Gość 05.11.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 zuzia podaje swoj e-mail [email protected] i dziekuje za zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 zuzia jak masz jakies zdjecia ze srodka domu tzn. salon , kuchnia to bardzo bym prosila i z zewnatrz domu od frontu i od ogrodu. Przepraszam , ze troche marudze z tymi zdjeciami , ale chce zobaczyc czy wlasnie tak wyobrazam sobie ten dom. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 zuzia zdjecia dostalam za , ktore bardzo dziekuje. Dom jest przesliczny , bardzo mi sie podoba. Mam do Ciebie kilka pytan , czy w korytarzu prowadzacym do sypialni mozna bedzie zrobic szafe wnekowa , jaka masz dachowke , czy robilas poddasze uzytkowe , ilu warstwowa masz sciane i czy dom jest bardzo drogi w budowie. Troche duzo tych pytan , ale projekt bardzo mi sie podoba . Jeszcze raz dziekuje za zdjecia i pozdrawiam . bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Hej bonnie. Mam nadzieje, ze tych troche informacji pomoze w wyborze lub nie tego projektu. Ogolnie naprawde ( po przeanalizowaniu wszystkiego) nie jest drozszy od innych o podobnych rozmiarach czy cechach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Na szczescie mam jeszcze troche czasu na podjecie decyzji , ale naprawde jeszcze nie wiem , czy wybiore Irme czy Ale 2 . Irma mi sie bardzo podoba , ale Ala rowniez i ma taki uklad salonu , jadalni i kuchni jaki bardzo lubie i wydaje sie bardzo przestronna no i ten garaz na dwa samochody.Zuzia czy w korytarzu bedzie mozna zrobic szafe wnekowa , tak aby nie pomniejszala tego korytarza.Chodzi mi o korytarz przy sypialniach, a dokladnie naprzeciwko lazienki. Jak bedziesz miala zdjecia salonu , kuchni i jadalni to bardzo bym prosila o przeslanie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Hej bonnie. Te szafy, o ktore pare razy juz pytasz sa , jak sie przyjzysz nawet w projekcie ( rzutach ) naszkicowane wzdluz calej sciany w korytarzu. Jest tam na nie wystarczajaco duzo miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Czesc. Pozdrawiam ALOWICZOW . Czy jest nas juz moze wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 25.11.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 My też budujemy ALĘ II. Też nas zachwycił. Traz kładziemy dach. Mamy kilka zmian: też zrezygnowaliśmy z jednych drzwi z pom. gosp., nie mamy także wiatrołapu i okna tarasowego w sypialni i II łazienki przy sypialni także. Powiększyliśmy łazienkę rezygnując z wnęk tuż przy niej. Zrobiliśmy bezpośrednie wejście z hallu do kuchni, "zamykając" jadalnię. W ścianie między kuchnią a jadalnią planujemy "otwór" do podawania posiłków. Mamy dwa wieńce. Zmieniamy strop na drewniany. "Wypośrodkowaliśmy" niektóre okna i drzwi. Najwiekszy dotąd spotkany problem? Heby, mimo drewnianego stropu, albo może właśnie dzięki niemu. Proszę o zdjęcia od JARSONA, gdyż jest najbardziej zaawansowany. Bardzo mocno potrzebujemy takiego wsparcia. Adres: [email protected]. Gdybyście jeszcze wszyscy "ALOWICZE" podali gdzie budujecie, będę szczęśliwa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Czesc RHM . Gdzie sie do tej pory podziewalas ? Od pazdziernika ani jednego postu do naszego tematu ! Milo nam , ze dolaczyliscie. Jestescie na tym samym etapie , co my. Za tydzien konczymy dachowke. Zmiany , ktorych dokonaliscie sa ciekawe, my jeszcze sie nie zdecydowalismy , jak beda wygladac wnetrza ( gdzie sciany dzialowe ). Zazdroscimy tylko Wam wszystkim tych dwoch wiencow. Ale juz po fakcie. A budujemy - Dolny Slask ( 30 km od niemieckiej granicy ). A Wy ? Pozdrawiamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 26.11.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Witam raz jeszcze serdecznie, z wdzięcznością wobec ciebie Zuziu, że rozpoczęłaś ten temat. Aż żałuję, że nie trafiłam tu wcześniej, choć dobrze, że w ogóle. Najczęsciej zaglądałam do "doświadczeń" i na tym kończyłam, ale wczoraj ktoś podpowiedział, żeby zajrzeć do "projektów", bo chcemy zmienić strop na drewniany, ze względu na przyszły charakter domu i widocznośc belek na suficie. No i jestem. Cieszę się, bo łączy nas coś wyjątkowego: DOM. Nie oczekujemy pochwał, że jest piękny. Cieszy nas, gdy ktoś mówi (np. kierownik budowy, dzięki czemu jak podkreśla chętnie nam pomaga i jest częstym gościem na budowie), że jest po prostu ładny, skromny i prosty. I o to nam chodziło. o bo cóż innego postawić kilaset metrów od lasu i (jesczcze kilkaset metrów) od najbliższych sąsiadów, zresztą zapaleńców jak my, wśród sosen i brzózek samosiejek. I żeby zrobić z tego wiejski dom? Zaraz, czy to nie ty pisałaś o sarnach podgryzających wam drzewka? U nas lisy, zające, a na ogrodzonej części działki (0,40 ha) własne grzyby! Nie cudo?Czasami dopadają wątpliwości i niepokój. Mieliśmy już niemiłą bardzo sytuację z poprzedną ekipą (zwyczajnie ukradziono nam kilka tysięcy zł), ale nie poddajemy się. Jeden wyjazd tam wystarczy, aby radzić sobie dalej. Piszesz, że kończycie dach - szczęściarze. My dopiero na etapie więźby, a pogoda nie za ciekawa. Ale "dachowcy" i kierownik mówią, że raczej nic bardzo złego stać się nie może, bo nie ma tu robót mokrych. Jedynie (!) mocny wiatr ze względu na folię i opady ze względu na dyskomfort pracy ekipy byłyby nie wskazane...Jednak zdecydowaliśmy się posuwać to dalej, bo czas goni. Sprzedaliśmy mieszkanie i do końca lata przyszłego roku musimy się wyprowadzić. Uf, rozpisalam się. Podobnie wczoraj. Uznałam, że pisanie o zmianach jest raczej nudne dla czytelników, ale nie wytrzymałam i popłynęło. Będę wdzięczna za wiadomości, za fotki zwłaszcza od JARSONA, który najwięcej ma za sobą. Gratulacje. Przy okazji zapytam ciebie Zuziu, jak długo robiono wam dach i co dalej planujecie. Czy macie wybrane okna? Acha, piszę z okolic Lublina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 26.11.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Mam nadzieję, że nie zapomnieliscie i o mnie moja Ala też ma już pozwolenia gotowe i w krótce będzie się rodzic. Proszę !!!!!!!!! was bardzo przyslijcie mi jakieś zdjęcia Please!!!!!!!!!! Pozdrowienia Konradmój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.11.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Witam!!! Witaj RHM !!!! jestem na etapie wyboru projektu i bardzo podoba mi się ALA II .A że mieszkam w Lublinie ośmielam się prosić o mozliwość zobaczenia twojego domku . Czy jest to możliwe ???? pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 27.11.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Witaj Darku Rz. Och, myślę, że będzie nam bardzo miło służyć ci wszelką pomocą. Zwłaszcza mojemu mężowi, który uwielbia pokazywać działkę i opowiadać o domu i pewnie będzie miał mnóstwo do powiedzenia, więcej niż ja do napisania, bo złapał tego bakcyla, i będziesz mu musiał wybaczyć. Wiesz już na jakim etapie jesteśmy. Jak bardzo zależy ci na czasie? Bo w tej chwili będzie trochę ciężko ze względu na stan zdrowia męża i moją zaawansowaną ciążę. Zresztą wolelibyśmy pokazać ci go z dachem, bo wtedy dopiero widać..., ale to może potrwać. Jeżeli chodzi o Archipelag, to powiem ci, że znam osobę, która zbudowała już DOBRAWĘII. A gdzie masz działkę? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.11.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Witam !!! Dzięki wielkie za szybka odpowiedź !!!! Wiedziałem że będę mógł na was liczyć bo oglądałem już kilka róznych domów i zawsze spotkałem się z ludźmi życzliwymi . Cieszę się że tak jest i tym razem . Na czasie niestety zależy mi bardzo bo projekt muszę wybrać koniecznie w tym roku . Chciałbym ,jeśli to mozliwe obejżeć twój domek ( nawet bez dachu) bo interesuje mnie wnętrze ( jak to się prezentuje na żywo) .Działkę mam w Dąbrowicy (pomiędzy al. Warszawską i ul. Nałęczowską ) .działką ma 2900 metrów i chciałbym rozpocząć budowę latem i nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię ( jeśli chodzi o pozwolenie na budowę to jestem na takim etapie że muszę mieć już projekt. ) Potem 2-3 miesiące i będzie pozwolenie . Dlatego tak mi zależy na czasie . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witamy nastepnego ALOWICZA , to cudownie, ze jest nas wiecej. Zazdroszcze tylko niektorym, ze mieszkacie blizej siebie i mozecie ogladac swoje dziela osobiscie. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 29.11.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 WiTAM !!! Czy mógłby ktoś z koleżanek lub kolegów przesłać mi kilka zdjęć Ali II ??? bardzo proszę . pozdr D.RZ [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Hej Darek Rz.A czy ogladales tez projekt Archipelagu - Blanka - jest prawie identyczny jak Ala, ale o mniejszej powierzchni . Tez ladny.Pozdrawiam. Jak zdjecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 29.11.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Czesć Zuzia !!! Dzięki za zdjęcia .Domek super tylko dlaczego tych zdjęć jest tak mało ???Proszę o więcej .Nie ukrywam że najbardziej zależy mi na zdjęciach ze środka. A ten drugi domek z Archipelegu zaraz sobie pooglądam . pozdrawiam z Lublina D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Czesc. Niestety ,nie mamy zadnych zdjec ze srodka - tam jest tylko balagan - kupki smieci i odpadow i troche ciemno. Najlepiej, jakbys zobaczyl wnetrza u RHM. Wtedy bedziesz mial pojecie o wymiarach pomieszczen ( sa naprawde imponujace i warto to zobaczyc na zywo ). Mam nadzieje, ze powiadomisz nas kiedys o swoim ostatecznym wyborze projektu. Czekamy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 29.11.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam !!! Dziekuję więc i za to . Teraz czekam na sygnał od RHM kiedy będę mógł obejżeć ich "Alę" . Ale skoro pisała o zaawansowanej ciąży to na razie wypada tylko życzyć im szczęścia . Nasze maleństwo przyszło na świat 2.5 miesiąca temu i rozwija się zdrowo. pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts