Gość 27.04.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 jak po zimie mają się miłośnicy 4x4 i ich wozy?? Nasza Mazda B2500 PICK-UP "four by four" ma się świetnie. To jej pierwsza zima u nas i bardzo dobrze ją zniosła. Ostatnimi, śnieżnymi podrygami zimy w ogóle się nie przejęła. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Oj, ale przedwczoraj poszarżowałem po deszczu, po fajnych błotnistych dróżkach. Wreszcie moje autko wygląda tak jak powienien wyglądać samochód terenowy!!!! - Brudny po dach!!! Ale wrażeni niesamowite. Sam nie wiem jak to się stało, że na tak wąskiej drodze obróciło mnie o 180 stopni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Ej, fizyk, fajnie masz, ja ostatnio kręciłam się po... śniegu... Teraz nie ma kiedy, autko na okrągło zasuwa na budowie a w niedzielę... odpoczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.06.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Oj, ale przedwczoraj poszarżowałem po deszczu, po fajnych błotnistych dróżkach. Wreszcie moje autko wygląda tak jak powienien wyglądać samochód terenowy!!!! - Brudny po dach!!! Ale wrażeni niesamowite. Sam nie wiem jak to się stało, że na tak wąskiej drodze obróciło mnie o 180 stopni . A tak wyglądało po całej zabawie!!! : http://gfizyk.photosite.com/~photos/tn/86_1024.ts1118753957406.jpg Jestem z niego dumny!! Aż szkoda myć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.01.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 4x4 osobowe 3.7 MIODZIO Mimo, że po naszych drogach jeżdża lepsze auta to i tak czuję się niemalże jak Mistrzyni Kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Ponieważ niedługo wyprowadzimy się prawie na wieś,myślę o zakupie czegoś z napędem 4x4.Nie musi mieć szczególnej dzielności w terenie.Nie będę się udzielał w rajdach(chociaż niedaleko mam tor off-road)Musi być spore,żeby zabrać rodzinkę z bagażami.Może być kombi,SUV,terenówka czy cokolwiek.Najchętniej diesel,dosyć mocny i elastyczny.Pięciodrzwiowe.No i mało się psujące.W grę wchodzą dwie opcje:1,Nowy ,leasing do 100tys.2,Używany do 35-40tysCo byście proponowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 06.01.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Subaru Forester zdecydowanie. W grę wchodzi też podstawowa wersja Legacy. Wszystko kosztuje ok. 100tys.zł, za tę cenę kupujesz stały napęd na 4 koła, reduktor i niezawodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Myślałem nad Foresterem,ale to małe auto.Rozstaw osi zaledwie 250cm.Czy nie jest zbyt ciasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 06.01.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 w środku podobny do forda focusa, środek ma większy legacy, ale tez trochę niższe zawieszenie od forestera, choć moim zdaniem wystarczające. Co do forestera, to zależy jakiego wzrostu jesteś i w jakim wieku dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Ja mam ponad 190cm.I to mnie martwi.Ale Forester podoba mi się.Nie rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 06.01.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 No tak.............widzę pomiędzy nami pewną różnicę . A i bezpieczne to auta. Nie udają 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Różnicę wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.01.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Niezależnie od wyglądu (itd) osobiście nie jestem zwolennikiem aut z silnikami 3,5-4litrowymi (i większymi). Nie stać mnie by było na jazdę czymś takim. A własnie japońskie auta (Vitara, Forester, Pajero Pinin, RAV) to taki kompromis. Silnik w granicach 2-2,5 litra. I to jest to. Ale z druiej strony Jeep Cherookie, Wrangler - to też kawał historii i wspaniałe autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 09.01.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Subaru Forester zdecydowanie. W grę wchodzi też podstawowa wersja Legacy. Wszystko kosztuje ok. 100tys.zł, za tę cenę kupujesz stały napęd na 4 koła, reduktor i niezawodność. i do tego kiepski i bardzo drogi serwis , w sobote jezdzilem 2.0 L i powiem ze mam mieszane uczucia - ani to do terenu ani na drogi ot typowy "bulwar" ale z reduktorem jesli ktos tylko na ryby jezdzi to wystarczy , lecz na dojazd do działki wysoko polozonej w gorach to jednak z przeswitem 195 jest zbyt mało jesli chodzi o suv-y to najlepiej mi sie jezdziło Hondą CR-V , pozniej Toyotą Rav a najgorzej to Mitsubishi Outlander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.01.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 RAV-4 to samochód dla osób niskich.Ja tam się nie zmieściłem.Zresztą to zabaweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 10.01.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 RAV-4 to samochód dla osób niskich. Ja tam się nie zmieściłem. Zresztą to zabaweczka. I tu się zgadzam, acz niestety, bo z zewnątrz nawet, nawet. Ps. a wzrostu, wzrostu a i nie zabaweczka ten reduktor w Subaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 http://www.hp.usmb.net/gallery/album01 http://www.scorpionsubaru.com/anew1.jpg Tutaj przeswit jest dosc duzy ....i za całkiem przyzwoitą kase ( u nas dwa razy tyle kosztuje i w dodatku w ojro ...jak wszystko zresztą ) http://www.scorpionsubaru.com/photos.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.01.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 http://www.ultimatesubaru.net/offroad/hpcolors.jpg http://www.syltom.com.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=6 na szalenstwa idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No ale nie zbaczajmy z tematu.Nie będę uprawiał off-roadu i tego typu szaleństw.Potrzebne mi auto na błoto,piach,śnieg,boczne dróżki.Nie zależy mi na "bojowym" wyglądzie ,szpanerskich pierdołach itp.Może ktoś ma inne,poza Foresterem,propozycje?A co z wozami używanymi?Co warto kupić za 40tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 11.01.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Pattaya ja nie wiem co warto kupić ale ja szukam Opla Montereya w całosci produkowany w Japoni w zakładach Isuzu do ciezkiego katowania w terenie sie nie nadaje stad mozna trafic na dobrze utrzymany .... zawieszenie przednie (wzdłużne drążki skrętne i wahacze poprzeczne) wskazuje raczej na komfort niż możliwość pokonywania bezdroży.....ocynkowane nadwozie, niskie ceny zakupu ..te atuty sprawiają ze sie nim interesuje (ale jako drugie auto, bo dzipek na codzien to troche kłopotliwe ) jest jeszcze Land Rover Discovery - stały naped 4x4 ..i pare innych ps. Ty sie nie nastawiaj na marke tylko na stan techniczny danego modelu -tak bedzie prosciej cokolwiek znalesc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts