fizyk 13.01.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Witajcie. Jeśli idzie o RAV4 - to ma jedną wadę - stały nierozłączany napęd 4x4. Niestety wpływa to na zużycie paliwa a przecież nie zawsze chcemy jeździć na 4 łapach. Fajnie się jeździ CRV (HRV zresztą też) , ale właśnie to jest (oczywiście wg mnie) typowa bulwarówka z elektronicznym sterowaniem napędem 4x4. Jedziesz sobie standardowo z napędem na przód. A w przypadku gdy koła tracą przyczepność - załącza się napęd 4x4. Czyli to nie ja dokonuję wyboru kiedy jadę na dwóch a kiedy na czterech. Opel Frontera - jak się okazuje niezłę autko i niezbyt drogie w zakupie i w serwisie (oczywiśćie nieautoryzowanym). Ja jeszcze dorzucę (może z uporem maniaka) Suzuki Grand Vitarę. Ja kupując swoją krótką blaszankę (1.6 8v 1997r) kierowałem się usterkowością wg raportów TUV. Zawsze mieściła się w czołówce. Jak w ubiegłym roku kupiłem suczkę - miała spory przebieg - 200 000 (przy takim przebiegu miałem pewność że jest prawdziwy ). Wymieniłem olej, rozrząd, filtry i .... Jeżdżę!!! Zrobiłem 20 000 (zaraz wymienię znów olej) - i nic się nie dzieje!!!! Z wyjątkiem przekaźnika ogrzewania szyby tylnej, który wysiadł, a dzisiaj żarówka pozycyjna. Po za tym nic!!! Jedyny co, to dolewam co 3-4 tys. olej, ale przy tym przebiegu ma prawo trochę go brać. Jedna wada mojego autka - to wielkość bagażnika i rejestracja na 4 osoby. Ale to świadomy wybór. Mam drugie autko większe (Zafirę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.04.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 widzę, że tamten rok zakończył się poradami serwisowymi ale wiosna nas przywitała a my ją jak po zimie mają się miłośnicy 4x4 i ich wozy?? pozdrawiam a ja jak co roku wznawiam wątek może pojawiło się coś nowego i fajnego na rynku samochodowym.... w naszym garażu przybyły 2 maszyny 4x4 jutro jedna sprawdzi się na Bemowie pozdrawiam wszystkich nieustających miłośników 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 02.06.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 To i ja dopisze tutaj się gdyż posiadam: UAZ MB3,0D co chyba w avatarze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 06.06.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 smuci mnie, że nie ma tu zbyt wielu prawdziwych miłośników 4x4 jak to a ja http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=ludzie%2FSympatyk+MUTT+-+BENEK&twg_show=101-0102_IMG.JPG.jpg GAZ69 MB 2.3B+G, SJ413, RAV4 i na razie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Bernardo - zdjęcia i stronka super. Wrażenia z pewnością jeszcze lepsze. Izat - niestety większości z nas nie stać na bycie MIŁOŚNIKIEM PRAKTYKUJĄCYM Off- lub All-Road. Ja bardzo chętnie dołączyłbym, ale niestety wiąże się to z dużymi wydatkami - a na te mnie nie stać. Z tego tez powodu pozostanę (póki co) miłośnikiem przez małe "m". Ale jednak miłośnikiem 4x4. Jedno nie wyklucza drugiego.pozdrawiam wszystkich i tych przez duże M jak róniweż takich przez małe "m" (jak ja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.06.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Bernardo - zdjęcia i stronka super. Wrażenia z pewnością jeszcze lepsze. Izat - niestety większości z nas nie stać na bycie MIŁOŚNIKIEM PRAKTYKUJĄCYM Off- lub All-Road. Ja bardzo chętnie dołączyłbym, ale niestety wiąże się to z dużymi wydatkami - a na te mnie nie stać. Z tego tez powodu pozostanę (póki co) miłośnikiem przez małe "m". Ale jednak miłośnikiem 4x4. Jedno nie wyklucza drugiego. pozdrawiam wszystkich i tych przez duże M jak róniweż takich przez małe "m" (jak ja). dzieki za mile slowa jak cie nie stac ? - a te dwa biegajace "MERCEDESY" - to lepsze niz jakikolwiek 4x4 ja dopiero czekam - w tym roku nr 1 zobacze ile zostanie na 4x4 no i ten FIAT TOPOLINO super szkoda ze nie 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Topolinek nie jest mój. To ekstra fura pocztowa!!! U mnie są dwa mercedesy (jeden 3 letni a drugi 6 letni), ale w tym roku przybędzie jeszcze jeden Mercedesik. Nowy model. W grudniu (bo największe promocje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.06.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Topolinek nie jest mój. To ekstra fura pocztowa!!! U mnie są dwa mercedesy (jeden 3 letni a drugi 6 letni), ale w tym roku przybędzie jeszcze jeden Mercedesik. Nowy model. W grudniu (bo największe promocje ). Rozumiem iż będzie to Mercedes-Benz G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.06.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Rozumiem iż będzie to Mercedes-Benz G Grzesiu - przez pierwszy rok to raczej Mercedes BĘC A tego na G też będzie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 09.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Ja bardzo chętnie dołączyłbym, ale niestety wiąże się to z dużymi wydatkami - a na te mnie nie stać. Z tego tez powodu pozostanę (póki co) miłośnikiem przez małe "m". Ale jednak miłośnikiem 4x4. Jedno nie wyklucza drugiego. (jak ja). a ta "wiertarka" z tawrdym dachem to co? http://gfizyk.photosite.com/~photos/tn/162_348.ts1129568315281.jpg przeca to prawie kultowe 4x4 ja mam SJ413 z tej samej rodziny http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=samochody%2FSUZUKI%2FSUZUKI++SJ413+++BENKA+%28+sympatyk+MUTT+%29&twg_show=z_ciekawe1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.06.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 No tak, ale to zwykla suzuczka, a nie zmodernizowane auto terenowe, zaprawione w błotnych jazdach i affroadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 12.06.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Rozumiem iż będzie to Mercedes-Benz G Grzesiu - przez pierwszy rok to raczej Mercedes BĘC A tego na G też będzie dużo No tak... w offie to najwięcej jakby nie patrzeć jest tego "G" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.06.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 jakiś martwy ten sezon 2006 w 4x4 ja nikogo nie faworyzuję dla mnie wszyscy jesteście przez wieeeelkie M pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.06.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 dzieki Izat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 21.06.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 jakiś martwy ten sezon 2006 w 4x4 alle o co chodzi! jaki martwy? jesli o jazde chodzi, to ja UZYWAM http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=galeria%2F01_ROK+2006%2FZ+r%F3%BFnych+spotka%F1+i+miejsc&twg_show=P1170541.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.06.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam was serdecznie- Ja do was po poradę Wyremontowałem juz prawie moj nowy dom. teraz trzeba się zastanowić nad zmianą autka. Moja jednoosiwa meganka radzi sobie jako-tako (z ta potworna gorka i błotem) na mokrym oraz małym sniegu.wyboje da sie pokonac ale najgorsza jest zima wystarczy 20 cm śniegu i klapa wzniesienie jest doś strome - sasiad ma staa toyotę corolle 4x4 wyjeżdza i pokonuje teren bez problemu.Co poradzicie kupic - na co sie zdecydowac w mojej sytuacji - sticte terenowy czy osobówka 4x4 - ma to być jedyne auto i służyc także do pokonywania asfaltów dojazdu do pracy wakacje itp itd.Mozecie cos podpowiedziec sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 22.06.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 ile szelestow chcesz przeznaczyc na to 4x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.06.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 A nie podałem waznej sprwy szelesty 20 000 złotych polskich nowych sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 22.06.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 ja ostatni napalam sie na cos takiego( mam inne w domu )http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=samochody%2FOPEL%2FMONTEREY+5d+3.1TDi+++1998+rok&twg_show=OPEL_monterey__0008.jpgbo duze, sa wersje 3 i 5 dmiejsce na wozek, na haku mozna sporo pociagnacdo badaznika kilka cegiel wejdziea jestem przed budowa domu ( dzialka, projekt terza tylko zaczac kopac ... )sporo dostepnych czescida sie kupic w przedziale 15 - 35 tyswystepuje z silnikiem oszczednym - 8 -12 ropy 3,1 TDiduze, przestronne, czesto dobrze wyposazone, klimasporo wspolnego z japonczykiem ISUZUlepsze niz FRONTERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Rzuć okiem tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=62618&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts