piotraudi 08.12.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 witam! Bym chciał u siebie w domu zespawać kutą balustrade (mam troche doświadczenia w spawaniu migomatem) jeżeli chodzi o materiał bez problemu można kupić ozdoby profile itp .Chodzi mi głownie jak przymocować tą balustrade do schodów betonowych? 1)Za pomocy otworu i jakiegoś kleju łączącego beton ze stalą?2)stopnie mają być drewniane i są mocowane do schodów betonowych za pomocą kołków i jak to zrobić najpierw stopnie dopiero balustrada? w przypadku schodów pokrytych kafelkami by nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 10.12.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 mocować możesz za pomocą kotwy chemicznej gwarantuje że nie ruszysz. Prawidłowo powinno być tak że najpierw drewniane stopnie potem dopiero balustrada chyba że mocujesz do bocznego czoła schodów. W większości przypadków balustrada przy mocowaniu przy stopniu ma rozetę i ją dokręcasz do schodów przez stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 12.12.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Przy szklanej balustradzie często montuje się właśnie do bocznego czoła, ale zwykłe balustrady tak jak pisze Milo222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mulretto 29.01.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Zamocowanie balustrady nie jest wcale trudne. Ja sam montowałem balustradę późnym popoludniem gdy wróciłem po pracy. Bo taka opcja wyszła mnie dużo taniej niż u fachowca. Kupilem wszystkie elementy u Mgstal, zrobili mi tez gotowe słupki i dalem radę poprzykręcać wszystko w 2-3 godziny. Dla chcącego nic trudnego:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts