Pablo2506 30.12.2019 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich,odgrzeję schabowego.Mam garaż z nowym dachem pokryty blachą na łatach i kontrach. Na krokwiach (18cm)jest membrana. Idea jest taka , aby w garażu/warsztacie móc robić cały rok.A że miałem pare rolek wełny (12cm) z alu , to dałem je między krokwie, ale teraz chciałbym jednak dołożyć jeszcze drógą warstwę prostopadle do krokwi. Na to folia paroizolacyjna i wykończenie z paneli wiórowych. Lecz nie wiem czy mogę zostawić tą folię aluminiową. Lub może ponakłuwać rolką z kolcami tą folię , aby ewentualna para wodna miała jak się dostać do membrany. W grażu będzie jakieś żródło ciepła piecyk lub grzejnik. Co o tym sądzicie ?Jak to zrobił autor tematu ? Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Pablo2506 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 30.12.2019 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Ocieplenie poddasza dopiero po nowym roku, ale otrzymałem przed chwilą propozycję od znajomego i chciałbym zasięgnąć Waszej rady aby później nie pluć sobie w brodę. Mam dostęp do wełny szklanej z folią aluminiową z jednej strony grubości 5cm w bardzo, bardzo korzystnej cenie. Pytanie brzmi czy warto brać taką wełnę i ułożyć jej nawet 5-6 warstw? Czy folia aluminiowa co warstwę nie spowoduje jakiegoś niekorzystnego działania? Jaki system wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo2506 31.12.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 U mnie ?Dotychczas przez otwarcie okna , ale gdyby była wyższa wilgotność to wstawił bym kratkę lub wentylator w najwyższym punkcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts