ccool 04.12.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 WitamJestem świeżym posiadaczem i użytkownikiem PC oraz klimakonwektorów PURMO VIDO 2 rurowychzauważyłem 1 rzecz - mianowicietemperatura ustawiona np na 21,5 - tryb auto pokazuje aktualna 21,3 i Vido potrafi włączać się na 10 sekund (liczyłem) a potem kilka minut przerwy i znów na 10 sekund i tak nawet kilka razyta sytuacja ma miejsce na wszystkich urządzeniach u mnie (3 szt) i na każdym z 3 trybów pracy automatycznejczy też jest tak u was ?? i czy to normalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 04.12.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam Jestem świeżym posiadaczem i użytkownikiem PC oraz klimakonwektorów PURMO VIDO 2 rurowych zauważyłem 1 rzecz - mianowicie temperatura ustawiona np na 21,5 - tryb auto pokazuje aktualna 21,3 i Vido potrafi włączać się na 10 sekund (liczyłem) a potem kilka minut przerwy i znów na 10 sekund i tak nawet kilka razy ta sytuacja ma miejsce na wszystkich urządzeniach u mnie (3 szt) i na każdym z 3 trybów pracy automatycznej czy też jest tak u was ?? i czy to normalne ?? Nie, to nie normalne. Podnieś temp na krzywej i problem powinien zniknąć. KK Vido potrzebuje min 32st na zasilaniu do pracy automatycznej, w praktyce biorąc pod uwagę błędy pomiarowe i straty trzeba zasilać je minimum 33-34st i wtedy pracują stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccool 04.12.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 To może być to bo bo w sumie teraz cieplo i temperatura na już lekko podniesionej krzywej (bo nowy dom musze wygrzac) byla 32 stopnie - to jak bedzie zimniej na dworze to zobacze jak to sie ma przy 33-34 na zasilaniu dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.12.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Wie ktoś coś na temat tych KK http://allegro.pl/klimakonwektor-niskotemperaturowy-600-b-cichy-i5815498599.html bo ceny mają fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 04.12.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam Jestem świeżym posiadaczem i użytkownikiem PC oraz klimakonwektorów PURMO VIDO 2 rurowych zauważyłem 1 rzecz - mianowicie temperatura ustawiona np na 21,5 - tryb auto pokazuje aktualna 21,3 i Vido potrafi włączać się na 10 sekund (liczyłem) a potem kilka minut przerwy i znów na 10 sekund i tak nawet kilka razy ta sytuacja ma miejsce na wszystkich urządzeniach u mnie (3 szt) i na każdym z 3 trybów pracy automatycznej czy też jest tak u was ?? i czy to normalne ?? Witam Może to tzw. Impuls wentylatorów co 5m na 30s ? Parametr AiPu fabrycznie włączony. Co by przemielić powietrze w ciaśniejszych miejscach. To się da wyłączyć. Jak masz wodę niżej jak te 33 st, to proponuję dać na przewietrzanie. Vidio nie ma zaworu, więc woda i tak krąży i grzeć będzie. Tyle, że bez regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccool 04.12.2015 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Dzieki to rzeczywiście było AiPu. Fabrycznie ustawione na ON co 5 min załączenie. Znalazłem w instrukcji jak wyłączyć i to zrobiłem. W sumie gapa że mnie że sam do tego nie doszedłem. Dzięki jeszcze raz. Temat uważam za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 13.12.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Nikt tutaj nie ma tych KK ? http://allegro.pl/klimakonwektor-nis...815498599.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 13.12.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Aukcja znikła, czy nawet została wycięta. Z opisu to fajnie wyglądało.Ale jak nie pisze konkretnie firmy i modelu to dla mnie to dziwnie wygląda.Jak w czerwcu szukłem alternatywy do vidio, to tych jeszcze nie było, tylko anslut. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 13.12.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 No właśnie jest firma http://www.enplus.pl/klimakonwektory/ tylko czy to dobre jest, niby dużo tańsze były na allegro, ale co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 14.12.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 ........ Jak w czerwcu szukłem alternatywy do vidio, to tych jeszcze nie było, tylko anslut. Alternatywy? czyli tańsze, lepsze, wydajniejsze, z innym sterowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 14.12.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Alternatywy? czyli tańsze, lepsze, wydajniejsze, z innym sterowaniem? Parametry porównywalne za zdecydowanie mniejsze pieniądzę jakos nie jestem w stanie zrozumieć co mże kosztować takie pieniądze w KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 14.12.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Parametry porównywalne za zdecydowanie mniejsze pieniądzę jakos nie jestem w stanie zrozumieć co mże kosztować takie pieniądze w KK Cen Ci nie wyjaśnię, natomiast początek typoszeregu (7 wielkości) 3-biegowych fancoili standard Daikina o mocach 1200 do 2500Wat na niskim biegu (wysoki 1800-4200Wat) 45/40/20, to przedział ok. 1-1,4 tys netto. Do tego sterownik od kilkudziesięciu do kilkuset zł (zwykły elektromechaniczny, elektroniczny, programowalny, z wyświetlaczem, modbus - jaki wybierzesz) Pod zabudowę ok. 100 zł mniej Nie wiem czy znajdziesz zdecydowanie taniej fancoila o podobnych parametrach i 3 letniej gwarancji. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 15.12.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Cen Ci nie wyjaśnię, natomiast początek typoszeregu (7 wielkości) 3-biegowych fancoili standard Daikina o mocach 1200 do 2500Wat na niskim biegu (wysoki 1800-4200Wat) 45/40/20, to przedział ok. 1-1,4 tys netto. Do tego sterownik od kilkudziesięciu do kilkuset zł (zwykły elektromechaniczny, elektroniczny, programowalny, z wyświetlaczem, modbus - jaki wybierzesz) Pod zabudowę ok. 100 zł mniej Nie wiem czy znajdziesz zdecydowanie taniej fancoila o podobnych parametrach i 3 letniej gwarancji. pzdr Tylko one są takie grubaśne mocno z tego co pamietam, ja chcę to wpiąć zamiast zwykłego grzejnika bez kombinacji, najlepiej pod zawory istniejące, chodzi mi o takie co je zamontójesz i grzeją bez zbędnego kąplikowania starej prostej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keller 19.05.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam Właśnie zamontowałem klimakonwektory PURMO VIDO.Zauważyłem 1 rzecz - mianowicie ciche buczenie transformatora wewnątrz klimakonwektorów.Czy to norma, czy może tylko moje egzemplarze są felerne?Przy zupełnej ciszy w pomieszczeniu jest to irytujące. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccool 19.05.2016 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam uzywam 3 takich u siebie - przez pierwsze 2 tygodnie mnie to wkurzalo to fakt, ale teraz juz tego nie slysze. i u mnie to buczenie slychac na wszystkich 3 przyzwyczaisz sie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 16.08.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 WitamPytanko do posiadaczy tych KK, w instrukcji pisze, że powinno się zastosować włącznik z zabezpieczeniem 3a, co to za lciho bo nie mogę znaleźć, myslałem, że wystarczy wtyczka do gniazdka, albo taki włacznik jak do światła Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 16.08.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam Pytanko do posiadaczy tych KK, w instrukcji pisze, że powinno się zastosować włącznik z zabezpieczeniem 3a, co to za lciho bo nie mogę znaleźć, myslałem, że wystarczy wtyczka do gniazdka, albo taki włacznik jak do światła Dzięki chodzi o to że bezpiecznik "eska" musi być na 3A na instalacji która zasila te klimakonwektory, czyli najmniejsze spięcie i wyskoczy bezpiecznik, ale większość itak daje 16A, standardowy jak na gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 17.08.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 DziekiTak myślałem, ale to mało realne rozwiązaniejak się remontuje, zastanawiam sie jak to zabezpieczyć przed bużą, najlepiej wyłączać, ale wtyczka gniazdko czy może taki włącznik jak do światła można zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.08.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Dzieki Tak myślałem, ale to mało realne rozwiązaniejak się remontuje, zastanawiam sie jak to zabezpieczyć przed bużą, najlepiej wyłączać, ale wtyczka gniazdko czy może taki włącznik jak do światła można zastosować. można, tylko że taki włącznik najczęściej odcina tylko fazę, a jak przepięcie pójdzie po neutralnym to itak spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 17.08.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Dzieki Tak myślałem, ale to mało realne rozwiązaniejak się remontuje, zastanawiam sie jak to zabezpieczyć przed bużą, najlepiej wyłączać, ale wtyczka gniazdko czy może taki włącznik jak do światła można zastosować. Można zastosować coś takiego : http://www.sklep.monster.pl/OGRANICZNIK-PRZEPIEC-AC-TYP-3-DO-PUSZKI(4,46701,61300).aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts