Ewaaaaa 07.12.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam, bardzo proszę o pomoc i radę ! mam okno o wymiarach: wysokość 150 cm, szerokość 165 cm. w oknie łuk o wysokości 50 cm. Okno jest już wylane i teraz mam problem, ponieważ nie ma możliwości, aby zamówić okno z takim łukiem. Maksymalne gięcie łuku to 31 cm. - przy normalnie otwieranym i uchylanym oknie. Proszę o radę co zrobić, czy jest możliwość wycięcia betonu, tak aby łuk miał wysokość 31 cm ? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.12.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam Na to pytanie odpowie Ci tylko osoba, która wykonała ten łuk, nikt z nas nie wie CO w nim jest ? jakieś zbrojenie ? ile tego ? itp. itd. Na marginesie, i na Twoim przykładzie, rada dla Inwestorów - zacznijcie interesować się kwestiami stolarki na etapie projektowania budynku a nie po jego postawieniu !!! To pomoże Wam uniknąć różnych wpadek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEMCIA 07.12.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam, bardzo proszę o pomoc i radę ! mam okno o wymiarach: wysokość 150 cm, szerokość 165 cm. w oknie łuk o wysokości 50 cm. Okno jest już wylane i teraz mam problem, ponieważ nie ma możliwości, aby zamówić okno z takim łukiem. Maksymalne gięcie łuku to 31 cm. - przy normalnie otwieranym i uchylanym oknie. Proszę o radę co zrobić, czy jest możliwość wycięcia betonu, tak aby łuk miał wysokość 31 cm ? Pozdrawiam Ewa [ATTACH=CONFIG]339975[/ATTACH] W czym problem?!...zrób klamki od środkowego słupka i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.12.2015 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 zaproponowana opcja przez Demcię jest jedyną rozsądnąOczywiście jak będziesz uparta to znajdziesz fabrykę, tóra Ci takie okno wykona, może i nawet dadzą gwarancję (bez pokrycia) ale zawsze będzie z nim problemZawiasy poniżej 2/3 wysokości skrzydła to proszenie się o kłopoty już na samym wstępie inwestycjiDać szerszy środkowy słupek (by zawiasy zmieściły się obok siebie, na tej samej wysokości) i będzie dobrze Co prawda dla wielu to dość dziwne, że klamki są "od ściany" ale to pikuś w porównaniu z problemami jakie stwarza tradycyjne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Może nie do końca zrozumiałem, ale w czym problem z tym wykonaniem gięcia? (pomijam ważne kwestie użytkowe o których mówicie). Dla siebie - zrobiłbym zawiasy na słupku. Ew. oddzieliłbym górną część łukową od dolnych prostokątów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.12.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 problemem nie jest giecie bo nie takie rzeczy gieto problemem: - jest luk i wysokosc mocowania gornego zawiasu ponizej 2/3 wysokosci i jego obciazenie. Moze wspomoc pelne wklejenie szyby - nadproze, na 100% jest wykonane na prosto, bez rozglifienia uniemozliwajac otwarcie skrzydla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewaaaaa 14.12.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 dziękuję za rady problem został rozwiązany, uda się wyciąć ponownie łuk na 30 cm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts