przemooo33 09.12.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Witam , odkryłem ostatnio,że mam dwie kratki wentylacyjne w garażu tak jak na zdjęciach. Powiem szczerze ,że nie wiem dlaczego murarze zostawili mi dziurę 13cm x 26cm przez całą grubość ściany na wylot około 10 cm od posadzki.Wcześniej była tam płyta przykręcona i nie leciało zimno,płytę zdemontowałem i leci zimno do garażu. Druga jest na innej ścianie i jest podłączona do wentylacji na dach i to rozumiem .Czy jest sens ,żeby ten otwór przy posadzce zazbroić kratką i zostawić ten otwór ? Ma to odprowadzać spaliny z dwustanowiskowego garażu ? Może ktoś coś na ten temat doradzić ? jeszcze na rysunku w uproszczeniu jak to wygląda -ściany przylegają doi siebie Edytowane 10 Grudnia 2015 przez przemooo33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 10.12.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 A jak Ty sobie wyobrażasz wentylację przez jeden otwór? No dobra, sam oddycham jedną dziurą No ale mam płuca które na przemiennie pompują powietrze w jedną i drugą stronę. Jeśli masz szczelną bramę garażową to tę kratkę na dole powinieneś zostawić otwartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 10.12.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Może ktoś coś na ten temat doradzić ? Zapewne ktoś przezorny wykonał u ciebie wentylację, jak w kotłowni (z nawiewem). Aby to ucywilizować, radziłbym zamontować tam nawiew regulowany (z możliwością całkowitego zamknięcia np. w czasie zimy). Wystarczyłby do tego celu anemostat fi160 mm (sam taki kupiłem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts