Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB MI?O?NIKÓW 4X4

izat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to się dowiedziałam... :cry:

Sorki Agacka. Nie zauważyłem Twego postu. Uważam, że w czasach obecnych z częściami zero problemów. Te wysokie ceny w autoryzowanych stacjach obsługi to też czasami jest nieprawdą. Pojechałem do autoryzowanej stacji Subaru na przegląd silnika i regulację. Z krótkimi przerwami trwało to od 8 rano do 12. Miałem ze sobą 1000zł, bo nie spodziewałem się, że to tyle im zajmie czasu. Samochod był kilka lat nieużywany i musieli trochę niektóre elementy rozruszać. Po wystawieniu rachunku musiałem mieć dziwną minę, bo facet zapytał: to drogo? Rachunek opiewał na 153zł :)

Zazwyczaj do wspomagania leje się Dexron II(czerwony ma kolor). W cały układ wchodzi go niewiele. Poniżej litra. Cena coś pomiedzy 20 a 30 zł/litr.

Ceny części zamiennych. Może faktycznie nie są małe, ale ładowałbym tylko oryginalne. Zawsze trzeba się liczyć z tym, że kupując używany samochód, za części płacisz tak jak do nowego, a nowe samochody nie są przecież tanie, szczególnie te 4x4.

Dzięki wreszcie jakieś rady! Jesteście nieocenieni....

W salonie suzuki się dowiedziałam tak :

Oryginalna linka do gazu kosztuje około 140 zł netto! Ale jeszcze poszukaja dzis cos tańszego... :lol:

A płyn do wspomagania mi polecili: HIPOL ATF2 (czerwony rzadki) Chyba będę odkrecać butelki oleju przed kupieniem :lol: , bo widzę,że to ma znaczenie... :wink:

HIPOL ATF II. Jest to olej rozprowadzany przez Orlen. Przepiszę z butelki: Wysokiej jakości, mineralny olej do stosowania w automatycznych przekładniach samochodowych, w których producent zaleca stosowanie olejów typu: Dexron II. Wychodzi z tego, że można te oleje mieszać. Masz już więc dwa oleje :) Widzisz, nie taki diabeł straszny.......

Jeżeli nie jesteś pewna co w tym układzie wspomagania masz, to usuń olej stary i zalej nowy. Może poprzedni właściciel pamięta co tam było.

Przypatrzcie się--bo jak go zobaczycie to tylko w takiej sytuacji :lol: :lol:

http://foto.onet.pl/upload/17/40/_361035_n.jpg

a po co macie sie zastanawiać "CO to było" :lol:

Pozdrawiam miłosników konkretnych samochodów-czyli szybkich i pięknych-czyli mniejszośc w tym wątku---a resztę też pozdrawiam życząc im mniej hipokryzji i pieknej polskiej cechy zawiści i zazdrości :lol: