michucolin 13.12.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witam,mam pewne obawy co do wykonania instalacji wod-kan w moich fundamentach. Przedstawię sytuację: na działce aktualnie kończą murować ściany fundamentowe i niedługo zaczną wsypywać piasek do środka. Na działce mam już studnię z licznikiem wodnym i kran z niej wystający. Dodatkowo mam doprowadzoną kanalizę do granicy działki i mam warunki przyłączeniowe. Mój tok myślenia był taki, w fundamentach wyprowadzić rurę na wodę do kotłowni (jak w projekcie budowlanym) oraz całą instalację kanalizacyjną (również jak w projekcie budowlanym) i nic nie podłączać do istniejącej sieci wod-kan, tylko na późniejszych etapach sobie to wykonać. Dlatego też nie mam projektu przyłącza kanalizacyjnego ani wodnego. Całą instalację wod-kan w fundamentach chce wykonać jak w projekcie budowlanym. Wg mapki w warunkach przyłączeniowych głębokość w granicy działki kanalizy jest ok względem wyjścia z fundamentów. Czy w związku z tym, iż nie mam tych projektów przyłączy wod-kan, mogę mieć jakieś problemy w przyszłości? Nie wiem, czy jakoś coś może nie grać ze sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 13.12.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Knalizacje można wykonać, byleby spadek był zachowany, ale jeśli chodzi o wodę, to wodomierz musi byc tuż za scianą budynku. Czyli jak wprowadzony jest przewód pod fundamentem do budynku , to od razu idzie do wodomierza. Nie można przeciagac przewodu przez cały budynek pod posadzką do kotłowni i dipiero tam umieszczać wodomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts