nata76 12.09.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2004 Witajcie ,projekcik po prostu cudowny..........Rozkochałam sie!!!!Zuziu dziękuje za podpowiedz o schodach. Ja chciałabym z poddaszem uzytkowym,ponieważ rodzinka docelowo ma byc piecioosobowa(nasze marzenie ) no i Tescowa Szanowna nas często odwiedza i zostaje na dłuzej,więc pokój-gabineto(pracuję w domu)-gościnny jest nieodzowny. Pomyslałm sobie,że na razie dół starczy,dzieciaczki,dwójka maluchow w jednym pokoju,drugi ten dla Tesciowej ,a gora na razie nie zagospodarowana,albo,jak to piszą pokój rekreacyjny...a w przyszłosci przejmą góre dwie córy,no i mnie marzą się schody kręcone w domu...Wiem,że niepraktyczne,ale jak zdobią....nie cierpię klatek schodowych w domu,nawet tych najpiekniejszych.taką mam fanaberię. Kto ma podobne projekty????pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Hej Nata. Ciesze sie naprawde, ze Ci sie podoba. Jest naprawde BOMBA. Ale (jesli sie na niego zdecydujesz ) niech Ci najpierw kierownik budowy dokladnie sprawdzi konstrukcje stropu. Moze zmieni Ci niektore parametry ( szczegolnie wzmocnienia stalowe -tzw.HEB-y ), a zaoszczedzisz na betonie i stali - kosztuje sporo . Poza tym nie ma wiekszych problemow, a jest naprawde super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.09.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Wczoraj dogadalismy sie z wykonawca na dokonczenie naszego dachu. Cieszymy sie bardzo, bo chyba lepiej jak ten sam wykonawca buduje dom od poczatku. Zmiana ekip w trakcie budowy chyba nie wychodzi inwestorowi na zdrowie. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Czesc Jarson. Dziekuje za informacje. Jak pisalam, dogadalismy sie z naszym wykonawca i nam dokonczy reszte do stanu surowego otwartego. Zreszta jest naprawde swietny. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hej Jarson. Co slychac. Czy juz nastepne etapy budowy zakonczone ? U nas powoli sie posuwa. Czekamy na Gorali do dachu i za ok. miesiac-wiecha ! Podpowiedz, jak to sie powinno odbyc-ta uroczystosc zakonczenia. Czym czestowaliscie wykonawcow ? Pozdrawiamy Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson 22.09.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hej Zuziu My skonczylismy tynki wewnetrzne teraz hydraulik i zewnetrzne ocieplenie.Zimą prace wykonczeniowe w srodku.Wy rozumiem conajnie pod dach?.Co do wiechy ja mialem dwie ekipy(1-ciesla 2-dekarze) dlatego te imprezy u nas sie rozbily i byly syboloczne maly grilek+ oczywiscie alkohol nic wielkiego.Jesli bedziesz miala jakies aktualne foto to i ja chetnie zobacze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Czesc. Milo , ze sie odezwales. Tak, nas czeka niedlugo ta impreza grilowa-chyba najprosciej zrobic to wlasnie tak. Teraz koncza jeszcze kominy-a zaczelo padac , co nie sluzy budowie z klinkieru, bo sie slizga . Potem wchodza ciesle. Mysle, ze za trzy tygodnie bedzie juz konstrukcja. Ciesze sie , bo zacznie to wygladac jak dom. Ale zapomnialam o najwazniejszym. Zapomnialam Cie zapytac, czy na Was tez zrobilo wrazenie wnetrze domu po wyjeciu stempli ? Kiedy my zobaczylismy ten ogrom bylismy zaszokowani. Nawet nasz kierownik, ktory caly czas mowil, ze "...to malutki domek i szybko sie go postawi..." teraz zmienil zdanie . Tylko najbardziej caly czas sie obawiam tych ogromnych teownikow, ktore opieraja sie - jeden na oknie w sypialni, a drugi na drzwiach tarasowych ( tj. na nadprozach). Jak mozna bylo je tak rozmiescic ? Czy to jest bezpieczne ? Czy u Was wyszlo tak samo ? Ale moze moje obawy sa smieszne ? Chciala bym tylko miec pewnosc , ze tak jest ok. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson 28.09.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 WITAM CIE :wink Jesli chodzi o te belki stalowe to u mnie ich własciwie nie widac ,one początkowo opieraja sie na nadprorzach ale po zalaniu stropu są w nim zatopione i wsrodku widze tyko skrawek metalu a teraz go zatynkowalem i niema sladu.Co do wielkosci wnetrza to uwazam je na bardzo trafione ,niemale nie za durze.Do ogrzania jest tylko 500m3.Podoba mi sie brak stropu nad garazem i sypialnia, co potania budowe.Dlanas jest naprawde świetny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Czesc. Poniewaz jestescie z budowa o pare wielkich krokow przed nami, to bede Was meczyla pytaniami o pewne rozwiazania. Np. jaki strop zaplanowaliscie nad sypialnia ? Nad garazem moze zostac dach i calkiem fajnie to moze wygladac, ale w sypialni moze byc zimno. Zastanawiamy sie tez ostatnio nad tarasem. Czy fajnie by wygladal drewniany ? My mamy jeszcze jeden element, ktory u Was nie wystepuje. Mianowicie schody wejsciowe do domu. Wasz domek stoi na calkiem plaskim terenie, u nas jest roznica poziomow i wyglada to tak, ze strona domu z sypialniami jest nizej niz strona z kuchnia , jadalnia i salonem, no i wejscie glowne do domu jest wysokie i wymaga ok. 3 stopni schodow. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 08.10.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Cześć jarson !!! Mam prośbę czy możesz mi podać wojego prywatnego maila ja również jestem na ukończeniu załatwiania pozwoleń na Alę II i chciałbym kilkaporad w taj sprawie. jeżeli możesz tp prześlij go na [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 08.10.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Witaj Zuzia!! Czekam również od ciebie na info w sprawie orientacyjnych kosztów budowy. Dzieki za super zdjęcia domek naprawdę jest super!!!!!!!!!!!!!!! ja z żoną miałem naprawdę ciężki orzech do zgryzienia jaki wybrać plan i w końcu eureka AlA II. A tak na marginesie to chciałbym się coś bliżej dowiedzieć o tych wieńcach a ścislej mówiąc o rezygnacji z jednego z nich, czy nie będzie to wpływać później np. na pękanie ścian (pytanie może jest naiwne ale ja po prostu się na tym nie znam.) [email protected] PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarson 09.10.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 HEJ ZUZIU Pytasz o strop nad sypialnia to trzymam sie projektu bedzie podwieszany z płyt g-k i 20cm wełny-bedzie ciepło.Jesli chodzi no taras to wyszed mi prawie 40 m2 a robie go z kostki brukowej.Ze schodami do domu nie mam problemu bede mial maly stopien okolo 20cm i to wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 czesc. dziekuje za informacje, milo, ze nastepna Ala bedzie sie budowala, prawda ? pozdrawiam czy wyslales pare informacji na tego maila, ktory podal nowy przyszly wlasciciel Ali ; Ty najwiecej mozesz powiedziec na temat stropu i wiencow, bo przeciez przerabiales projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Czesc. Mamy juz polozona wiezbe i w przyszlym tygodniu, jak pozwoli , to juz tylko dachowka i koniec naszego budowlanego sezonu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 oczywiscie ma pozwolic pogoda . pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 hej ! Co slychac ? Czy Swieta juz w nowym domu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 zuzia budujesz piekny domek. Czy masz juz jakies zdjecia , zeby zobaczyc jak wyglada juz wybudowana Ala. My jeszcze nie podjelismy konkretnej decyzji co do budowy domu , ale zastanawiamy sie bardzo powaznie nad Irma z Archipelagu , no i dzisiaj weszlam tu na strone budujacych Ale i bardzo spodobal mi sie ten domek. My szukamy domu parterowego z duzym salonem kuchnia i jadalnia i widze , ze do Ali jak sie wchodzi to od razu widac ta przestrzen i jest garaz na dwa samochody. Napisz czy ten dom jest drogi w budowie . Jezeli zdecydujemy sie na Ale to nie bedziemy robic poddasza i troszeczke chce zadaszyc taras i kat nachylenia dachu zmienic na 25 stopni. Jeszcze raz gratuluje pieknego domu. Pozdrawiam . bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Oczywiscie chcialam napisac nie podjelismy decyzji co do wyboru projektu bo o budowie domu juz dawno decyzja jest podjeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Hej bonnie , podaj swoj email , to przesle jakies zdjecia. Pozdrawiam i ciesze sie , ze nasz domek zyskuje wielbicieli , jest naprawde piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 05.11.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Zuziu, a czy i ja mogę prosić o zdjęcia????Pozdrawiam,nata[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts