awesomeoskar 08.12.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam, ostatnio w ramach generalnego sprzątania odsunąłem łóżko od ściany i jakież moje zdziwienie gdy zobaczyłem wielką plamę grzyba/pleśni. Zmyłem to, minęło parę dni, na razie nie ma nawrotów. Jakieś sugestie jak jeszcze można się zabezpieczyć przed czymś takim?I skąd mogło się wziąć? Nic mi się za łóżko nie wylało ani nic z tych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.12.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Brak wentylacji lub... źle wykonane ocieplenie, lub... pocisz się nad miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.12.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Czy to jest dom, czy mieszkanie w bloku, czy stare, czy nowe, czy może z wielkiej płyty. Najprościej pisząc, to w tym miejscu przemarza ściana - ma niższą temp i na niej wykrapla się wilgoć, a że w tym miejscu nie ma wentylacji - porasta glonami... Ściana jest gorzej ocieplona, jak to jest mieszkanie z wielkiej płyty, to mogą być ogromne błędy wykonania, pustki pomiędzy płytami itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontox 09.12.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jeśli u siebie w mieszkaniu nie masz wilgoci i nie mieszkasz w melinie to nie ma podstaw do wystąpienia pleśni więc bardzo możliwe, że chodzi o błąd przy ociepleniu budynku. Może przycięli na styropianie jak kładli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.12.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jeśli u siebie w mieszkaniu nie masz wilgoci . Skoro ma pleśń za łóżkiem znaczy ma wilgoć w mieszkaniu. Mebla nie powinny być całkiem dosuwane do ścian bo to zakłóca obieg powietrza stąd może wystąpić wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts