Inż. Święty Mikołaj 06.12.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Drodzy, Wspaniali Forumowicze, jak co roku wita Was inż. Święty Mikołaj. Odwiedzam to Forum co roku z radością, bo spotykam tu dziatki pracowite i wesołe. Mam dla Was prezenty - kubki Forum Muratora. Kubek czeka na każde grzeczne dziecko w dowolnym wieku, które napisze w tym temacie, jaki prezent mikołajkowy dostało - jaki najbardziej zapamiętało, jaki był najbardziej trafiony albo niezwykły. Worek inż. Świętego Mikołaja zawiera 20 kubków. Wszystkiego dobrego, najlepszego od Świętego Mikołaja! I już teraz zapraszam na aukcję prac dzieci z Ogniska Marymont. Już po raz dziesiąty, jubileuszowa aukcja pięknych prac dzieci. Gorąco zapraszam do udziału! A propos Świętego Mikołaja: Zobacz inne filmy murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.12.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Zdarzyło się kiedyś, że podarowano mi....książkę kucharską Był to już trzeci egzemplarz tego samego wydania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.12.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Najbardziej niezwykłą rzeczą, jaką Mikołaj przynosił mnie i mojemu bratu, były... pomarańcze. Pojawiały się raz w roku, czasem dwa razy, w paczkach od Mikołaja albo/i od Aniołka. A teraz są czasem tańsze niż jabłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.12.2015 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Prezent jaki najbardziej zapamiętałem, najbardziej trafiony i niezwykły...?Hmmm, dostałem taki jeden - czternaście lat temu.Jednak chociaż uważam go za mój najbardziej udany prezent właśnie świąteczny i taki w sam raz pod choinkę, to nie wiem, czy może być zaliczony w tym konkursie, bo rozpakowany był dopiero w Sylwestra, a nie w Mikołajki....no i dodać trzeba jeszcze, że prezent był płci żeńskiej i od żony, a Mikołaj zdecydowanie nie miał z nim nic wspólnego - i bardzo dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.12.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Dostałam świnkę skarbonkę, ceramiczną! miałam z 8 lat i postanowiłam, że będę zbierała w niej na cegły, żeby wybudować kiedyś wymarzony domek z balkonem, bo zawsze na parterze mieszkałam i balkonu nie miałam, a koleżanki miały i było to świetne miejsce zabaw Świnkę mam do dziś i na drobne materiały budowlane już nieraz z niej wyciągałam ( nie trzeba jej rozbijać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 08.12.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Mikołaj czeka wciąż z workiem. Jest miła okazja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Powiem o dwóch prezentach od Św. Mikołaja. pierwszy to moje życie a drugi życie mojego męża, bo nas bocian z worka Mikołajowego wyrzucił. Mnie dzień przed a męża dzień po. Reszta prezentów jakie dostałam w porównaniu z tymi nie jest warta opowiadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.12.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Mając z 8-9 lat, nie bardzo chciałam już wierzyć w Mikołaja.. Postanowiłam nie spać .. i czekać... nie spałam... Co jakiś czas zaglądali do mnie to Babcia, to Dziadzio .. (mieszkałam wówczas u nich...) nie spałam, ale w końcu jak to dziecko padłam.. Z silnym postanowieniem pilnowania Mikołaja obudziłam się w nocy.. i zobaczyłam koło łóżka wielki wór... czarny wór zawiązany... Oczywiście odpakowałam prezenty.. O rety.. takiego Mikołaja miałam po raz pierwszy i .. niestety ostatni.... Nigdy tego uśmiechu nie zapomnę... Czasami teraz Mikołaj o mnie zapomina.... a przecież mam już nawet dwa kominy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 11.12.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 To ja w imieniu swojej szanownej małżonki się wypowiem i jakby co Mikołaju to prezent dla niej dostarcz. Na pweno się ucieszy Otóż moja szanowna małżonka dokładnie 6 grudnia 2009 dostała w prezencie od naszego synka Krzysia pierwsze mama. Ja co prawda tego nie słyszałem, ale jej wierzę. Na tamten czas synuś już dość mocno gaworzył. Oboje zgodnie uznajemy, że to najwspanialszy prezent na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 13.12.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 to i Krzysiowi się prezent należy ale Mikołaj na pewno to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 13.12.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 15.12.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 A ja pamiętam pewien "prezent" pod poduszką od Mikołaja... Nie wiem dlaczego, ale wraz z bratem dostaliśmy rózgi przewiązane wstążeczką. Podobno byliśmy niegrzeczni . Ale, że byliśmy już w takim wieku, gdzie zaczęły nas ogarniać wątpliwości, czy Św. Mikołaj naprawdę istnieje, to przeprowadziliśmy małe dochodzenie w sprawie owych "prezentów". Widzimy rózgi więc myślimy: "To rodzice, nie Mikołaj!". Z pretensjami biegniemy do staruszków, że przecież grzeczne z nas aniołki:evil: i to na pewno rodzice nam rózgi podłożyli. A mama na to, że to nie oni, przecież takich czerwonych gałązek to u nas w ogrodzie niema. Wymknęliśmy się cichcem do ogrodu...szukamy...sprawdzamy.... No nie ma! U sąsiadów też nic takiego się nie czerwieni. Zwątpiliśmy... naszych podejrzeń, że to robota rodziców nie udowodniliśmy... Może ten Św. Mikołaj naprawdę istnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 11.01.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Informacja od inż. Świętego Mikołaja: prezenty wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.01.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Orzeł wylądował. Śliczny ten kubek! Bardo podoba mi się jego kolor i nadruk pasuje. Co ważne, nie jest za wysoki do mojego wybrednego ekspresu, więc na kawusię się nada!I koszulka pasuje.Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.01.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Dziękuję serdecznie za piękny prezent. Miła niespodzianka po ciężkim dniu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 12.01.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Drogi inż. Święty Mikołaju! Bardzo dziękuję za kubeczek (mój ci on!!!) oraz koszulkę w rozmiarze chyba nawet odpowiednim (muszę to sprawdzić) dla drugiego bohatera mojej opowieści o pewnym traumatycznym ranku w dniu Św. Mikołaja. Bardzo dziękuję/emy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Święty Mikołaju Bardzo dziękuję za prezent Kubek bardzo mnie się podoba i jest mój, Koszulka jest dla mojego Bohatera Domu Jestem miło zaskoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 13.01.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Prezent dotarł. Krzyś z kubeczka przeszczęśliwy. Żeby mamusi nie było smutno dostała koszulkę. Mama stwierdziła, że trochę na nią za duża na co w odpowiedzi usłyszała to daj tatusiowi. On ubierze a ty będziesz oglądać i podziwiać Mnie tata opcja pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera.1989 20.01.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 najbardziej pamięta się prezenty z dzieciństwa... ja pamiętam śliczny, czerwony rowerek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts