mslawo95 03.12.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Witam. Przymierzam się do wymiany drzwi w kilku pokojach. Pomierzyłem wszystkie potrzebne wymiary aby kupić odpowiednie drzwi, lecz niestety jedna rzecz się nie zgadza. drzwi WEWNĘTRZNEFELC : około 1,5 cm. Wszystkie inne wymiary drzwi 80 (prawe) się zgadzają nawet rozstawy zawiasów do drzwi. Są to futryny/ościeżnice starego typu "drewniane". Nie za bardzo przymierzam się do wymiany ościeżnic, ponieważ około 2 lata temu zrobiłem remont (gładzie, parkiet itp.) i nie chce kuć w ścianach by to zniszczyć. Czy jest jakaś inna możliwość wpasowania standardowych/marketowych drzwi w tego typu ościeżnice? Może da się jakoś poszerzyć ten felc i wyciąć zawiasy i kupić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2015 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Spotkałem się z "ratunkiem" w postaci naspawanych na futrynę nakrętek pod zawiasem. Z katalogu Polskone jest zapisek sugerujący, że mogą robić skrzydła z inną głębkością felca. Ale ja szybciej zaufałbym Porcie, bo ich dział zamówień nietypowych jest znacznie bardziej przewidywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.12.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Porta zrobi wszystko ale cena również jest stosowna do ilości dodatkowej pracy. Niemniej ratują nie jedną sytuację.A skoro ościeże masz drewniane to może stolarz by pomógł z drewnianymi skrzydłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts