Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sekator do uprawy brzoskwiń - jaki?

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Mam u siebie uprawę między innymi brzoskwiń, które charakteryzują się dosyć mocnym drzewem. Szukam sekatora, który da sobie radę z cięciem, będzie miał mocny akumulator i oczywiście w atrakcyjnej cenie. Czy macie jaką firmę/ model godny polecenia? Będę wdzięczny za opinie i komentarze.

Aby pomóc potrzeba trochę więcej konkretów, czyli jaką pow. chcesz wyciąć i do jakiej kwoty zakupić sekator?

Dziękuję za odpowiedź! :)

Uważam, że na narzedziach pracy nie powinno się oszczędzać, więc jestem w stanie kupić coś za większą kwotę - oby było tego warte.

Edytowane przez Stasiek_lub
literówka

Aby pomóc potrzeba trochę więcej konkretów, czyli jaką pow. chcesz wyciąć i do jakiej kwoty zakupić sekator?

Do wycinki mam ok. 4 ha - nie jest to więc mało i z pewnością potrzebuję dobrego sprzętu, który sobie z tym poradzić. Kwota nie gra tutaj roli, bardziej interesuje mnie to, żeby sprzęt był mocny i aby starczył na wiele lat, Do tej pory co sezon musiałem kupować nowy sekator - zupełnie mija się to z celem. Co polecasz? Dziękuję z góry za odp. Pozdrawiam, Stasiek

Nie ma za co ;) Po to tutaj jesteśmy, żeby sobie pomagać i dzielić się opiniami/doświadczeniami.

Jeśli możesz sobie pozwolić na wydatek rzędu kilku tysięcy zł to polecam Arvipo - mają mocne sekatory, ale właśnie w takim cenach. Ja mam Arvipo PS 100 i daje radę. Wcześniej miałem Felco, który też dawał radę - ale przy łatwiejszych do wycinki roślinach. Akumulator też dobrze trzyma, nie jest ciężki - ogólnie ok. No ale cena nie jest najniższa, trzeba przyznać.

• 3 weeks później...