szach11 05.12.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Po postawieniu ścian przez dewelopera okazało się że silki są w bardzo wielu miejscach uszkodzone (silka 18). Ściana ma być co prawda dwuwarstwowa i na nie mają nałożyć 20 cm stropianu grafitowego, ale zastanawiam się czy te uszkodzenia nie wpłyną na jakieś parametry budynku. Doradźcie proszę. Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2015 przez szach11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.12.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jesli nie masz w życiu większych problemów, to gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 05.12.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jesli nie masz w życiu większych problemów, to gratuluję Dzięki za konstruktywną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.12.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Witam Po postawieniu ścian przez dewelopera okazało się że silki są w bardzo wielu miejscach uszkodzone (silka 18). Ściana ma być co prawda dwuwarstwowa i na nie mają nałożyć 20 cm stropianu grafitowego, ale zastanawiam się czy te uszkodzenia nie wpłyną na jakieś parametry budynku. Doradźcie proszę. Pozdrawiam Dzięki za konstruktywną odpowiedź.ściana ewidentnie do rozbiórki i postawienia od nowa. Przez te "wielkie ubytki" ściana straciła na nośności, zwłaszcza, że to silka, która jest materiałem mało solidnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 05.12.2015 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A tak serio to co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.12.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A tak serio to co radzisz? dokładnie to co @fotohobby Jesli nie masz w życiu większych problemów, to gratuluję Olej to, to normalna rzecz. Ostatecznie developer niech zaklei te dziurki albo pianą, albo klejem/zaprawą którą murował ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.12.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Nic się ze ścianą nie stanie. Osobiście - sam wszystkie ubytki uzupełniłem. Ale to z powodów charakterologicznych, a nie budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 05.12.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Bardziej mi chodzi o względy termiczne niż wytrzymałościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.12.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Silka jest materiałem dobrze przewodzącym ciepło więc mały ubytek nie rzutuje na parametry cieplne. Bardziej niebezpieczne są szczeliny pionowe jak bloczki nie są dokładnie dosunięte do siebie bo wtedy łatwiej o straty ciepła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 05.12.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 akurat tam wszystkie są dosunięte ale w bardzo wielu miejscach są uszczerbienia narożników jedne większe drugie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.12.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jeżeli ma cię to męczyć to weź i zaszpachluj zaprawą tą którą klejono silkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 06.12.2015 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Pytam, bo widzę co ludzie wypisują na temat materiałów, że część z nich oddali z powodu uszkodzeń. Pytanie dlaczego oddają uszkodzone bloczki skoro i tak nie mają wpływu na nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.12.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Miałem uszkodzone bloczki w transporcie, ale one były spękane tak że były w dwóch kawałkach. Niczego nie oddawałem tylko dostałem zwrot za jedną paletę.To co ludzie wypisują nt. niezwykłej jakości silki to nie jest prawda. Prawdą jest tylko porządne trzymanie wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 06.12.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 To w takim razie czemu ludzie decydują się na silke skoro jest taka słaba. Moje są PREFABETU ekosilikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 06.12.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 To w takim razie czemu ludzie decydują się na silke skoro jest taka słaba. Moje są PREFABETU ekosilikaty. Pierwsze słyszę, że Silka jest "słaba". Jeśli traktuję się ją z minimum kultury (rozładunek), nic nie ma prawa się stać. Mi pękło może z 10 na jakieś 4 tys.sztuk. Co do wymiarów - zero zastrzeżeń. Wszystko "na milimetry". Może miałem szczęście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.12.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Problemem są same palety.Robią z okorków,a nie desek. A w końcu paleta waży tonę. Jak kilka razy widłami jest podnoszona to pękają bloczki leżące na dole palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 06.12.2015 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 No właśnie każdy co innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.12.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 U mnie był zakup Silki od Xelli. Dodam jeszcze że dawniej paleta była ściągana taśmami i potem foliowana,a teraz jest tylko foliowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 06.12.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 ja się boję że te uszczerbienia na naroznikach obniza szczelnosc sciany i jej parametry. Bo przy pionowym zamku silki i uszczerbieniu boku robi się odrazu dziura do nastepnego zamka bo pośrodku jest jakies technologiczne wgłebienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.12.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Szczelność zapewnia tylko obustronne otynkowanie. Ale widziałeś kiedyś żeby ktoś kiedyś zaciągnął chociaż klejem zewnętrzną stronę muru przed klejeniem izolacji cieplnej? A jakoś domy spełniają warunki szczelności( blower door test) - ( choć nie wszystkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts