Gość 17.08.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Czesc. Tak, z pracami na budowie roznie bywa. Ale zycze szybkiego zakonczenia i w takim razie cierpliwie czekam na zdjecia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 23.08.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Witajcie drodzy Alowicze!!!! I ja już niedługo zacznę się budować (nareszcie ) jeszcze ze dwa, trzy tygodnie...... Konmax, może masz jakąś dobrą ekipę do konstrukcji dachu i pokrycia?? a czy ściany stawiałeś z bk, może mógłbyś polecić ekipę? Jeżeli tak to proszę o namiary. Trochę Wam zazdroszczę że już tak daleko jesteście z budowami (bardzo zazdroszczę ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Czesc gochasz. Nie ma co zazdroscic, bo nawet sie nie obejrzysz, jak na szczycie zobaczysz wieche ! Wszyscy mowia, ze mury stawia sie szybciutko, wiezba tez idzie szybko, potem tylko dachowka i dom wyglada jak dom. My w tym tygodniu wylewamy chudziak i potem stawiamy scianki dzialowe. Mamy jeszcze dylematy co do oddzielenia kuchni od jadalni jakimis malymi sciankami, nie mozemy sie zdecydowac, jak to powinno ostatecznie wygladac. A trzeba to dobrze przemyslec, zeby potem nie burzyc scian . Pozdrawiam i napisz cos, co zmieniacie w stosunku do projektu, czy masz juz jakies przemyslenia na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 24.08.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Zuzia, dzięki za ciepłe słowa, na pewno masz rację - najważniejsze jest zacząć. Co do zmian w projekcie to "wymyśliliśmy" przesunięcie ściany salonu, aż do podpór na tarasie - w efekcie zwiększenie metrażu salonu i rezygnacja z tych podpór (jakoś nam się nie spodobały), w salonie potrójne okna tarasowe zamiast podwójnego; dalej - powiększenie sypialni kosztem rezygnacji z garderoby i małej łazienki, rezygnacja z przeszklonych drzwi w sypialni i zrobienie na tej ścianie garderoby. Również zrezygnowaliśmy z przedsionka przed dużą łazienką, zwiększając ją o ten fragment korytarza. Skróciliśmy ścianę nośną pomiędzy holem a jadalnią i zrezygnowaliśmy ze ścianki działowej między jadalnią a kuchnią. I to chyba wszystko. Piszesz, że myślicie o małych ściankach pomiędzy kuchnią a jadalnią, a może bufet zamiast ścianki? A tak przy okazji - czy nie miałaś jakiś problemów ze stopem, nasza projektantka powiedziała, że coś tutaj nie pasuje, nie zaprzątając nam jednak głowy szczegółami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Hej. Bardzo ciekawe zmiany i ...troche ich duzo i takie dosc znaczace ( nawet z przesuwaniem scian ). Ale wiesz, ze nie pomyslelismy o tym zeby powiekszyc salon. Szkoda. Chociaz kawalek zadaszonego tarasu tez jest fajnie miec. Nie rozumiem tylko, co zrobilas z ta sciana nosna miedzy korytarzem a jadalnia ? Co do stropu, nie bylo raczej klopotow. Moze chodzi o wience? My mamy trzy, jak w projekcie, ale mozna przeprojektowac strop i wystarcza dwa. A czy podnosicie scianke kolankowa i robicie rowny dach ? Bo w projekcie, zauwaz, jest on niesymetryczny. Scianka kolankowa, chyba nad kuchnia, jadalnia i salonem, jest nizsza, a nad sypialniami wyzsza ( albo odwrotnie - nie pamietam ). Ale napisz koniecznie, co waszej pani sie nie podaba, moze i u nas czegos nie zauwazyli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 25.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witaj, może i dużo tych zmian, ale najśmieszniejsze jest to że powstały w jakieś 10 minut, podczas analizowania projektu. Co do ścianki nośnej to ją trochę skróciliśmy do wysokości ścianki działowej między kuchnią a jadalnią naniesioną w projekcie - teraz, gdy wychodzisz z holu to widzisz wcześniej jadalnię. Co do stopu i uwag p. architekt to nic więcej nie wiem. Chyba nie chciała nam tego tłumaczyć widząc nasze miny , gdy po 8 miesiącach analizowania projektu stwierdziła (na dzień przed złożeniem dokumentów w gminie!), że coś jest nie tak. Dachu nie ruszaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Czesc. Poczytalam dzisiaj nasz watek od poczatku i zastanawiam sie, czy RHM spotkala sie wreszcie z Darkiem Rz , no i czy Darek Rz zdecydowal sie na Ale ? Nie odzywacie sie od dawna. Dlaczego ? Jarson, co u ciebie ? RHM ? Konmax, czy budowa rusza pelna para ? Pare minut na napisanie kilku zdan mozna przeciez znalezc, prosze . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 29.08.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Hej Hej!!! widzę, że parę dni tu nie zaglądałem a postów przybyło znacznie!!!!Jeżeli chodzi o ekipę dla ciebie Gochasz to mogę ci oczywiście polecic i dać telefon do tych którzy pracują u mnie ale chłopaki są trochę zarobieni i nie wiem czy w tym roku dali by jeszcze radę (na moich działkach robią u jeszcze dwóch osób) zresztą trochę mnie to denerwuje gdyż przez to dłużej iidzie ale cóż warunek był taki robią kilka robót i wchodzą do mnie jak nie to moja Ala powstała by w przyszłym roku więc musiałem się zgodzić. Ale ostatecznie mają zakończyć z końcem pażdziernika ( przynajmniej mam taką nadzieję i pisaną umowę). Jeżeli chodzi o zmiany to ja jak już pisłem nie dzieliłem jadalni z kuchnią tylko jest jedno większe pomieszczenie aż do salonu gdyż doszlismy z moją żoną do wniosku ze jak się podzieli je scianką to wyjdą bardzo małe kiszki. PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 01.09.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dzięki Konmax, z chęcią skontaktuje się z "Twoją ekipą", jeżeli możesz to podaj namiary, może być na priva. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 02.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witam! Ok! namiary oczywiscie ci przeslę tylko podaj mi swojego prywatnego maila! : Parę dni nie będę korzystał z netu a więc odpowiedz przeslę ci w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Konmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 02.09.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Dzięki, adres wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 12.09.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Hurraaaaaaa!!! Mamy pozwolenie, ruszamy! Musiałam się podzielić tą radosną nowiną I krókie pytanie do bardziej zaawansowanych Alowiczów. W projekcie nie widać stropu nad sypialnią i garażem, co tam w takim razie jest Jeżeli rozgryźliście ten temat, to napiszcie, pleaseeeeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Nasze gratulacje gochasz ! Nad sypialnia i garazem rzeczywiscie nie ma wylanego stropu. W garazu w/g projektu sa drewniane belki, ktore mielismy ulozone razem z wiezba. Natomiast nad sypialnia ich nie ma( jest bezposrednio dach). Bedziemy robic podwieszany sufit z plyt gipsowo-kartonowych. Ale przyznam, ze jestem rowniez ciakawa, jak to rozwiazali jarson i RHM, ktorzy juz pewnie zamawiaja "transport do przeprowadzek" ? Ale dlaczego sie nie odzywaja ? Prosimy o odpowiedz, jak to rozwiazaliscie u siebie . Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 14.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witajcie! Gochasz nie mam cały czas twojego prywatnego maila abym mógł wysłać ci kontakt do dekarza.Wiadomość którą mi wysłałas nie doszła Czekam na twój adres maila mojego masz w w którymś poscie. Jeżeli chodzi o strop nad sypialnią i garażem to w tych miejscach idzie więżba dachowa pod nią podbite są deski na których będzie leżeć ocieplenie a podpitka jak słusznie pisała zuzia to płyta karton gips. Też nie było to dla mnie jasne do końca ale ostatnio przynajmniej w skrócie opisał to mój wykonawca. Pozdrawiam Konmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Konmax, jesli moge podpowiedziec, to przy postach gochasz jest na dole taki maly symbol koperty. Jak na nia klikniesz, to otworzy ci sie email z adresem do gochasz. I tylko napisac tresc i wyslac i zalatwione.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 27.09.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Witam Alowiczów, nasze problemy ze stropem weszły w nową fazę - Pan z Archipelagu przesłał z projektem wyliczenia nie z tego stropu i teraz "walczymy" o korekte, a w przyszłym tygodniu mają zacząć stawiać ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Czesc gochasz. Oj, to nie jest fajne, jak w trakcie zaczetych juz prac wychodza jakies bledy . Ale tu chociaz w pore je zauwazyliscie. Zyczymy powodzenia i jak najmniej takich sytuacji . Pozdrawiam wszystkich "Alowiczow" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agik 10.10.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 WITAM WSZYSTKICH ALOWICZOW MOJE POSZUKIWANIA PROJEKTU ZAKONCZYLAM.TO ZNACZY MAM TAKA NADZIEJE JA BYM CHCIALA ALE ALE MOJ MAZ BLANKE-OBIE Z ARCHIPELAGU.CZY MOGLABYM PROSIC O ZDJECIA ALI ZEBY PRZEKONAC MEZA NA [email protected] BARDZO BYM BYLA WDZIECZNA POZDROWIONKA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witaj Agik. Sprobowalam wyslac te swoje dwa zdjecia, ktorymi dysponuje, ale nie wiem czy sie udalo.Jesli jestescie gdzies niedaleko, to zapraszamy do obejrzenia na zywo.Pozdrawiam i zyczymy wlasciwego wyboru.Blanka tez jest super, tylko troche mniejsza, rozklad podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agik 11.10.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Zuziu dziekuje za dobre checi ale zdjecia niestety nie doszly Bardzo chetnie bym obejrzala twoj domek ale obecnie jestesmy za granica i zarabiamy na nasz domek Dziekujemy za zaproszenie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts