Magdalena74 07.01.2016 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Jednak nie stosuje sie Siplast Primera Szybki Grunt w pomieszczeniach mieszkalnych. Oto odpowiedź ICOPALA"Gruntowanie preparatem Siplast Primer Szybki Grunt SBS może być stosowane tylko w pomieszczeniach nie przeznaczonych na stały pobyt ludzi. Zadaniem preparatu gruntującego jest związanie z podłożem pyłów powierzchniowych (np. pyłu betonowego lub kurzu) aby nie przeszkadzał w przyklejeniu papy zgrzewalnej do podłoża. To jedyne zadanie podkładu gruntującego - jego stosowanie nie poprawia hydroizolacyjności układu. W pomieszczeniach, w których będą przebywać na stałe ludzie należy odkurzyć z pyłów podłoże - wtedy uzyska się podobny efekt umożliwiający zgrzanie papy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.01.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 OK znałem te zalecenia ale świadomie podjąłem ryzyko i na razie żyję - ale jak długo jeszcze ?? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 A ja użyłem najtańszej papy V60S42 oksydowanej. Cos koło 50zł/rolkę (7,5m2). Całość na gorąco klejona do podłoża. Podłoże zagruntowane Izolbetem A. Tak wiem, że piszą aby nie stosować w pomieszczeniach na pobyt ludzi, ale dlaczego? dlatego, ze zawierają szkodliwe rozpuszczalniki, które po 1-2 tygodniach całkowicie wyparują, a dodatkowo podczas traktowania palnikiem przy zgrzewaniu papy do podłoża dodatkowo się wypalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 08.01.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Teraz są niskie temperatury więc więcej by mi wychodziło tego srodka niz latem. Nie byłam zdecydowana, ale w sumie cieszę się że nie musze dodatkowych kosztow ponosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina_33 28.04.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Wyłącznie . Ps - sorki - w łazienkach drabinki - na ręczniki. U mnie izolacją przeciwwodną zajmowała się firma hydroizolacje[moderowano] Mieliśmy duży problem żeby znaleźć dobrą firmę, ale na szczęście trafiliśmy w dobre ręce. Teraz zajmują się izolacją u mnie w biurze. Naprawdę są solidni i terminowi. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hungry88 10.10.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 To może odkopie troszkę temat. Mam zamiar zaizolować posadzkę na gruncie 2x papą modyfikowaną sbs na osnowie polimerowej. Jakie papy i grunty do tego celu polecacie? Sporo osób chwali Icopal Szybki Profil SBS, a czy możecie polecić jakąś inną alternatywę, w nieco bardziej przystępnej cenie? Co sądzicie o zastosowaniu do tego celu npICOPAL Baza PYE PV250 S4,0, w jednej z sieciówek jest po 11zł z hakiem za m2? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts