Gość 19.04.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ojej ! Ptaszki pobudzily naszych Alowiczow ! Super ! gochasz, to i Twoj domek bedzie wygladal jak dom - z dachem to juz naprawde jest cos ! konmax, my robimy oczyszczalnie ekologiczna i kopiemy tez wlasna studnie ( za duzy koszt bylby, gdybysmy chcieli podlaczac sie do wodociagu - mamy jakies 250 m do najblizszego hydrantu ). Ogrzewanie - zdecydowalismy sie juz na pompe ciepla ( podlogowka w calym domu ). Prace zaczynamy dopiero w maju, bo wtedy wraca nasz cudowny wykonawca - ma niesamowite pomysly - wybudowal dla siebie juz dwa domy i buduje trzeci ! Bylismy , ogladalismy i jestesmy pod wrazeniem. Teraz trzeba zajac sie ogrodem - bedziemy sadzic zywoplot ( ten ubiegloroczny juz zaczyna wypuszczac listki ). Wiekszosc bedzie z forsycji, a czesc - ligustr. Potem czeka nas duzo pracy, bo patyczki forsycji, zeby sie ukorzenily, potrzebuja duzo wody . Pozdrawiam wiec i zycze milej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A moze wkleicie do tego watku zdjecia swoich domkow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 23.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 A moze wkleicie do tego watku zdjecia swoich domkow ? No to mamy już (prawie) cały dach http://www.empikfoto.pl/albumy10/113663/142372/3220150_dscn9768a.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy10/113663/142372/3220234_dscn9788b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 24.04.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam wszystkich widzę gochasz ze udało ci się wkleić w naszym wątku zdjęcia a to już coś. Ja próbowałem kilka razy i zawsze bez powodzenia. Alę widzę że chyba wieksze zmiany w planie albo żle patrzę na zdjęcia ????brak wyjscia z zypialni na taras i jakby nie dzielone z sypialni okno- chyba że zdjęcie wprowadziło mnie w błąd.Ja dzisiaj kupuję bramę garażową i powiem tak: garaż fajny, wjazd szeroki ale koszt bramy UFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wysoki!!!!!!!!!!!. PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 24.04.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witaj Konmax, dobrze widzisz są małe zmiany..... My dzisiaj także ustalaliśmy bramę garażową segmentową - i padło na Hormanna (cena też "niezła") A Ty jaką wybrałeś?? i u kogo?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 25.04.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej ! Hej!ja wybrałem bramę firmy KRIS -POL. Złoty dąb panelową.A tak wracając do tematu zmian, rozumiem że wyjscia z sypialni na taras u ciebie brak.? PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 25.04.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 My zdecydowaliśmy się na Hormanna.... a tam gdzie wcześniej były drzwi na taras mamy garderobę, no i salon mamy powiększony aż do linii "podpór" które pierwotnie były w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Oj, to nasz domek jest identyczny ! Tez biale bloczki i prawie identyczna dachowka. Domek super ( i podobnych zmian okonalismy - chociaz salonu nie powiekszalismy ). Zdradzcie, prosze ten koszt bramy garazowej, bo my tez juz sie za to bierzemy i prosilabym o dzielenie sie doswiadczeniem w tej kwestii.Bede bardzo wdzieczna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 26.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Zuzia, u nas koszt bramy wraz z napędem 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dzieki gochasz. My bedziemy miec biale okna i dzwi i brame tez wtedy biala. Rzeczywiscie, nie jest tania, ale przynajmniej koszt orientacyjny juz znam. Wiesz, nawet okienko dla kominiarza mamy dokladnie w tym samym miejscu . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 27.04.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam Alowiczów Mam pytanko do gochasz. Będąc u dealera bram Krispol weszliśmy na temat Hormana i jeszcze się wacham gdyż różnica jest stosunkowo nie wielka. Mi za bramę w kolorze złoty dąb z napędem powiedział 6300 , czy możesz mi dać namiar do człowieka z którym załatwiasz temat gdyż 300 piechotą nie chodzi a przecież bramy mamy takie same chyba , że brałaś bez koloru. Proszę o odpowiedź. pozdrawiamkonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 gochasz zajeta bardzo na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i maciej 04.05.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Witam Wszystkich Alowiczów. żałuje że dopiero teraz wpadłem na to forum. Budujemy dwie ale w okolicach Lublina To chyba jest nas tutaj najwięcej Tak sie nam i rodzinie spodobała że nie było mowy o innym projekcie. Nasz domek jest na etapie stropu drugi na etapie ścian zewn. Wybralismy strop teriwa, Prosze o podpowiedzi w związku z tymi dwoma wiencami zamiast trzech i czy można zastąpić HEBA podciągiem klasycznym. Kierownik twierdzi że HEB bądzie w przyszłości rysował sufity. pozdrawiam wszystkich gorąco prosze piszcie do mnie na emilka : [email protected] a tu link do naszej galerii z tamtego roku: http://www.fototy.pl/rolplast/album/1066 http://www.fototy.pl/rolplast/album/1066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Mam prosbę a moze cos mi sie poknociło z przeglądarką ? Nie mogę nigdzie znalezc projektu Ali z Archipelagu ...tak szeroko omawianego przez forumowiczów Czyżby został wycofany?chciałem go pokazac znajomym i linki i wyszukiwarka nie moze go znalezc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 05.05.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Proponuję skontaktowac się z którymś z Wójciaków. Na bank będą wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 05.05.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Hej witam kolejnych członków naszego klubu!!! Jeżeli chodzi o heb to ma rację że ma on tendencje do klawiszowania i będzie się obrysowywał zamiast heb- y która jest droga i musisz brać dzwig możesz zastosować strop a konkretniej belkę wylewaną monolityczną. Rozwiązanie tańsze i pewniejsze.A swoją drogą ciesze się że etap ten mam za sobą gdyż miałem takie same dylematy. A na ten moment właśnie już rozciągam instalacje. PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i maciej 05.05.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witaj konmax.Dzięki za dobre słowo. Ale mój dylemat jest nadal aktualny.W archipelagu twierdzą ze można zamienić na podciąg monolityczny wylewany "po staremu"Ale nie mam żadnych informacji na temat ilosci stali ,przekrojów i tp.Moje pytanie jest nadal aktualne.Czy Któres z Was ma może to obliczone?Z chęcią bym skorzystał. P.S.Zazdroszcze Ci konmax że masz to już z czapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 05.05.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witajcie Gosia i Maciej, my Wam za dużo nie pomożemy - mamy trzy wieńce. Co do HEBA to mamy strop teriva, zamiast heba "zwykły" dwuteownik, nie wylewaliśmy belki monolitycznej, gdyż przesuneliśmy ścianę w salonie i mamy większe odległości. Ale dźwig nie był konieczny Konmax - co do bramy nam też podał taką cenę na początku, tylko trochę ją zbiliśmy - namiar na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i maciej 06.05.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witajcie. Powiedz mi jeszcze jedno gochasz, czy twój dwuteownik to też ma 220 wysokości jak ten nieszczęsny heb w projekcie czy też trochę go powiększyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 06.05.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witajcie. Powiedz mi jeszcze jedno gochasz, czy twój dwuteownik to też ma 220 wysokości jak ten nieszczęsny heb w projekcie czy też trochę go powiększyłeś. Zostawiłam bez zmian, tylko zamiast haba dwuteownik, który został obłożony siatką i pomalowany farbą antykorozyjną, aby mi rdza na sufit nie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts