ener 08.12.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam.Czy to prawda że na strop Teriva nie powinno się kłaść tynków cementowo wapiennych bo mogą spękać?Tynki już zrobione.Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.12.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 nie będą pękać - chyba, że źle strop ułożyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 08.12.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Ja w projekcie mialem terive i tynk..wiec chyba mozna.aczkolwiek ostatecznie i tak podwieszalem sufit.ale bardziej ze wzgledu na wysokosc tzn chcialem obnizyc pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.12.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 U mnie w salonie pojawiły się delikatne pęknięcia- poprawiłem je i jak narazie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 09.12.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 U mnie w salonie pojawiły się delikatne pęknięcia- poprawiłem je i jak narazie wszystko ok. W jaki sposób je poprawiałeś, bo też mam mikro pęknięcia i chciałbym je również naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 12.12.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 mikro pęknięciami się nie przejmuj - dopóki pęknięć nie widać wyraźnie gołym okiem, i tynk nie jest "głuchy" to jest ok.mikropęknięcia to normalna cecha cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 05.01.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Szanowni Państwo,dobrą alternatywą, ze względu na swoją wysoką elastyczność, dla tynku cementowo-wapiennego na stropach Teriva jest tynk gipsowy. Mikro pęknięcia powstające na tynkach cementowo-wapiennych mogą być zjawiskiem naturalnym. Jeśli się powiększą, do ich wypełniania polecam wykorzystanie superlekkiej masy naprawczej ACRYL-PUTZ® LT 22 LIGHT: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acryl-putz-lt22-lightPozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts