michenge 10.12.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam, Chciałbym wykonać izolację podłogi w piwnicy ponieważ po deszczach na styku ściany i podłogi pojawia się nasączony wodą beton. Dodam, że jest to domek poniemiecki więc nie ma mowy o porządnie przegotowanym fundamencie. Czytałem różne, poprawne, metody wykonania takiej izolacji. Problem w tym, że wszystkie sprowadzają się do podniesienia obecnej podłogi o około 6-7 cm razem z wykończeniem z płytek. A ja takiego komfortu nie mam ponieważ nie jest to wysoka piwnica i nie chciał bym jej jeszcze bardziej obniżać. Może, któryś z Panów podzieli się fachową opinią jak to wykonać poprawnie nie podnosząc zbytnio poziomu dzisiejszej wylewki. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.12.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam, Chciałbym wykonać izolację podłogi w piwnicy ponieważ po deszczach na styku ściany i podłogi pojawia się nasączony wodą beton. Dodam, że jest to domek poniemiecki więc nie ma mowy o porządnie przegotowanym fundamencie. Czytałem różne, poprawne, metody wykonania takiej izolacji. Problem w tym, że wszystkie sprowadzają się do podniesienia obecnej podłogi o około 6-7 cm razem z wykończeniem z płytek. A ja takiego komfortu nie mam ponieważ nie jest to wysoka piwnica i nie chciał bym jej jeszcze bardziej obniżać. Może, któryś z Panów podzieli się fachową opinią jak to wykonać poprawnie nie podnosząc zbytnio poziomu dzisiejszej wylewki. Z góry dziękuję za pomoc. Chcesz leczyc syfa przy pomocy pudru. Przez chwile go moze i przypudrujesz ale potem i tak wylezie. Trzeba zrobic tak zeby wody nie dopuscic do fundamentu - czyli opkować fundament z zewnatrz, zrobić poprawna izolacje fundamentu, jesli trzeba drenaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts