Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALA 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Agik, musze wgrac na nowo do komputera swoja neostrade i wtedy przesle Ci jeszcze raz zdjecia ( mysle, ze to bedzie w sobote lub niedziele ).

A jesli wracacie do kraju przez poludniowe przejscie ( Zgorzelec ), to jestesmy w odleglosco ok. 30 km. Jesli znajdziecie czas, to napisz, a ja mailem podam Ci swoj telefon i sie umowimy.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aglik!

Jeżeli chodzi o Blankę to z żoną również się się nad nią zastanawialiśmy gdyż jest bardzo podobna do Ali ale dwa domy od naszej Ali stoi już gotowa Blanka i co? rozkład jest podobny jak nadmieniła Zuzia ale będąc w środku od razu odstraszyły nas bardzo małe pokoiki!!!!!!!! prawie jak w naszym poczciwym blokowisku, a więc Blanka poszła w zapomnienie!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

Konmax

Witaj konmax, mam prosbe. Czy masz jeszcze te dwa zdjecia, ktore Ci wysylalam ? Jesli moglbys je przeslac na adres agik, bede wdzieczna. Jak pisalam, mam problem z neostrada w domu, a tam mam te swoje zdjecia i nie moge jej przeslac ( agik podala wczesniej swoj adres email ).

Dziekuje bardzo. Mysle, ze zdjecia moga im pomoc w podjeciu decyzji.

Pozdrawiam.

Witajcie konmax i zuzia!!

Zuziu my jestesmy z Łodzi :D tzn.ja jestem z Zielonej Gory ale budujemy sie kolo Łodzi bo stad jest moj maz.A ja jak ta owieczka :D podazam za mezem :lol: Ale bardzo dziekuje za zaproszenie i za probe wyslania zdjec!!

Konmax ja mialam takie samo wyobrazenie ze te pokoiki cos male :-? Dziekuje za Twoj glos :lol:

Pozdrowionka!!

Witam!

Zdjęcia twoje Zuzio mam i zachwilę je przeslę do aglik , a z resztą lada dzien po wielkich bojach konczą zakładac u mnie wiezbę a potem juz tylko dachowka i bede mial swoje zdjecia (w koncu!!!!!!!!!!) i oczywiscie wam wyslę. A cha i jeszcze jedno aglik jest z Łodzi ja też a z tego co pamietam Gochasz również buduje w okolicach Łodzi a więc będzie tutaj więcej naszych AL.

Pozdrawiam

Konmax

Witam!

Zdjęcia twoje Zuzio mam i zachwilę je przeslę do aglik , a z resztą lada dzien po wielkich bojach konczą zakładac u mnie wiezbę a potem juz tylko dachowka i bede mial swoje zdjecia (w koncu!!!!!!!!!!) i oczywiscie wam wyslę. A cha i jeszcze jedno aglik jest z Łodzi ja też a z tego co pamietam Gochasz również buduje w okolicach Łodzi a więc będzie tutaj więcej naszych AL.

Pozdrawiam

Konmax

Część Konmax, musisz się spieszyć, bo depczę Ci po piętach, ja już na etapie ścian :lol: . Ciekawe ile wyszło Ci w kosztorysie materiały na konstrukcje i pokrycie, a jak z robocizną? Pilnie zbieram wyceny i zastanawiam się kogo wybrać, możesz kogoś polecić do "naszego" dachu?

ps. zebrane zdjęcia od Alowiczów wysłałam do Agik dwa dni temu i wiem, że doszły.

pozdrawiam :wink:

Witaj

Zuziu a więc ja buduję praktycznie 4 km od granic Łodzi na osiedlu domków a więc nie jest to totalne odludzie, z resztą blisko miasta jak się buduje to cięzko znaleźć jakieś odludzie.

Do gochasz co do kosztów dachu to:

dachówka euronit brązowa 20 000

więzba z łatami i kontrłatami 11 000

położenie więzby 4 000

położenie dachówki 6 000 i chyba to tyle.

pozdrawiam

konmax

Witaj

Zuziu a więc ja buduję praktycznie 4 km od granic Łodzi na osiedlu domków a więc nie jest to totalne odludzie, z resztą blisko miasta jak się buduje to cięzko znaleźć jakieś odludzie.

Do gochasz co do kosztów dachu to:

dachówka euronit brązowa 20 000

więzba z łatami i kontrłatami 11 000

położenie więzby 4 000

położenie dachówki 6 000 i chyba to tyle.

pozdrawiam

konmax

Konmax, a wiesz ile nam dziś powiedział pan za położenie więźby i dachówki - 23 tys!!!! :o :o :o Chyba "trochę" przesadził. A tych swoich możesz spokojnie polecić, przecież to ten sam dach.

:lol: Witam wszystkich.

Agik, uwielbiam zwierzeta ( nawet te okropne sarny i zajace, ktore zjadaja moje drzewka ! ). Sama mam trzy pieski i kotka ( ale to na poczatek :wink: ).

Dziekuje Wam za przeslanie tych moich zdjec.

Konmax, my placilismy za calosc dachu ( jeden wykonawca ) 16 tys.

Uwazam, ze troche duzo, bo inny wczesniej oferowal 14 tys., ale potem byl juz zajety.

Co do okien, gochasz, to wiem tylko, ze warto sie przyjzec temu w sypialni ( tej z garderoba i lazienka - my zrobilismy tu tylko jedno okno ), bo u nas wyjdzie na wysokosci, gdzies tak troche powyzej kolan :roll: ( ale juz sie z tym pogodzilam i nawet mi sie zaczyna podobac ). Reszta okien jest na dobrych wysokosciach.

Kiedys ( we wczesniejszych postach w tym watku ) jarson zwrocil uwage, zeby okien w jadalni i salonie nie robic zbyt wysoko, bo schowaja sie pod dachem i bedzie troche ciemno ( na tej scianie nie ma scianki kolankowej na stopie i sam dach jest nizej ).

Pozdrawiam.

:lol: Witam wszystkich.

Agik, uwielbiam zwierzeta ( nawet te okropne sarny i zajace, ktore zjadaja moje drzewka ! ). Sama mam trzy pieski i kotka ( ale to na poczatek :wink: ).

Dziekuje Wam za przeslanie tych moich zdjec.

Konmax, my placilismy za calosc dachu ( jeden wykonawca ) 16 tys.

Uwazam, ze troche duzo, bo inny wczesniej oferowal 14 tys., ale potem byl juz zajety.

Co do okien, gochasz, to wiem tylko, ze warto sie przyjzec temu w sypialni ( tej z garderoba i lazienka - my zrobilismy tu tylko jedno okno ), bo u nas wyjdzie na wysokosci, gdzies tak troche powyzej kolan :roll: ( ale juz sie z tym pogodzilam i nawet mi sie zaczyna podobac ). Reszta okien jest na dobrych wysokosciach.

Kiedys ( we wczesniejszych postach w tym watku ) jarson zwrocil uwage, zeby okien w jadalni i salonie nie robic zbyt wysoko, bo schowaja sie pod dachem i bedzie troche ciemno ( na tej scianie nie ma scianki kolankowej na stopie i sam dach jest nizej ).

Pozdrawiam.

Zuzia, wczoraj mąż mi powiedział - jak masz problem z oknami to napisz na forum, Zuzia odpowie rano. I proszę jest odpowiedź - dzięki !!!!!!!!!!! :p :D :p

My też mamy wątpliowości czy 80 cm nie będzie za nisko, ale jeżeli podwyższymy to mogą "zginąć" pod dachem, pewnie zostaniemy przy 80. Co do sypialni to tam mamy jedno okno (rezygnacja z łazienki i garderoby) - archipelag powinien postawić jakiś modelowy dom, aby wszyscy zainteresowaniu mogli go obejrzeć.

Pozdrawiam.

Zuzia: dziękuję :)

Te drzewa to będzie utrapienie w przyszłości. Pomyśl ile liści z nich spadnie :o

Kupując działkę też myślałem że super że są drzewa, potem jak zacząłem budowę i musiałem wziąć ciężki sprzęt by wykarczować resztki pni to mnie trafiało :evil:

Twoje drzewka niedługo urosną (o ile są w miarę szybko rosnące ;))

i też będą duże. Moje są już za wysokie bo korony zaczynają się zbyt wysoko :(

pozdr

:lol: :lol: :lol: Usmialam sie, gochasz. I milo mi, ze w miare mozliwosci, moge sie dzielic swoimi spostrzezeniami i doswiadczeniami. Mysle, ze jeszcze lepszych wskazowek mogli by udzielic jarson i RHM, bo oni chyba juz powinni mieszkac. Ciekawa jestem, swoja droga, czy ALA jest wygodna w uzytkowaniu :roll: . Moze ktores z nich napisze :roll: ?

Kirkris, tez mysle czasami o tych listkach. Tymbardziej, ze jak nasze drzewka podrosna, to ja bede juz siwa staruszka i nie wiem, czy bede miala sile, zeby je grabic :lol:. Przez dlugi, dlugi, dlugi... czas nasze drzewka beda raczej szpalerem bardziej zywoplotowym :lol:.

Agik, jak ida pertraktacje :lol: ?

Pozdrawiam wszystkich.