danielszczepan 09.12.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam. Proszę Was o pomoc w wyborze kotła pelletowego. Biore tylko te dwa pod uwagę.Otóż1.Kostrzewa mini bio 10kw2.Sas smart bio pellet 10kw Proszę Was o wszystkie opinie na temat jednego i drugiego, wszystkie za i przeciw.Instalacja najprostsza z możliwych, 100 metrów podłogi, dom dobrze docieplony. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.12.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 dom 100m2 dobrze ocieplony i pakujesz się w kocioł? Przemyśl to jeszcze raz... wejdz na strone wfosigw w łodzi - poczytaj o dotacjach na inne rodzaje ogrzewania. Jeśli natomiast to jest trzeźwa decyzja to ja bym wybrał Kostrzewe - ładniejszy zielony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielszczepan 09.12.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Dom ma 168 metrów....na razie w parterze tylko, ale kto wie....a miałem dopisać że inne rozwiązania mnie nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scyzo 13.12.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Od 3 lat jestem posiadaczem kotła mini bio KOSTRZEWA 20 kW.Dom nowy 120m2 powierzchni użytkowej ocieplony parter z poddaszem.Kocioł mam ustawiony analizatorem spalin, moc maks 8,8kW 2kg/h ale to wiadomo w określonych momentach, piec chodzi w automacie na parterze mam podłogówkę i grzejniki, na poddaszu grzejniki + podłogówka w łazience. Roczne spalanie to około 2,2 tony peletu co+cwu zbiornik 300l dwuwężownicowy.Ogólnie jestem zadowolony z tego pieca, po roku spaliła mi się tylko grzałka którą wymieniłem. Mam czujnik pokojowy ustawiony na 20 stopni w dzień i 19 w nocy.Komfort i wygoda użytkowania nieporównywalna z piecami węglowymi. Kupując ponownie kupiłbym raczej 10kW bo i tak miałbym pewien zapas mocy. Jako ciekawostka od 1.10. do dzisiaj spaliłem 633 kg peletu. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez scyzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts