RHM 15.12.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Witaj Darku. Mam nadzieję, że ze zdrowiem Natalki coraz lepiej. Chyba dodrze byłoby, gdybyś podał telefon na priv: [email protected]. Ale jeśli poczujesz sie bezpieczniej, to możemy się nadal umawiać na forum. To w sumie dobry termin będzie teraz, bo mamy już dachówkę na frontowej część dachu i od razu efekt jest. Od strony ogrodu nie ma nawet konstrukcji , bo drewna zabrakło i czekaliśmy. Dzisiaj przywieźli. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 17.12.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Witaj RHM Wysłałem ci swój numer telefonu kilka dni temu ,ale bez odzewu . Może nie doszedł ??? Czy dobrze podałaś swój adres ????pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 18.12.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Mam go od dzisiejszego późnego popołudnia (sobota), bo nie miałam przez kilka dni dostępu do komp. Odezwę się na pewno. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.12.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Dzien dobry . Jak udalo sie spotkanie ? Zazdroszcze Wam. Tez bym popodziwiala inne Ale. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 26.12.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Witajcie Wszyscy Forumowicze z ALI w te radosne święta Od kilku dni czytamy forum "ALI" i pod wpływem Waszych wypowiedzi podjeliśmy decyzję o wyborze projektu naszego wymarzonego domku- czyli Alę II Zauważyliśmy, że wielu z Was jest w ostatecznej fazie realizacji budowy, my próbujemy sobie wyobrazić jak będzie wyglądał nasz domek w rzeczywistości... Czy Wy drodzy forumowicze moglibyście przesłać nam wszystkie zdjęcia jakie tylko posiadacie z realizacji Ali?? Bylibyśmy bardzo szczęśliwi.... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.12.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Witajcie. Cieszymy sie bardzo, ze moze dolaczycie wkrotce do nas . Napiszcie gdzie bedziecie budowac domek. Moze blisko nas to zapraszamy. Pozdrawiamy. Zyczymy trafnego wyboru i szczesliwej realizacji planow w Nowym Roku. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku zyczymy takze wszystkim budujacym ALE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 27.12.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Dzięki za życzenia, my również życzymy wszystkim budującym ALĘ wszystkiego najlepszego w nadchodzącym nowym roku. Nasz domek zamierzamy budować w Aleksandrowie Łódzkim i z chęcią zobaczylibyśmy ją na zdjęciach, lub lepiej "na żywo". Jeszcze raz pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 30.12.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 W takim razie zapraszam do Lublina. I cieszę się z waszego wyboru. Witam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 02.01.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 RHM dzięki za zaproszenie- troszkę nam do Lublina daleko z Łodzi, ale jak będziemy kiedyś w pobliżu to chętnie skorzystamy z zaproszenia bardzo byśmy chcieli zobaczyć domek "na żywo" Wszystkiego najlepszego w tym nowym 2005 roku dla Wszyskich budujących ALĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Witaj gochasz. Do Lublina to daleko, ale do nas - Luban Sl. ( wies 8 km obok )duzo blizej. I naprawde zapraszamy. Pozdrowienia w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 03.01.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Mam pytanko, jakie dokładnie ma wymiary salon, bo na projekcie tego nie widać, wiemy tylko że ma 35m. i czy można zrezygnować z tej małej ścianki między jadalnią a salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 04.01.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 To ja pierwsza odpowiem. Dokładne wymiary salonu, to: szerokość (aby się dobrze zrozumieć przyjmijmy, że chodzi o dł. ściany z oknami tarasowymi): 7,40, długość salonu to: 4,80. Też chciałam zlikwidować ścianę, o której piszesz. Mój architekt i wykonawca byli jednak zdania, że nie wolno, bo nośna. Zostawiłam więc maksymalne wejście o szer. chyba 1,60, bo jednak chciałabym mieć jadalnię w tym miejscu. Bo w ogóle troszkę tu pokombinowałam - patrz opis zmian kilka postów wcześniej. Zdzwoniliśmy sę w końcu z Darkiem. Teraz on ma się odezwać i może w końcu podjedziemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 04.01.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Dzięki za odpowiedź , salon musi być super-świetne wymiary , jak już będę miała projekt to może coś z tą ścianką w jadalni się wymyśli Przeglądałam wcześniejsze posty i widziałam że krążą zdjęcia Ali..... Ja też poproszę , mam już dwa ale mi mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 05.01.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Jeżeli wymyślisz coś na ściankę w jadalni, to będę zazdrosna, bo też mi "przeszkadza nawet przy moich zmianach. A co do wielkości...nic już nie powiem, bo zmienia sie to wszystko w zależności od etapu. Przy fundamentach i ścianach wydawało sie b. małe, teraz gdy jest trochę dachu nagle trochę podrosło. Ale najbradziej czekam na wylewkę, choćby chudziak, bo wtedy mam nadzieję powstanie w miarę realny obraz. Chociaż muszę dodać, że kiedy widziałam stan surowy zamknięty DOBRAWY mojego brata, różnił się znacznie od tego co jest teraz: z podłogą i wymalowanymi ścianami. To normalne, ale tak sobie napisałam. A jak się wkleja zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 05.01.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 RHM nie mam pojęcia jak wkleić , to może prześlij mi mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 08.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Zdjęć mam kilka, a w gruncie rzeczy jest to kilka ujęć dwóch etapów: bez dachu i częściowo z dachem. Uważam, że to nic wielkiego. Są identyczne z tymi, które umieściła Zuzia (zamiast porothermu BK). Może w przyszłości. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 09.01.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 A gdzie Zuzia umieściła zdjęcia? Już przejrzałam wszystkie możliwe posty ale żadnych zdjęć nie znalazłam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czesc. RHM ma te same zdjecia co Ty, gochasz, te ktore wyslalam mail-em i do Ciebie. W tej chwili nie robimy zdjec, bo szaro i ponuro na dworze, ale na wiosne musimy troche zrobic. RHM , czy rodzina sie juz powiekszyla ? Zycze powodzenia i pozdrawiam. P.S. Jestem bardzo ciekawa, czy zastanawialiscie sie nad kolorystyka w srodku. My wlasnie wczoraj o tym myslelismy. Poniewaz chcemy troche zmniejszyc kuchnie kosztem jadalni, zastanawiamy sie nad kolorami glownie w tych pomieszczeniach. W ogole to chcemy postawic sciane dzielaca kuchnie od jadalni (po lewej stronie - wchodzac z jadalni do kuchni - juz od sufitu) , natomiast po prawej stronie zrobic niska scianke ok. 1,20 M ( cos jakby barek ). Wiec zostanie wtedy wejscie ok. 1 M szerokosci . Zastanawiamy sie tez nad zamurowaniem jednego wejscia do salonu ( albo tego z holu albo z jadalni ). Co o tym myslicie ? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 10.01.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Rodzina jeszcze w starym składzie, ale Maluszek mocno daje znać o sobie. . Dziękuję za pamięć. Nad kolorystyką w środku zastanawiałam się zanim wybraliśmy projekt. Sięgnęłam po projekt...Wychodzę z założenia, że warto mieć wejście do kuchni nawet prosto z hollu, bo nie lubię wędrować z zakupami...Dlatego ja sobie takie wejście do kuchni zafundowałam. Ponadto nie podobał mi sie holl zastawiony w tym miejscu szafami. A jeżeli chodzi o twoje pytanie Zuziu, to ośmielę się radzić, że przy twoim wyborze zamurowałabym wejście między salonem a jadalnią. Właśnie tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Hallo RHM . Dziekuje za podpowiedzi. Sama wiesz, ze kazda wskazowka czy kazde spostrzezenie w kwestii wykanczania i przerabiania projektu sa oczekiwane. Zawsze istnieje mozliwosc, ze ktos wpadnie na super pomysl, ktory mozna potem zrealizowac. Ja tez jestem za zlikwidowaniem przejscia miedzy jadalnia i salonem, ale moze warto pomyslec o np. scianie azurowej w tym miejscu - bedzie pole do popisu ( mozna wyzwolic swoja artystyczna bestie ). Rozne pomysly chodza po glowie. Ale w koncu nie napisalas nic o kolorystyce scian. Prosze, podziel sie ze mna , jakie kolory tam beda najodpowiedniejsze ( wiem, ze to zalezy od mebli , ale my np. raczej stawiamy na meble w kolorze jasnym, kuchnia jest biala , biale mamy tez kafle na podlogi, a chcemy do nich wkomponowac jakis inny kolor). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts