Barrtekus 15.03.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam Szanowne Towarzystwo, Ile to czasu bedzie trwalo ... wybor projektu - nie mialem pojecia. Ale jest padlo i nic tego nie moze zmienić. Ala II - VIVAT, i jeszcze do tego doszla kolejna wiadomosc - czyli Wasze liczne glosy . Strasznie sie ciesze i pewnie niedlugo zaczne bladzic ipewnie pytac. no i cieplo od środy ma byc ) same dobre nowiny dzisiaj pozdrawiam z Wielkopolski Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Czesc Bartek. Witam w naszym, juz nie takim skromnym, gronie. Nikt sie nie odzywa, bo zima , nasze domki schowane pod snieznymi kolderkami...ale poczekaj, niech tylko przeschnie blotko na budowach, a zobaczysz, co sie bedzie dzialo... I jesli tylko bede mogla pomoc, to bardzo chetnie. W Wielkopolsce to masz chyba blisko "jarsona". Pozdrawiam. Czy kupiles juz projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barrtekus 18.03.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Witam U mnie juz śniegu za oknem ani du du więc pora Pana do ziemi poprosic o mapkę. Potem biegiem do biura po przerobke, bo dzialka się chyli ku poludniu i trzeba bedzie piwnice dorobić. Gore tez bym chcial wykorzystac i tu pytanie. Jak sadzicie? Czy 40 cm wyzsze sciany powyzej sufitu nie zmienią negatywnie kształtu Ali ? Moze zeby zrekompensowac nalezalo by wydluzyc dach? pogoda na weekend podobno drut więc ognicho będzie w sobote wieczorem pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 Czesc. W/g projektu tylko z trzech stron nad stropem jest scianka kolankowa o wysokosci dwoch czy trzech warstw bloczkow ( nie pamietam dokladnie ile ) -to powoduje, ze dach jest niesymetryczny, ale przez to bardzo ciekawy. Jezeli planujesz wykorzystanie poddasza, proponuje Ci uzupelnienie o taka sama warstwe czwartego boku ( na scianie nad oknami od jadalni i salonu ,bo wlasnie tam nie ma scianki kolankowej), co spowoduje symetrycznosc calego dachu. Zwaz na to, ze podwyzszenie jeszcze scianki kolankowej moze spowodowac utrate proporcji zalozonej przez projektanta ( skutkuje to nieciekawym efektem wizualnym). Ale to moje zdanie. Ale wykorzystanie tak solidnego stropu jest jak najbardziej zasadne. My tez myslimy zeby w przyszlosci urzadzic poddasze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Hej kochani . W I O S N A ! Bociany przylecialy, a u nas juz spiewaja skowronki. Co slychac na Waszych budowach ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Witam wszystkich ponownie, czy nikt tu juz nia zaglada ? ? ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 23.03.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ja zaglądam Wiosna się już zrobiła, ale u nas za bardzo nic się nie dzieje... projekt mamy w adaptacji i czekamy na warunki lokalizacyjne, czy coś takiego, a już bym chciała żeby Ala zaczęła rosnąć na działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barrtekus 23.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 jak to nikt nie zagląda ??? nieustannie wczoraj witalem wiosne na miejscu przyszlego domku a dzisiaj batalia na tarasie w bloku przyjedzie mi tu pomieszkac jeszcze pewnie z 3 latka (bardzo bym chcial tak krótko) no i przyozdabiam, zmieniam, starams się zrobić wieś )) pozdrawiam i Wesolych życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 24.03.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Adaś śpi, więc mam chwilkę i z utęsknieniem zajrzałam...Tak, wiosna, po świętach jakieś 13 st. zapowiadają, więc ściągamy hydraulika i robimy wylewkę. Mamy sukcesy: wybór okien, wybór drzwi wejściowych, dębowe w stlu wiejskim (jodełka z okienkiem) oraz wybór bramy garażowej. Z tym było najtrudniej, aby charakterem pasowała, na drewnianą nas nie stać, więc będzie segmnentowa w okleinie dębowej. Truno, ale dobre i to. Najwyżej wyjdzie kaszana. Jutro dzwonimy do murarza, konieczna jest poprawka ściany przy wc. I zaczynamy. Słuchajcie, kiedy karmię Adasia na VI piętrze mojego wieżowca zza szumu samochodów dochodzi czasami śpiew jakiegoś ptaka, domyślam się co się dzieje na naszej działce, to mnie aż nosi i strasznie motywuje do pokonywania trudności i aby dalej, dalej...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 24.03.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 I witam Bartka. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 My jestesmy na naszej dzialce codziennie, bo mamy do nakarmienia nasze psiaki i kotka. I naprawde skowronki lataja juz od paru dni i jest wspaniale. Najgorze, co mi sie nie podoba, ze to okres wypalania traw. Nie wiem , jak Wy, ale ja uwazam, ze to karygodne ! A niestety wokol naszego domu jest sporo nieuzytkow i zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza, ktora uwaza za swoj swiety obowiazek zajac sie tymi sterczacymi suchcielami. W zeszlym roku jesienia nawet u nas, kolo domu, ktos podpalil sucha trawe ! I niestety ucierpialy nasze malenkie drzewka, nie wiem, czy beda po tym rosly. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 25.03.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 Witajcie Wszyscy Alowicze!! Życzę wszystkiego najlepszego z okazji świąt i żebyśby kolejne święta Wielkanocne spędzali w "naszych Alach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 26.03.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Zgadzam się z Zuzią.Do Gochasz: OBY!Wesołego Alleluja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Czesc. Wczoraj posadzilam pod plotem 10 kepek zonkili. Mysle, ze sie przyjma , sa juz duze i zaczynaja im sie rozwijac kwiatki. I wykopalismy 30 dolkow pod brzozki , trzeba je wsadzac jak najszybciej , poki nie maja jeszcze listkow. Wiosna jest wspaniala i tak duzo mozna w tym okresie zrobic. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 01.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witam Witam W nawiązaniu do wypowiedzi Zuzi i kopania dołków to ja również a scislej mówiąc maja brygada wykopała już pierwsze dołki - bynajmniej nie do kwiatków a do "fundamentowych ławeczek" ha,ha i w końcu widać , że coś się dzieje gdyż do tej pory działka była pusta tylko pieniądz : znikał..... PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Czesc. Po przeczytaniu postu konmaxa zaczelam wspominac, jak to bylo u nas. Ale musze przyznac, ze jak juz sie zacznie to potem wciaga i mimo trudnosci, chce sie jak najszybciej konczyc kolejne etapy i rozpoczynac kolejne - byle do przodu. A kiedy efekty zaczynaja byc widoczne - to ogromna radosc ! Pozdrawiam. Moje kwiatki kwitna, wsadzone malutkie zywotniczki , pare jodelek, forsycja ( bede wsadzala nowe galazki forsycji na zywoplot - chcemy je pomieszac z ...no i znowu zapomnialam , jak sie nazywa ten najbardziej popularny krzaczek na zywoplot ... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 15.04.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Witajcie Alowicze Napiszcie proszę jak postępują Wasze budowy moja niestety cały czas w "papierach" a działeczka czeka aby na niej Ala wyrosła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Czesc. Gochasz, czy w tym roku planujecie rozpoczynac budowe, czy tylko zalatwiac sprawy papierkowe? U nas jeszcze nic nowego oprocz zieleni, zasadzilismy zywoplot z ligustra po jednej stronie dzialki ( bagatelka - ok. 80 metrow ). i jak pisalam wsadzilismy brzozy ( maja juz listki ! ). W tym roku zamierzamy wylac chudziaka, postawic scianki dzialowe i zrobic na dzialce wykopy pod rury do pompy ciepla, a potem zaorac dzialke i zabronowac. Wiecej chyba nie zdolamy. No moze jeszcze uda sie znalezc miejsce z woda na studnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 18.04.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Zuziu, ja już chciałam w tym roku mieszkać w swoim domku... ale jak widzę, jak to wszystko się toczy, to wiem że nie uda nam się to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martapil 19.04.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ja też buduję ten dom, narazie mam fundamenty, ale bardzo chciałabym zobaczyć jak wygląda. Jeśli ktoś ma chociaż stan surowy to prosiłabym o umożliwienie pooglądania. Jestem z okolic Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts