Draxo 04.12.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Mam problem z rozdzielaczem od podłogówki a raczej z złączkami . Przy dwóch sztukach widać niewielkie wycieki, sączenie . Jest to naprawdę nie wielka ilość ale trochę mnie denerwuje. Przykręcenie mocniej tej nakrętki powoduje jeszcze większe kapanie. Jak rozwiązać ten problem ? Jak uszczelnić ? Kupić nowe złączki ? Jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 04.12.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Złączki zakręcane tak miewają, szczególnie że często mimo że rury są markowe to złaczki już nie. Najlepszym wyjściem jest użycie złaczek zaprasowywanych, Ewentualnie wymiana na żłaczki zakręcane ale dobrej jakości. Z moich spostrzeżeń wynika że przde wszystkim nie może być z 1 uszczelką - muszą być dwie. Takie złaczki mi jeszcze nie ciekły, jednouszczelkowa pierwsza zamontowana już stwarzała problemy. Mówię tu o ilości uszczelek na elemencie który wchodzi do rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 04.12.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Moje są na jedną gumkę. Możesz polecić jakieś sprawdzone ? Wolę nakręcane ponieważ sam sobie z tym poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 04.12.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Kupiłem złaczki kan-therm, nie miałem problemu z żadną przy próbach ciśnieniowych, zobaczymy jak bedzie przy grzaniu. Ważne jest żeby dobrze skalibrować końcówki rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 04.12.2015 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Skalibrować końcówki rur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 04.12.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 końcówki rur alupex trzeba po przycięciu skalibrować odpowiednim narzedziem żeby przy zakładaniu końcówki nie uszkodzić uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.12.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 końcówki rur alupex trzeba po przycięciu skalibrować odpowiednim narzedziem żeby przy zakładaniu końcówki nie uszkodzić uszczelki. Tzw gradownikiem, robi z rury idealne kolo bo po cieciu troche sie ja splaszxza poza tym skrobie uciety koniec rury ze nie ma zadziorkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 07.12.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Tu możesz zobaczyć jak powinno wykonywać się takie połączenia (strona 12):http://pl.kan-therm.com/kan/upload/tech-press.pdf Elementy poprzez internet zakupisz tu:https://www.kanshop.pl/pl/c/KAN-System-zaciskowy-PRESS-LBP/24/3 Pytanie tylko czy rura tez jest marki KAN? Na ile kształtka może współpracować z rurą inne marki (tolerancje wymiarowe dopuszczalne przez PN-EN) trudno powiedzieć, z reguły pasują bez problemu do rur innych marek ale nie może to być regułą. Pozdro Edytowane 7 Grudnia 2015 przez KAN-therm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts