Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w złotówkach

magdak

Recommended Posts

Wojtek pomyśł ile zyskają.

Np. działania z wyższej matematyki w szczególe na liczbach urojonych, dystans od tego co podają media zamiast bezgranicznej wiary, itd...

A słyszłaś , że ci z giełdy chcieli Mosiowi nagrode ufundować za Plus minus.

Na dwoje babka wróżyła, a w zasadzie na tyle ile jest dostępnych kredytów w walutach.

Ale magdak prosił o pomoc w konkretnej sprawie, gdzie historię choroby ma w Multibanki i chce się odbić z trampoliny o nazwie Kasa Mieszkaniowa, na dodatek sama napisała:

"a przy wcześniejszej spłacie kredyty walutowe są bez sensu "

Macie dla niej konkretny plan operacyjny czy tylko taka luźna wymiana poglądów? :roll: :wink:

ok mam propozycję dla inicjatorki wątku bo trochę zboczyliśmy z tematu

multi - warunki OK ale dużo ludzi mówi o niekomptencji i bałaganie. No ale jak doradca wydaje sie Ok to spróbujcie

chociaż te warunki nie są takie znowu super

spróbuj jeszcze w PKO BP BZWBK Kredyt Bank może Nordea

i negocjuj jak najdłuższe oprocentowanie stałe - będzie bardzo rosło w PLN.

a jak bedzie cię stać na spłacanie kredytu to pomyśl o zainwestowaniu np w jakiegos Pioniera, unikoronę, GTFI albo Arkę - zobacz na ostatniej stronie Gazety Wyborczej Gospodarka - codziennie są publikowane ile fundusze zarobiłyu w ciągu roku, 6 m-cy, 3 m-cy. Zyski rzędu 15 % w skali roku są realne, tylko dobrze dopytaj o koszty prowadzenia takiego rachunku.

Może w Twoim banku są jakieś atrakcyjne fundusze z promocyjnymi kosztami dla posiadaczy RORów?

Matka koleżanki, emerytka, zaryzykowała 1500 zł i w ciągu 3 m-cy zarobiła 300 :o ja tyle zarobiłam trzymając na lokacie 35 tys przez jakieś 3 m-ce.

I tu bym poszła

ew. zastanów się nad waluta jednak - jak spadają a chcesz szybiej spłacić to zarobisz.

Nie opłacało się szybciej spłacać jak rosły.

a ja wzięłam w złotówkach..... tylko proszę nie krzyczeć bo.... mimo, że podpisałam umowę to kasy nie mam dostanę ją w transzach i na koniec tego interesu może się okazać, że z zaciągniętych w zł. 100.000,- zł. dostanę znacznie mniej pieniędzy w zł np. przy spadku waluty o 0,05 będzie to 1800,- zł. !!!!! nie licząc różnic kupna sprzedaży w samym banku :wink: a przy 10 gr. to 3500,- zł.

A tak sobie wymyśliłam, że jak już wykorzystam te pieniądze i zacznę spłacać kapitał i będzie korzystna koniunktura to sobie szybko przewalutuję i nie będę musiała się martwić o to czy dostanę całe 100.000,- czy mniej .... a potem to już wola ...... Pana ministra co ludziom naopowiada i jak rynek nastawi :-?

no chyba, że się mylę :o to proszę o poprawienie mojego toku myślenia

ale przy podpisaniu umowy zapewne kwota kredytu jest już przeliczona po kursie sprzedaży i umowę podpisują na konkretną ilość CHF a potem to już mogą brać o co jest na umowie po aktualnym kursie kupna i albo ktoś na tym interesie zarobi albo straci....

wiadomo, że jak waluta spada to warto spłacać mniejsze raty ale już dostać mniej kasy to nie fajnie :wink: