Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB MI?O?NIKÓW 4X4

izat

Recommended Posts

Szaria przeczytałem http://www.rajdy4x4.pl/forum/index.php

I wynika z tego że

1. Frontera -nie

2. Terrano II - nie

3. Kia sprtage - nie

5. Nie wspominam nawet o SasanYoung czy Deawo Musso - absolutnie nie

4. Suzuki Vitara - może być - ale nie ma diesla

Wszystkie inne przerastaja moje możliwości finansowe. HOLEWCIA na co ja mam się zdecydowac w tym przedziale cenowym.

Matko moja nie wiedziałem ze to taki wielki problem bedzie. :oops:

sebo8877

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Frontera -nie

dlaczego, bo co i jak nie tak

2. Terrano II - nie

dlaczego nie, przeca to silniki 2,7tdi oraz cos tam z ukladu kierowniczego prosto z kraju wisni, reszta robiona w EU a nie w koreii

sporo tego jest i dostep do czesci spory

blizniak jego to FORD MAVERIC, tylko kilka drobiazgow inaczej i logo

z tej samej tasmy szly w barcelonie ( jak dobrze pamietam )

3. Kia sprtage - nie OK

OK , czesci

ja nie ma jak sa

http://moto.allegro.pl/showcat.php?id=12688&hide_categories_form=0&motoad=0&state=0&view=gtext&order=t&listing_sel=2&listing_interval=7&price_from=&price_to=&a_text_i1_0=&a_text_i1_1=&a_text_i4_0=&a_text_i4_1=&a_text_i5_0=&a_text_i5_1=&a_enum13=all&a_enum16=2&a_enum178=all&change_attr=Poka%C5%BC

glowa do gory

a racze pod samochod, czy rama cala :lol:

Najbardziej z tego wszystkiego to mnie pasuje taki tyran z 96-98. jak sprzedam moją meganke chyba odwróce się w jego stronę.

Najwqażniejsz auto to musi sie podobac moje żonie - a to nie jest bez znaczenia - bo kto będzie mnie odwozil z rodzinnych imprez jak czlek troszku zabaluje.

Juz mi zapowiada że taka krowa to ona jeździc nie będzie - mam goraca nadzieję że się przemoże

sebo8877

Selimm - dzięki. Też czytałem że ten silnik nie jest fajny. :wink: Ale 4.0 w benzynie też :D . Wstrzymam się ze zmianą z rok. Zobaczymy jak będzie rynek wyglądał.

Co do suzuki - wszystkim powiem - że wybór jest dobry. NAprawdę trwały i niezawodny samohód. Bernard - znajdź dobry egzemplarz (najlepiej bez przeróbek) i bierz śmiało. NIe jestem pewien, ile kosztuje instalacja gazowa do 2.0 (V6). Bo i tak trzeba będzie zainstalować.

MOja pali 10 l/100 km gazu. Ale nie oszczędzam jej :wink:

Szaria przeczytałem http://www.rajdy4x4.pl/forum/index.php

I wynika z tego że

1. Frontera -nie

2. Terrano II - nie

3. Kia sprtage - nie

Wszystkie inne przerastaja moje możliwości finansowe. HOLEWCIA na co ja mam się zdecydowac w tym przedziale cenowym.

Matko moja nie wiedziałem ze to taki wielki problem bedzie. :oops:

sebo8877

Toyota 4runner

Szarbia ale ponoć ty mnie wysyłasz na Rajdy :lol:

Wiekszość jazdy będzie po czarnym - dojazd po dordze kamieistej - poxniej polnej to codziennie jakieś 1500 m - tak więc ten teren jest znikomy.Choć nie ukrywam że na ryby czy w góry czasem podjechac to tez nei grzech. Najważniejsza jak pisałem jest dla mnie zima - mamy wprawdzie odsneiżaną nasza drogę ale wzniesienie i śnieg rzędu max 20 cm dla jednoosiówki to nie do przejścia

Szarbia - te 4runnery w tej cenie którą moge dac to auta ponad 15-sto letnie - trochu mnie to przeraża

Dzięki wszystkim za wytrwalość w tłumaczeniu mi tego wszystkiego

Fizyk a ta Twoja wiertarka to jaki ma motor 1.6 - cos kolo 100KM - mówisz że bierze 10 Gazu :o :o Ile kosztowało Cię zagazowanie ???

Sebastian

Bernardo - moje autko ma silnikczek 1600 ccm 75 KM (8 zaworów). Jest tu jednopunktowy wtrysk. Taki silniczek był montowany tylko w 3 drzwiowych wersjach.( Gaz kosztował całe 1400 zł).

100 KM mają silniki 16 zaworowe (też 1.6). To standard w wersjach 5-d. Ja świadomie kupiłem 3d bo suczka jezdzi jako drugie autko (mam jeszcze Opla Zafire). Ale trochę żałuję - 5 drzwiowa jest praktyczniejsza.

Jedna wada 3d - jak wsadziłem butlę z gazem do bagażnika, to pojęcie "bagażnik" nie ma zastosowania :wink: .

Ale - do Twoich celów - samochód idealny. Można podpiąć przyczepkę z DUŻYM ciężarze. Testowałem około 1500kg. NIe wytrzymało .... koło w przyczepce. :D :wink: Tonę cementu - ciągałem bez problemu. :wink:

Bernardo - moje autko ma silnikczek 1600 ccm 75 KM (8 zaworów). Jest tu jednopunktowy wtrysk. Taki silniczek był montowany tylko w 3 drzwiowych wersjach.( Gaz kosztował całe 1400 zł).

100 KM mają silniki 16 zaworowe (też 1.6). To standard w wersjach 5-d. Ja świadomie kupiłem 3d bo suczka jezdzi jako drugie autko (mam jeszcze Opla Zafire). Ale trochę żałuję - 5 drzwiowa jest praktyczniejsza.

Jedna wada 3d - jak wsadziłem butlę z gazem do bagażnika, to pojęcie "bagażnik" nie ma zastosowania :wink: .

Ale - do Twoich celów - samochód idealny. Można podpiąć przyczepkę z DUŻYM ciężarze. Testowałem około 1500kg. NIe wytrzymało .... koło w przyczepce. :D :wink: Tonę cementu - ciągałem bez problemu. :wink:

A z jakim przebiegiem ją kupiłeś i ile ma przejechane???

Częsci zamienne drogie ?? no i czy awaryjnośc do przyjęcia

Sebo8877

no jest to maly klopot jakie auto kupic

nowego fiata z 2006

czy TOYOTE HDJ z 91 roku w podobnej cenie

ja wole HDJta

w domu mam niezly przeglad i porownanie

jasne ze lepiej miec na nowa TOYJE LC

i jeszcze toroche kasy na jej zmotanie

no ale

jak patrze na wnetrze jakiegos auta plaskacza za 20 000

to za milo

a jak spojrze do 4x4 za podobna kwote

to polowy rzeczy nie moge znalesc ( wyposazenie , .... )

ostatnio kupilem SUVa ze stajni TOYOTY

i przy niewielkim silniku 2.0 b

macza mnie koszty paliwa

jutro zakladam gaz ( jestem umowiony )

inna toya -carian e z motorkiem 1.8 pali 6-8 l

a ta 9-12

i jak tu zonie tlumaczyc ze tak musi byc

no i komfort sredni

a do terenowego to jej jeszcze daleko

ale i tak fajne ( ostatnio ciagala kajaki i dojechalismy bez stresu nad brzeg, inni ciorali brzuszkami i sprawdzali co sie urawlo :D )

dlatego carina idzie na sprzedaz a rav zostaje

no