marek72 02.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witam... Jeżeli chodzi o zakup to juz nie wiem. Najpierw wpadka w archipelagu juz prawie zrezygnowałem, potem informacja że jednak można kupić tyle że gdzie indziej, no ale czas oczekiwania na nowy projekt "Ala" w domusie jest dlugi...6 tygodni ... tlumaczą rozpoczynającym sie w tym czasie okresem urlopowym. A ja chciałem rozpocząc budowę w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Wiatm zuzia, długo sie nie odzywałam, ale nie maiałam co pisac bo miałam zastuj w budowie. W chwili obecnej mam zakończony strop i czekam na wieźbę i dachówkę. proszę napisz jak rozwiązałaś problem słupów na tarsie. bo wspomniałaś o tym troszkę wcześniej. Czesc. Martapil, jedyne co zmienilismy ( co do slupow ) to to, ze mamy je nie drewniane, a murowane z cegly i beda otynkowane, jak caly dom i na ten sam kolor pomalowane. Ja mam tez kilka pytan - waznych, bo juz za kilka dni bedziemy robic instalacje wodne - i prosze , napiszcie - ile placi sie za podlaczenia ( jakos za punkt i co to jest ten punkt, czy za szt. : np. umywalke, muszle, wanne.... ?). Jak to sie liczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam... Jeżeli chodzi o zakup to juz nie wiem. Najpierw wpadka w archipelagu juz prawie zrezygnowałem, potem informacja że jednak można kupić tyle że gdzie indziej, no ale czas oczekiwania na nowy projekt "Ala" w domusie jest dlugi...6 tygodni ... tlumaczą rozpoczynającym sie w tym czasie okresem urlopowym. A ja chciałem rozpocząc budowę w tym roku. Rzeczywiscie, ogromnie dlugi ten czas oczekiwania ! Ale z drugiej strony - dom buduje sie nie na rok czy piec lat, ale na .....troche dluzej i trzeba wybrac taki, ktory bedzie sie podobal i w ktorym mamy nadzieje pozyc w zdrowiu, szczesciu, pomyslnosci ... - moze wiec warto poczekac. Chyba, ze macie tez jakies inne projekty, ktore braliscie pod uwage w wyborze. Zycze slusznych decyzji i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Uwaga ! Chwale sie ! Od poniedzialku mamy juz wstawione okna ! Domek wyglada juz jak z bajki ! Mamy juz prad, wode i jutro zaczyna sie tynkowanie wewnatrz, a w poniedzialek rusza budowa oczyszczalni, a potem instalacja podlogowki, wykopy pod kolektor pompy ciepla, wylewanie podlogi i........mozna sie wprowadzac ! Mam nadzieje, ze sie nie pomyle, jak powiem, ze teraz juz .... z gorki. Oczywiscie pilnujemy stale domu. Nie zostaje teraz bez opieki ani na minute ! Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na relacje z Waszych budow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia i maciej 14.06.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam. Gratulacje Zuziu. Widze że idziesz "pełną parą" Nam jeszcze daleko do tego . W sobote zaczynamy zwozić drewno na dach. No i ciężka praca przed nami bo sami podjeliśmy sie że będziemy je moczyć w środkach anty..... Od środy wchodzą cieśle, także urwanie głowy. Napisz prosze coś o tej pompie ciepła, czy może firma ma jakąś stronkę? pozdrawiam. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 14.06.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Zuziu, więc jesteśmy prawie na tym samym etapie - wprawdzie okna mamy zamówione i czekamy na montaż, ale już jesteśmy po tynkach wew. Pompa ciepła - fajna rzecz, jeżeli rzeczywiście daje takie efekty o których można usłyszeć. My idziemy w eko-groszek i kominek. Można więc powiedzieć, że my również mamy z górki, choć nasza jest „krótsza”, bo tylko do końca tego roku. A może jakieś zdjęcie "bajkowego widoku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Pompa ciepla sie sprawdzi . Nasza przyjechala ze Szwecji. Szwecja jest juz bardzo " zapompiona ", a wezcie pod uwage to, jaki jest tam surowy klimat. Montuje nam ja kolega, ktory zalozyl wlasnie firme i bedzie sie zajmowal tylko tymi pompami. Nie znam sie na tym za bardzo, ale nasza pompa jest wydajniejsza od tych oferowanych na polskim rynku. Wkladajac 1 kW - otrzymujemy 4,4 lub 4,8 kW ( polskie maja wydajnosci cos ok. 3,5 kW ). Cos z tego rozumiecie - bo ja nie za bardzo . Zdjec nie mam niestety czym zrobic - nie dorobilismy sie aparatu ( a budowa wiecie ile kosztuje )- Pozdrawiam i zycze jak najmniej problemow i duzo cierpliwosci ( bedzie Wam potrzebna jak juz bedzie sie mialo ku koncowi - wtedy dopiero jej brak ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 17.06.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Ja już okna mam wstawione, prąd, woda, gaz, oczyszczalnia już też teraz idą instalacje elektryczne, przyszły tydzień tynki, ogrzewanie koniec sierpnia i mam nadzieję że w tym roku będzie też ocieplenie. ale powiem tak ja już mam dość i moje nerwy są lekko nadszarpniętę!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurde nie wiedziałem że budowa to aż taka jazda szczególnie jak wiele robi się samemu!. (cała instalacja elektryczna to dzieło mojego taty - z moją pomocą.10 dni wyjęte z życia rodzinnego bleee!!!!! ale satysfakcja jest.).Pochwalcie się zdjęciami please!!! jak nie ma cyfry to zwykłe foty i skaner ratuje sprawę.Pozdrawiamkonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Wnetrza z tynkami - takimi gladziutkimi........sa sliczne ! Jeszcze nie wszystkie pomieszczenia, bo troche czasu na to idzie, ale ju widac, jak bedzie wygladac calosc. Robimy tynki gipsowe - ekipa super, nie sa tani, ale robia znakomicie. Wczoraj przezylismy burze w domu. Balam sie, bo nie ma jeszcze instalacji odgromowej, ale dobrze sie skonczylo. Moj piekny ogrod zostal rozkopany - wykopy pod kolektor pompy ciepla rozpoczete. Ale jak sie polozy rury i zasypie, to moze przez jakis czas nie wyleza chwasty ( trawy ), bo kopane jest na glebokosci 1,80 m. Cyfrowki nie ma .....pytasz, jakbys nie wiedzial ile kosztuja i ile kosztuje budowa . Jak bedzie mozliwosc, to oczywiscie chcialabym sie pochwalic domem i wkleje zdjecia na pewno. Ciekawe, dlaczego nie pisza nic Ci, ktorzy juz mieszkaja w Ali ? P . R . O . S . I . M . Y . - . N . A . P . I . S . Z . C . I . E . - .C . O. S Pozdrawiamy wszystkich i czekam na informacje i ciekawostki z Waszych budow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ciekawe, dlaczego nie pisza nic Ci, ktorzy juz mieszkaja w Ali ? P . R . O . S . I . M . Y . - . N . A . P . I . S . Z . C . I . E . - .C . O. S Musze cytowac sama siebie......... Nikt tu juz nie zaglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 26.06.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Hej Hej ! Myślę, że dla tego, że wszyscy pracują na swoich budowach jak mróweczki bo przecież sezon budowlany w pełni i pogoda też sprzyja. A zawsze jak się zrobi coś samemu to kasa zostaje na inne sprawy związane z budową (tej w całej zabawie nigdy nie zawiele). pozdrawiam i życzę wytrwałości. PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witajcie. Tu sa dwa zdjecia mojego domku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21266&page=39 W tej chwili juz mamy gotowa oczyszczalnie i jest zasypywany kolektor pompy ciepla i konczy sie kladzenie tynkow - wyglada juz rewelacyjnie ! W przyszlym tygodniu montujemy schody zewnetrzne, robimy instalacje wodne i wylewamy posadzki. I chyba juz ta "koncowa wykonczeniowka" zostanie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No tak, wszyscy pracuja........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson 01.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Pozdrawiam wszystkich budowniczych "AL".Widze ze domki rosną gratulacje dla komaxa ładnie to bedzie wygladoło w takiej elewacji . Dobrze ze nie zamurowałes niektorych otworow.Ala w gotowym stanie jes naprawde atrakcyjna i funkcjonalna , i to nietylko nasza opinia ale ludzi ktorzy przewineli sie przez prawie rok przez nasz dom. Wytrwałosci i pieniedzy hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 02.07.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 My też już możemy się pochwalić oknami i tynkami wew. http://www.empikfoto.pl/albumy10/113663/142372/4162519_ala.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy10/113663/142372/4162574_alawew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Hej jarson - fajnie, ze zagladasz, ale tak malo piszesz .... ! Gochasz - macie tez juz wylany taras - super ! Musze powiedziec, ze nasze tynki sa przepiekne - tak bielutenkie i gladzitkie (" jak pupcia niemowlaka " ), ze nawet mozna by ich nie malowac... - ekipa zrobila to rewelacyjnie ! Juz w sobote skonczyli - wiec mozna zabierac sie za ogrzewanie podlogowe , hydraulike i wylewanie podlog. Tynki wyniosly nas 18,50 z materialem ( 11,-/ m2 - robocizna + reszta za material ). A tak z cikawosci zapytam - ile metrow scian wyszlo Wam - chodzi o tynki wewnetrzne ( nam wymierzyli 650 m2 ). A nie zmienialismy nic w projekcie ( no i nie mamy jeszcze sufitow w garazu i jednej sypialni ). A czy ktos widzial moj domek ? Pisalam pare postow wyzej, gdzie sa zdjecia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Gochasz - to zdjecie wewnatrz - to kuchnia z jadalnia , prawda ?My w tym duzym przejsciu pomiedzy salonem i innymi pomieszczeniami postawilismy jeszcze slupek i pomiedzy nim a sciana - zrobilismy poleczki ( czyli o jakies 60 - 70 cm zwezyly nam sie te przejscia z salonu do holu i do kuchni ). Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hej. Gochasz, okno w kuchni tez chyba troszke przesunelas w prawo ? Czy zrobilas juz stropy w sypialni i garazu ? Z czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 04.07.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witaj Zuzia!! okna w kuchni nie zmieniałam- jest jak w projekcie A stropy już zrobiliśmy chyba z płyty osb i ociepliliśmy wełną (2x10) a na to przyjdzie płyta karton-gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Pozdrawiam wszytkich ! Czy Wam sie tez tak daja we znaki te upaly ? Rece juz mi odpadaja od noszenia konewek i wiader z woda. Wiosna posadzilismy 90 m zywoplotu ( wiekszósc forsycji z patyczkow - ukorzenila sie fajnie, ale korzonki za krotkie na taka susze ! - i trzeba lac ! ). Wygladam juz jak "baba -Schwarzeneger" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts