edekos 06.12.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam wszystkich. Chciałbym ocieplić strop w domu starej kostce z lat 80-tych. Na strychu, który nie jest użytkowy leżą trociny zmieszane z wapnem na grubość ok 20-30 cm. I tu mam pytanie ponieważ nie dam rady przed zimą wyrzucić tych trocin z wapnem ze strychu to czy mogę tymczasowo położyć na to wełnę skalną o grubości 30 cm ze współczynnikiem przenikania 0,35. Czy takie ułożenie da lepszą izolację na zimę czy nie ma sensu się w to bawić i wyrzucić trociny a na czysty strop ułożyć wełnę? Byłbym zadowolony z zysku 1 czy 2 stopni przy spaleniu jak do tej pory. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 06.12.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Folia paroizolacyjna i pozniej wełna. Jak masz możliwość to ocieplaj. Na wiosne zwiniesz wełne i zrobisz jak sie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.12.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Jak dla mnie proszenie się o problemy.Folia ma sens gdyby była pod belkami stropowymi a nie w środku przegrody. Pozdrawiam Edytowane 6 Grudnia 2015 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edekos 07.12.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) dzięki za odpowiedź . Jeśli dobrze zrozumiałem położenie wełny na trociny jednak coś da? Rozbieżność jest tylko taka czy ułożyć pod wełne folie? Edytowane 7 Grudnia 2015 przez edekos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado25 29.11.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam wszystkich,jestem nowy na forum ale pozwolę sobie na odświeżenie trochę tematu ponieważ mam podobną sytuację.Na strychu nieużytkowym sytuacja wygląda następująco: strop, trociny, folia, wylewka. Chciałbym docieplić strop tyle że zastanawiam się czy działać z wełną na tą wylewkę na trocinach (wełna + płyty osb) czy jednak na wiosnę skuć i zebrać te trociny i potem od nowa folia paroizolacyjna, wełna 20 cm, i płyty osb?Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts