Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALA 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

:lol: Ojej ! Ptaszki pobudzily naszych Alowiczow ! Super !

gochasz, to i Twoj domek bedzie wygladal jak dom - z dachem to juz naprawde jest cos !

konmax, my robimy oczyszczalnie ekologiczna i kopiemy tez wlasna studnie ( za duzy koszt bylby, gdybysmy chcieli podlaczac sie do wodociagu - mamy jakies 250 m do najblizszego hydrantu ).

Ogrzewanie - zdecydowalismy sie juz na pompe ciepla ( podlogowka w calym domu ). Prace zaczynamy dopiero w maju, bo wtedy wraca nasz cudowny wykonawca - ma niesamowite pomysly - wybudowal dla siebie juz dwa domy i buduje trzeci ! Bylismy , ogladalismy i jestesmy pod wrazeniem.

Teraz trzeba zajac sie ogrodem - bedziemy sadzic zywoplot ( ten ubiegloroczny juz zaczyna wypuszczac listki ). Wiekszosc bedzie z forsycji, a czesc - ligustr. Potem czeka nas duzo pracy, bo patyczki forsycji, zeby sie ukorzenily, potrzebuja duzo wody :-? .

Pozdrawiam wiec i zycze milej pracy :lol:.

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

widzę gochasz ze udało ci się wkleić w naszym wątku zdjęcia a to już coś. Ja próbowałem kilka razy i zawsze bez powodzenia.

Alę widzę że chyba wieksze zmiany w planie albo żle patrzę na zdjęcia ????brak wyjscia z zypialni na taras i jakby nie dzielone z sypialni okno- chyba że zdjęcie wprowadziło mnie w błąd.

Ja dzisiaj kupuję bramę garażową i powiem tak: garaż fajny, wjazd szeroki ale koszt bramy UFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wysoki!!!!!!!!!!!.

Pozdrawiam

Konmax

Oj, to nasz domek jest identyczny :lol: ! Tez biale bloczki i prawie identyczna dachowka. Domek super ( i podobnych zmian okonalismy - chociaz salonu nie powiekszalismy ). Zdradzcie, prosze ten koszt bramy garazowej, bo my tez juz sie za to bierzemy i prosilabym o dzielenie sie doswiadczeniem w tej kwestii.Bede bardzo wdzieczna :) !

Dzieki gochasz. My bedziemy miec biale okna i dzwi i brame tez wtedy biala. Rzeczywiscie, nie jest tania, ale przynajmniej koszt orientacyjny juz znam.

Wiesz, nawet okienko dla kominiarza mamy dokladnie w tym samym miejscu :lol: .

Pozdrawiam.

Witam Alowiczów

Mam pytanko do gochasz. Będąc u dealera bram Krispol weszliśmy na temat Hormana i jeszcze się wacham gdyż różnica jest stosunkowo nie wielka. Mi za bramę w kolorze złoty dąb z napędem powiedział 6300 , czy możesz mi dać namiar do człowieka z którym załatwiasz temat gdyż 300 piechotą nie chodzi a przecież bramy mamy takie same chyba , że brałaś bez koloru. Proszę o odpowiedź.

pozdrawiam

konmax

Witam Wszystkich Alowiczów.

żałuje że dopiero teraz wpadłem na to forum.

Budujemy dwie ale w okolicach Lublina :D :D :D

To chyba jest nas tutaj najwięcej :wink:

Tak sie nam i rodzinie spodobała że nie było mowy o innym projekcie.

Nasz domek jest na etapie stropu drugi na etapie ścian zewn.

Wybralismy strop teriwa, Prosze o podpowiedzi w związku z tymi dwoma wiencami zamiast trzech i czy można zastąpić HEBA podciągiem klasycznym. Kierownik twierdzi że HEB bądzie w przyszłości rysował sufity.

pozdrawiam wszystkich gorąco

prosze piszcie do mnie na emilka :

[email protected]

a tu link do naszej galerii z tamtego roku:

http://www.fototy.pl/rolplast/album/1066

http://www.fototy.pl/rolplast/album/1066

Mam prosbę a moze cos mi sie poknociło z przeglądarką ?

Nie mogę nigdzie znalezc projektu Ali z Archipelagu ...tak szeroko omawianego przez forumowiczów :cry:

Czyżby został wycofany?chciałem go pokazac znajomym i linki i wyszukiwarka nie moze go znalezc :(

Pozdrawiam

Hej witam kolejnych członków naszego klubu!!!

Jeżeli chodzi o heb to ma rację że ma on tendencje do klawiszowania i będzie się obrysowywał zamiast heb- y która jest droga i musisz brać dzwig możesz zastosować strop a konkretniej belkę wylewaną monolityczną. Rozwiązanie tańsze i pewniejsze.

A swoją drogą ciesze się że etap ten mam za sobą gdyż miałem takie same dylematy. A na ten moment właśnie już rozciągam instalacje.

Pozdrawiam

Konmax

Witaj konmax.

Dzięki za dobre słowo.

Ale mój dylemat jest nadal aktualny.

W archipelagu twierdzą ze można zamienić na podciąg monolityczny wylewany "po staremu"

Ale nie mam żadnych informacji na temat ilosci stali ,przekrojów i tp.

Moje pytanie jest nadal aktualne.

Czy Któres z Was ma może to obliczone?

Z chęcią bym skorzystał.

P.S.Zazdroszcze Ci konmax że masz to już z czapki

Witajcie Gosia i Maciej, my Wam za dużo nie pomożemy - mamy trzy wieńce. Co do HEBA to mamy strop teriva, zamiast heba "zwykły" dwuteownik, nie wylewaliśmy belki monolitycznej, gdyż przesuneliśmy ścianę w salonie i mamy większe odległości. Ale dźwig nie był konieczny :D

Konmax - co do bramy nam też podał taką cenę na początku, tylko trochę ją zbiliśmy - namiar na priva :roll:

Witajcie.

Powiedz mi jeszcze jedno gochasz, czy twój dwuteownik to też ma 220 wysokości jak ten nieszczęsny heb w projekcie czy też trochę go powiększyłeś.

Zostawiłam :roll: bez zmian, tylko zamiast haba dwuteownik, który został obłożony siatką i pomalowany farbą antykorozyjną, aby mi rdza na sufit nie wyszła :lol: :wink: