jacek.zoo 10.12.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 witam, i stało sie :/ mieszkamy od sierpnia i juz taka kaszana. wczoraj walneła rura zasilajaca cwu z sieci. przez kilka minut waliło woda do kotłowni, nie mam pojecia ile mogło sie wylac, kilkadziesiat na pewno, jak nie kilkaset litrow wody. kiedys mierzyłem idzie okolo 150L/min.zanim zona zorientowała sie co sie stało i poleciała do garazu zakrecic zawór woda rozlała sie na hol, gdzie w lipcu był położony parkiet 22mm jesion, pomalowany lakierem chemicznym dwuskładnikowym. w zwiazku z tym ze nie mamy jeszcze drzwi wew nie sa założone listwy przyscienne. duzo wody sie wlało miedzy parkiet a sciane, wiekszosc pewnie poszła po dylatacji w dół, ale czesc pewnie weszla pod parkiet bo dzisiaj zaczeły sie cuda.wiec tak, niektóre klepki tak sie ozpuchly ze z dylatacji przy scianie ponad 1cm zostało 2-3mm, jak jeszcze ciutke napuchnie to podkuje tynk zeby do sciany nie poszło, klepki sie pounosiły, jedna wzgledem drugiej jest nawt 1mm wyzej, takich uniesionych jest na razie z 6-7szt, ale dzisiaj w ciagu dnia widziałem ze to sie pogłebia. co teraz z tym zrobic? parkieciarz mówił zeby na razie zostawic bo drewno co wypiło to wypiło, teraz musi zareagowac, w ciagu kilku dni pojawia sie zmiany. myslicie ze wystarczy pozniej przecyklinowanie i polakierowanie czy trzeba bedzie przełożyc parkiet? za 4-6 tygodni maja mi wstawiac drzwi, myslicie ze parkiet wyschnie do tej pory? bo chciałbym miec naprawiony parkiet do czasu montazu drzwi. powierzchnia na której była woda to około 10m2.prosze o pomoc i pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.12.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 parkieciarz mówił zeby na razie zostawic bo drewno co wypiło to wypiło, teraz musi zareagowac, w ciagu kilku dni pojawia sie zmiany. Parkieciarz ma rację, póki co, wstaw osuszacz. Temat złożony, trudny do opisania na forum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.12.2015 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Parkieciarz ma rację, póki co, wstaw osuszacz. Temat złożony, trudny do opisania na forum. Powodzenia. Domyslam sie ze trudno ocenic bez wizji na miejscu. Ale potrafisz chociaz odpowiedziec czy przez miesiac drewno wyschnie? I jeszcze pytanie, bo najwieksze zniszczenia sa przy polaczeniu kafelek kotlowni i parkietu. Parkieciarz mowil zeby mocno w domu nie grzac bo zrobi sie sauna i bedzie jeszcze gorzej, zakrecilem podlogowke w kotlowni. Odkrecic zeby schlo czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.12.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 O takie cos chodzi? allegro.pl/osuszacz-powietrza-pochlaniacz-wilgoci-wklad-4-kg-i5802730153.html Czy cos bardziej profesjonalnego co wypozyczaja np w ramirencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.12.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 To drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.12.2015 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 A na jak dlugo proponujesz postawic? Potrafisz ocenic czy parkiet wyschnie przez miesiac? I czy wlaczac ta podlogowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 10.12.2015 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 To drugie. bardziej o takim myslisz? na jak dlugo taki wstawic? nie wysuszy mi powietrza na tyle ze pozostała czesc parkietu mi sie rozeschnie? http://www.ramirent.pl/produkt_71_osuszacz_powietrza_thermobile_prodry_55_ambisec_156.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts