Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokrycie 165 m kw BRAASEM celtyckim za 21300 ???

Recommended Posts

Witam,

Jaka powinna być sensowna cena za pokrycie dachu 165 m kw cementowym BRAASEM celtyckim? A ile kosztuje jedna dachówka?

Mi zaśpiewali 23,4 kilo i łaskawie z rabacikiem 21,3 kilo. Czy 1720 dachówek zwykłych to dobra ilość? Cena 1 dachówki z 22% to 3,00, albo inaczej 2,48 netto. Aha w tej cenie są 3 okna połąciowe fakro 78/118 po 709,00 netto za sztukę. Są też: folia, łaty, kontrłaty, oraz robota 5610 netto. Proszę o opinie i zdania .....

dzięki i pozdrowienia dla wszystkich :D

dostałem wsycenę za braasa na razie tylko przez telefon ale cena kształtuję się tak 16000 netto za dachóweczkę celtycką z orynnowaniem metalowym firmy Karolina(chyba) z oknem velux ok. 870 zł i wyłazem 280 zł na dach 180 m2. na dokładniejszą musze poczekać do soboty wtedy bedę miał papier w ręku z wycena

ryby szkoda że nie ta sama okolica :cry: , bo cena mi się podoba

ryby, mozesz mi dac namiary na ta dachowke za 2.53 ?

ja buduje cos takiego http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=77 pod Poznaniem, dach 300m2 mam wyceny z kilku firm, ale mniej wiecej za wykonanie tego dachu blacha (pruszynski) to 39000 (caly kompletny dach)

Czekam teraz na wycene IBF'ki.

• 2 weeks później...
Mój dach ma 240 m2. Dachówka IBF-u cementowa, podwójna S. Pokrycie dachu (z rynnami Lindaba i wykończeniami - gosiąry itp) 22600 zł. Do tego dojdą dwa okna, wydatek ok. 1500 zł. Ale zniżą się koszty materiałów o 15% kupując materiał i wykonując w jednej firmie. Sama robocizna kosztuje mnie troszkę powyżej 5000 tyś. Także koszt położenia takiego dachu wyjdzie mi niecałe 22 tyś. A dach należy do wielospadowych, do tego dwu poziomowy i z 3 lakartami.

Dostaliśmy ofertę na Celtycką z Braasa (dach 270m2) plus 6 okien z Fakro łaczna cena 20.200zł. Na "dzień dobry" dają 20% upustu na dachówkę (i akcesoria) oraz 12% na okna.

Zobowiązują się do dalszych zniżek w momencie podpisywania zamówienia.

Jeszcze czekamy na ofertę z Euronitu