Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALA 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witam wszystkich "Alowiczów" ja moge pochwalic sie tym ze mieszkamy w ALI od wrzesnia . Jest super , potwierdza sie bardzo miły i praktyczny rozkład pomieszczen. Moja dobra rada jak najmniej własnych zmian to naprawde przemyslany projekt. Dom ogrzewam tylko kominkiem mam średnio 20-21 stopni (dzis było-10,5 ).Pozdrawiam i zycze wytrwałosci

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj jarson, tym bardziej, ze dawno sie nie odzywales. Milo slyszec, ze jestes zadowolony. Czy we wszystkich pomieszczeniach jest tak cieplo ? Nawet w ostatniej sypialni ? I jak tam zrobiles sufit ? Prosze podziel sie swoim doswiadczeniem. Pozdrawiam.

Krotkie posty przechodza, a jak napisalam to wszystko na jednym, nie !Gochasz, ta scianka chyba do niczego specjalnego nie posluzy. Moze zrobie tam kacik z kwiatami na odreagowanie wszystkiego, co zle ? Moze cos ladnego na niej zawisnie ? - jakies ladne , duze lustro ?...okaze sie w praniu.

Jest nam bardzo smutno :( , bo myslelismy wprowadzic sie wszyscy do nowego domu. Ale w niedziele odeszla moja najukochansza i najwierniejsza psina - Iga :cry: . Po 14 latach swojego zycia miala zamieszkac w duzym, slonecznym domu z tarasem, gdzie miala sie wylegiwac, co uwielbiala...nie zdazylismy... :cry:

Hej jarson. Czy ta plyta jest kartonowo-gipsowa ? Skoro mozesz na nia wchodzic, to chyba raczej nie ? I jak rozwiazales problem podparcia jej na scianie ? U nas chyba bedzie trzeba podkuwac sciane zeby podwiesic sufit ? Czy ocieplales strop, czy dach i czym ? Bo nam radza polozyc na stropie styropian i polozyc na to plyte ( nie wiem jaka ), zeby juz nie wylewac dodatkowo betonu. Na jeszcze dlugi czas bedziemy mieli poddasze nieuzytkowe. A moze przeslalbys jakies nowe zdjecia, jak teraz wyglada Twoj domek, moze kilka ze srodka domu ? Bardzo prosze.

[email protected]

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

:lol: Co prawda jeszcze nie wstawialismy do naszego garazu aut, ale na oko widac, ze nie bedzie problemu - mamy duze auto combi i mala osobowke. Z ciekawosci wymierze przy okazji szerokosci aut i sprawdze jaka odleglosc bedzie miedzy nimi i nimi a sianami bocznymi.

Poza tym Ci, ktorzy juz mieszkaja, nie skarzyli sie na zbyt maly garaz..... :lol: