pajonk84 07.12.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam Rozważam poważnie zakup domy Tymek w stanie surowym zamkniętym. http://www.horyzont.com/projekty/255-tymek-wersja-a-z-pojedynczym-garazem.html#.VmW3tUPQNAg Byłbym bardzo wdzięczy za przybliżoną wycenę robozicny z materiałami przy średniej jakości materiałów: 1.instalacja C.O. z piecem na paliwo stałem 2.instalacja wodno-kanalizacyjna 3. wylewki podłogowe 4.docieplenie domu z tynkiem 5.tynki z gładziami na całości 6.ocieplenie dachu Instalacja elektryczna jest już zrobiona, jest też przyłącze kanalizacji w budynku oraz liczniki wody i prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 08.12.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 wylewki to jakies 24zł/m2 (pamiętasz, ze przed wylewkami musisz polozyc styropian na podlodze ?) styropian (15cm, grafitowy) z montazem (listwy, kolkowanie, klej, siatka) to 90-110zł/m2 elewacja (połozenie tynku) to 30zł/m2 (10zł/m2 robocizna, 20zł/m2 materiał) podbitka dachowa (chyba zapomniałeś o tym) - 100zł/mb (jeżeli robiona z deski), 140zł/mb (jeżeli OSB + styropian + klej + siatka + tynk) (uwage - to jest za metr BIEŻĄCY krawędzi dachu - łącznie ze ścianami szczytowymi, etc) ocieplenie dachu ROBOCIZNA to 60zł/m2 (2 x wełna, folia, stelaż do KG, KG, szpachlowanie CALOŚCI plyty, gruntowanie). Materiału nie znam bo jeszcze nie robilem tynki wewnetrzne (o ile dobrze pamietam) to 25zł/m2 (ja robilem gipsowe z maszyny - tynk Nida Zeta - twardy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajonk84 09.12.2015 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 wylewki to jakies 24zł/m2 (pamiętasz, ze przed wylewkami musisz polozyc styropian na podlodze ?) styropian (15cm, grafitowy) z montazem (listwy, kolkowanie, klej, siatka) to 90-110zł/m2 elewacja (połozenie tynku) to 30zł/m2 (10zł/m2 robocizna, 20zł/m2 materiał) podbitka dachowa (chyba zapomniałeś o tym) - 100zł/mb (jeżeli robiona z deski), 140zł/mb (jeżeli OSB + styropian + klej + siatka + tynk) (uwage - to jest za metr BIEŻĄCY krawędzi dachu - łącznie ze ścianami szczytowymi, etc) ocieplenie dachu ROBOCIZNA to 60zł/m2 (2 x wełna, folia, stelaż do KG, KG, szpachlowanie CALOŚCI plyty, gruntowanie). Materiału nie znam bo jeszcze nie robilem tynki wewnetrzne (o ile dobrze pamietam) to 25zł/m2 (ja robilem gipsowe z maszyny - tynk Nida Zeta - twardy) Dziękuje za odpowiedzi. Jak będziesz robił/wiedział resztę to daj proszę znać. Ja się na tym w ogóle nie znam dlatego pytam żeby oszacować. Podsufitka jest już zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts