fisiek05 11.12.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Witam.Planuje remont starego domu w którym zainstalowana jest gazowa instalacja grzewcza. Chciał bym również wpiąć się w tą instalacje kotłem na ekogroszek. Powierzchnia do ogrzania 140 m. Jaki dobrać kocioł i boiler, jakie firmy produkują dobry sprzęt za przystępną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Skoro planujesz remont, to pomyśl raczej o dociepleniu a nie pakowaniu się w węgiel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiek05 11.12.2015 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Jasne dom będzie ocieplony ale chciał bym mieć dwa źródła ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Jasne dom będzie ocieplony ale chciał bym mieć dwa źródła ogrzewania. Po co? Ile będzie cię kosztował ten dodatkowy system mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.12.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Jasne dom będzie ocieplony ale chciał bym mieć dwa źródła ogrzewania. Po co drugie źródło? U mnie, tz tam gdzie mieszkam, od 20 lat gazu nie było tylko jeden raz, wymieniali rurę po powodzi. Osobiście nie widzę sensu ładowania kasy w drugi kocioł. Lepiej pojechać na wakacje za te pieniądze. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiek05 11.12.2015 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Po co? Ile będzie cię kosztował ten dodatkowy system mniej więcej? Właśnie chcę się zorientować w godnych polecenia firmach i ich produktów i ceny ich wyrobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Właśnie chcę się zorientować w godnych polecenia firmach i ich produktów i ceny ich wyrobów. Okolice 6-7 tysięcy. Tylko nadal nie rozumiem po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 11.12.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Przychodzi ktoś nowy na forum i pyta o samochód sportowy. Geniusze odpowiadają: wystarczy rower, a ja nie mam sportowego i jestem szczęśliwy, po co ci sportowy jak mnie starcza rower itd itd. A może macie racje po co mu samochód sportowy, niech się tłumaczy. My pokażemy wyższości, nazwiemy go nieukiem i za pomocy kalkulatora wykażemy , że jest idiotą. Niech wykaże kiedy mu się zwróci itd itd Samochód sportowy jest nieekologiczny i niebezpieczny dla dzieci bawiących się na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.12.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Kompletny kocioł + cała reszta oprzyrządowania, to wydatek przekraczający 10tys zł.Może nawet 13tys wykonane zgodnie z zaleceniami producenta kotła.10 tys. można wydać na znacznie ciekawsze rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.12.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Przychodzi ktoś nowy na forum i pyta o samochód sportowy. Geniusze odpowiadają: wystarczy rower, a ja nie mam sportowego i jestem szczęśliwy, po co ci sportowy jak mnie starcza rower itd itd. A może macie racje po co mu samochód sportowy, niech się tłumaczy. My pokażemy wyższości, nazwiemy go nieukiem i za pomocy kalkulatora wykażemy , że jest idiotą. Niech wykaże kiedy mu się zwróci itd itd Samochód sportowy jest nieekologiczny i niebezpieczny dla dzieci bawiących się na drodze. Nie wiesz czasem z jakiej liny najlepiej zrobię dla siebie szubienicę. Którą byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.12.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Przychodzi ktoś nowy na forum i pyta o samochód sportowy. Geniusze odpowiadają: wystarczy rower, a ja nie mam sportowego i jestem szczęśliwy, po co ci sportowy jak mnie starcza rower itd itd. A może macie racje po co mu samochód sportowy, niech się tłumaczy. My pokażemy wyższości, nazwiemy go nieukiem i za pomocy kalkulatora wykażemy , że jest idiotą. Niech wykaże kiedy mu się zwróci itd itd Samochód sportowy jest nieekologiczny i niebezpieczny dla dzieci bawiących się na drodze. Wprost? Po co? Zamontuj sobie gaz w domu, Jchciał bym mieć dwa źródła ogrzewania. A co do kotła. Proszę podać zużycie gazu w największe mrozy (po ociepleniu). Wtedy bez problemu wyliczy wielkość kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 11.12.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Zapomniałem dodać iż kupowanie i montaż marketowego kotła z podajnikiem mija się z celem.Kup dobry, bez rusztu wodnego.Masz sprzedawców tu na forum.Zapytaj o kompletny montaż.Tak jak pisałem wcześniej. Dwóch moich znajomych w tym roku zapłacili po 13 tys zł za kotły 20kW z kompletnym dodatkowym osprzętem.Kocioł kup po ociepleniu. Teraz jest to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts