Gość Arturo72 27.11.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Parterówka: w podłodze 12cm termo organica silver, strop terriva +15cm thermo organica silver. Ściany BK24+15 organica nie pamietam nazwy. Okna 3 szybowe veka 5komorowe. wentylacja mechaniczna. drzwi pcv zewnetrzne. Powierzchnia Uzytkowa wraz z kotłownia(8m2) to 115m2. Jak chcesz wiedzieć ile kg spalisz węgla zwanego eko w tym domu to zrób OZC czyli audyt energetyczny,potem przeliczysz sobie wiedząc jaką kaloryczność ma węgiel zwany eko i z jaką sprawnością będzie kocioł jechał na niskich mocach rzedu 2-3kW i Ci wyjdzie. Wg mnie w takim domu nie zużyjesz więcej energii na ogrzewanie jak 7000kWh i to przelicz sobie na kg węgla zwanego eko. Bardzo dobrą i pomocną poradę zapodał Ci gmaj22 ale kogoś koliła bardzo w oczy i została usunięta na czyjeś polecenie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=7005610&viewfull=1#post7005610 Edytowane 27 Listopada 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 28.11.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Jak chcesz wiedzieć ile kg spalisz węgla zwanego eko w tym domu to zrób OZC czyli audyt energetyczny,potem przeliczysz sobie wiedząc jaką kaloryczność ma węgiel zwany eko i z jaką sprawnością będzie kocioł jechał na niskich mocach rzedu 2-3kW i Ci wyjdzie. Wg mnie w takim domu nie zużyjesz więcej energii na ogrzewanie jak 7000kWh i to przelicz sobie na kg węgla zwanego eko. Bardzo dobrą i pomocną poradę zapodał Ci gmaj22 ale kogoś koliła bardzo w oczy i została usunięta na czyjeś polecenie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi&p=7005610&viewfull=1#post7005610 Jak za komuny z chęcią usłyszę tą cenna radę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.11.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Jak za komuny z chęcią usłyszę tą cenna radę [email protected] Arturo nie udziela porad na PW. Na PW słał tylko oferty na pompy ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 29.11.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Tak to już jest brak wiedzy zawsze bije po kieszeni. jestem tego świadom, że nie jest to najkorzystniejsze rozwiazanie dla mnie ale juz za pozno.Na rekuperacje jak beda wolne fundusze na pewno sie zdecyduje. W trakcie budowy dalem wycene jednej z firm lokalnych na wykonanie reku to mi zaspiewali 11 tys. i dalem sobie spokoj, gdybym mial wiecej czasu i umiejetnosci na pewno próbowal bym sam to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 30.11.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Tak to już jest brak wiedzy zawsze bije po kieszeni. jestem tego świadom, że nie jest to najkorzystniejsze rozwiazanie dla mnie ale juz za pozno. Na rekuperacje jak beda wolne fundusze na pewno sie zdecyduje. W trakcie budowy dalem wycene jednej z firm lokalnych na wykonanie reku to mi zaspiewali 11 tys. i dalem sobie spokoj, gdybym mial wiecej czasu i umiejetnosci na pewno próbowal bym sam to zrobic. jest taki prosty kalukulator internetowy jeśli chodzi o planowane zużycie energii: http://www.cieplowlasciwie.pl/wynik/af0 tam Ci na szybko wyjdą kilowaty mój kocioł, RBR12kW przy średnim tygodniowym 4kW (jak jest ujmenie na dworze) żre 21kg/dobę Czarnej Perły (która do super wydajnych nie należy, ale jest mega tania) co daje przy 180 dniach zimy 4T towaru. Z tym, ze ja mam ponad 200m2 a to zużycie od października wystapiło raz. Edytowane 30 Listopada 2015 przez micro-jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.11.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 jest taki prosty kalukulator internetowy jeśli chodzi o planowane zużycie energii: http://www.cieplowlasciwie.pl/wynik/af0 tam Ci na szybko wyjdą kilowaty Do niczego się on nie nadaje i w żaden sposób nie można się na nim opierac. Dane z kapelusza tam wyskakują. Może kW jako tako wyjdą ale kWh wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 30.11.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Do niczego się on nie nadaje i w żaden sposób nie można się na nim opierac. Dane z kapelusza tam wyskakują. Może kW jako tako wyjdą ale kWh wogóle. No to ile za kotłownia z PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Artek nie podpieraj się świstkami które sam wypisywałeś.Chcesz zaraz wstawię Ci fakturę na swojego RBRa na 1500plnów, w konia możesz robić tych co Cię nie znają i nic o Tobie nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 To teraz dla nich naganiasz ? V-ce prezesa tak w konia robili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Na te na które chcesz odpowiadać a raczej pospamować w wątkach o kotłach. Tej faktury dalej nikomu tu nie pokazałeś a opowieści fantastyczne snujesz. Tym świstkiem to wiesz co sobie możesz zrobić ? Mamić nieświadomych bo nie wiedzą z kim rozmawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Ok, już dawno temu i ja jak i wielu innych zadało Ci to pytanie.Czy możesz pokazać fakturę ?to że ktoś, to że gdzieś, mów o sobie i podpieraj wiarygodnie.Ty już masz taki arsenał nicków i sam ze sobą piszesz czasami a ludzie łykają to jak pelikany a to bywa taki pseudo dialog gdzie monolog wygłasza jeden aktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.11.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Ja ci arek tylko jedno powtarzam, że pomyliłeś wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.11.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Sadzę,że to raf1. pomylił się bo zadał mi pytanie,na które grzecznie odpowiedziałem. Nie sadzisz,ze tak było ? Post 25650,no i jaki wniosek z tego postu wysnuwasz ? No to pokaż ile cię to wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Nie mam faktury,zadowolony ? A teraz pytanie,do czego Ci moja faktura ? Tak myślałem że nie masz, nie każdy jest Vice-prezesem firmy sprzedającej i montującej pompy ciepła. Czyli masz klamota również bez gwarancji skoro nie masz dowodu zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 No to pokaż ile cię to wyszło! A co Ci pokaże ? ten świstek który sobie sam wypisał i mami nim innych po forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 30.11.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Arturek firma ghs-gliwice, znajdź i zobacz ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 30.11.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) To chyba jest kiepska PC gdyż renomowanych firm potrafią kosztować 25-30 tys. Pokaż więc fakturę bo jak nie masz to jesteś "jeleń" bo jak wyegzekwujesz gwarancję jak ci się coś skopci:no: Przy takiej cenie to wolę ten ekosyf a za 10 lat koszt tych pomp nie będzię wyższy jak 10 tys. Pamiętasz cene pierwszych telewizorów LCD a dzisiaj sam popatrz Edytowane 30 Listopada 2015 przez raf1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joorg1 30.11.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 No i znowu pompiarzom daliscie sie Panowie wciagnac w jalowe dyskusje odbiegajace od tematu watku chyba ze sa pompy RBR to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 30.11.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 No i znowu pompiarzom daliscie sie Panowie wciagnac w jalowe dyskusje odbiegajace od tematu watku chyba ze sa pompy RBR to sorry tak są, znacznie mniej kosztują i o dziwo dostarczane z fakturą i nie drożeją 40 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 01.12.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Odpisalem Ci ale post nie wiem czemu został usuniety http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5230980&viewfull=1#post5230980 Na Atlanticu Alfea S 8kW wtedy w cenie 14tys.zł a dzisiaj 16tys.zł. Nie wiem co u Ciebie znaczy "kotłownia",jak podpięcie pompy pod rozdzielacz to jest to ok.2mb rurki PP bez żadnych zaworów czteroro piecio drogowych bez pompek obiegowych bez mieszaczy itp bo tego nie mam bo to nie jest potrzebne,z pompy ida bezpośrednio do rozdzielacza podlogowki,ot i cała "kotłownia". Jeśli "kotłownia" w sensie pomieszczenia to nie mam takowego. Moment, moment: Arturo72 czy Ty za 16 tys. zł. Oferujesz mi kompletną, działającą Gruntową Pompę Ciepła 9kW wraz z instalacją i wpięciem do instalacji oraz 5 letnią gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts