Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB MI?O?NIKÓW 4X4

izat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

witam,

Jako zupełnie nowy uczestnik tego forum, bo budowę zaczynam na wiosnę powien, że mam reswego terenowca.

Susuki samurai 1,3 na monowtrusku.

rewelecyjna zabawa, wszędzie dojedzie.

snorkel, odpowietrzenie mostów, zawieszenie podniesione na wieszakach o jakieś 10cm, opony bfg MT 275/75 bo nie mam zmotango reduktora więc nie chcę dawać większych, wycięte nadkola, osłona zbiornika paliwa, brak tapicerki, 2 osobowy...to podstawowe zmoty, na więcej mnie nie stać....

polecam...np

http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2006/odolanowska_wiosna/index.php?duze=img_4531_resize.jpg

pozdrawiam

A ja sprzedawszy swoje New Sportage [ żonka bardzo go lubiła ale budowa ma swoje prawa ] po nieudanej przygodzie z Astrą III nabyłem S..Yong Korando. Z kilku względów........ bo tańszy, chociaż to 2005 rok [ kupiłem bardzo okazyjnie ] i mniej szkoda tłuc go po krzakach, poza tym jest na ramie, ma most, skrzynię redukcyjną i prawdziwy silnik diesla od Merca [ nie do zaorania ].

Jazda w średnio trudnym [ w cieżkim jeszcze nie próbowałem ] terenie dostarcza wiele radości i daje poczucie bezpieczeństwa że traktora nie trza będzie szukać. Oponki BFG AT więc można spokojnie do błotka wjechać.

Ogólnie jestem zadowolony, stylistyka auta nie każdemu może się podobać ale ja lubię orginalne rozwiązania. Jak na razie jeszcze mi się nie znudził a tak naprawdę to na nasze drogi nic lepszego w tej chwili nie widzę.............

• 2 weeks później...
  PaJak05 napisał:
A ja sprzedawszy swoje New Sportage [ żonka bardzo go lubiła ale budowa ma swoje prawa ] po nieudanej przygodzie z Astrą III nabyłem S..Yong Korando. Z kilku względów........ bo tańszy, chociaż to 2005 rok [ kupiłem bardzo okazyjnie ] i mniej szkoda tłuc go po krzakach, poza tym jest na ramie, ma most, skrzynię redukcyjną i prawdziwy silnik diesla od Merca [ nie do zaorania ].

Jazda w średnio trudnym [ w cieżkim jeszcze nie próbowałem ] terenie dostarcza wiele radości i daje poczucie bezpieczeństwa że traktora nie trza będzie szukać. Oponki BFG AT więc można spokojnie do błotka wjechać.

Ogólnie jestem zadowolony, stylistyka auta nie każdemu może się podobać ale ja lubię orginalne rozwiązania. Jak na razie jeszcze mi się nie znudził a tak naprawdę to na nasze drogi nic lepszego w tej chwili nie widzę.............

Napisz cosik więcej o tym SS Yongu - jaki motorek, pojemnośc no i cena ??

sebo8877

• 4 weeks później...
  izat napisał:
witaj Grzesiu :)

jak autko się sprawuje??

Witaj :D

Autko jak na razie dzielnie daje sobie radę(dopiero 7 tys.km), zwłaszcza jak ktoś przesiądzie się z "plaskacza" to może się zdziwić :o to jest inny wymiar auta, trzeba się tylko odważyć i wjechać tam gdzie innym nie starcza odwagi :D .

Polecam i markę i model, to taki duuuuuży wibrator :D

plamiak napisał:
  6dziewiatka7 napisał:
Ja mam autko z napędem na 4 kola,w automacie , z abs, klima :D :D :D

A ja mam 27 aut bez klimy i ABSu , ale z napędem na 6 kół..... no dobra to nie moje.... firmowe... :lol:

Nooo Plamiak, z takim sprzętem przebiłeś Hondę Civic 1,6 z klimt i ABS-em, o ilości napędzanych kół nie wspomnę :o :D :D :D :D