Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB MI?O?NIKÓW 4X4

izat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Vardo

W tym tygodniu może nie bo zabraknie mi chyba kasy na nowy wóz (święta itp.) :) Do zimy jest jeszcze trochę czasu.

Izo

Dodaj w tytule wątka: nawracanie Bio. :)

A tak poważnie. Rozmawiałem z kolegą. Dość majętny facet. Kupił ostatnio Hondę terenową. Nie powiem jaki model, bo nawet nie przeczytałem na klapie. Wydał na nią ponad 250.000zł (tak mówił). To taki wózek ma trochę bajerów. Kupił ją tylko i wyłącznie dlatego, bo prowadzi dość poważne interesy i musi czasami gości zawieźć na polowanie. Jednak powiedział mi jedną rzecz, a mianowicie: nic nie dorówna Ładzie Niwie w terenie. Oprócz tej Łady którą ma od chwili naszego poznania ( z 10 lat temu) wymienił gość chyba kilkanaście wozów terenowych różnej maści. I zawsze Łada była najbardziej chwalona.

Agacka

Ten Twój maleńki samochodzik tyle pali?

Moje Subaru ważące półtora tony w mieście pali 9 i ma cały czas napęd na 4 koła. Po Twoim poście jeszcze bardziej go lubię, gdyż na trasie pali do 7,5. 9 pali od 01 października (światła, ogrzewanie, niska temperatura), a więc doszło jakieś pół litra benzyny/100km.

Ależ ja wcale nie jestem w opozycji do automatów. Wiem jednak, że gdyby ich nie było, nie doceniałbym tak bardzo tego co mam. Tzn.skrzyni manualnej. Zostawiam ten wynalazek dla leniwców :) Niech obrastają w tłuszcz jadąc samochodem :) Niedługo pójdą w tym dalej. Zatrudnią szoferów :) Wtedy będzie już automatyka głosowa :)

:cry: :cry: :cry:

Powiedzcie mi czy u Was też tak ciężko o części do waszych - jak się ostatnio dowiedziałam: nietypowych autek?

Poszła mi linka gazu i zaczął się kłopot.....wspomaganie trzeba dolać i nikt nie wie co...przecież to męka! A firmowy salon...no sami wiecie wszytko kilka razy droższe...

Jak sobie z tym radzicie?