zygi72 08.12.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam. Przymierzam się do ogrodzenie działki od ulicy. Niestety teren jest z dość dużym spadkiem. Nie bardzo widzę jak się do tego zabrać. Raczej nie wchodzi w grę wylanie podmurówki poziomej bo zbyt duża różnica. chyba trzeba schodkami ale też nie wiem jak to ugryźć.Postaram się opisać. Patrzą od ulicy od prawej strony 4,2m długości i spadek ok40cm. następnie 5m poziomo, bo brama(podjazd). Potem1,8m spadek15cm. Chodnik (furtka) w poziomie1,3m. Następnie 13m ze spadkiem ok 1m. Planuję zrobić słupki z klinkieru i co drugi metalowy. nie wiem jak złapać to podmurówką. Robić po skosie? czy schodki? Już pierwszy odcinek problematyczny, bo wychodzi 1 schodek i 40cm. Podpowiedzcie coś mądrego proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.12.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ja obniżenie poziomu zrobiłem za słupkiem murowanym z klinkieru. Z jednej strony podmurówka jest wyższa - słupek - furtka - słupek - podmurówka niższa. Oczywiście słupki są równej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 09.12.2015 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Cześć, dzięki. Kurcze u mnie te różnice wydają się tak duże. ten pierwszy odcinek do bramy to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts