bassior 13.12.2015 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 czesc, mam takie pytanie: buduje domek - chce gowiec jak najlepiej ocieplic. Planuje cos takiego:-mam stropodach: na skosy lane chce dac 20cm styro + pomiedzy krokwie (i pod nie gdzie sie bedzie dało) pianke OK okolo 16-14cm. czy taki "zabieg" ma sens - nie mowie o sensie ekonomicznym - wole pianke od wełny. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.12.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 A na tym strychu ktos bedzie mieszkal ? Czy tylko choinka i narty ?Bo jesli tylko choinka, narty i inne graty, to styropian z 30cm przyklejony na pianke do stropu i kazda plyta ze soba rowniez.Zrob tak aby styropian ze scian polaczyl sie z tym na stropie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 14.12.2015 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Na stropie będzie na pewno 30-40 cm styropianu. Bardzłej chodzi mi o skosy lane czy tam piankę wpakować pomiędzy krokwie. Strych jak strych - graciarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. K. Milczarek 15.12.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 czesc, mam takie pytanie: buduje domek - chce gowiec jak najlepiej ocieplic. Planuje cos takiego: -mam stropodach: na skosy lane chce dac 20cm styro + pomiedzy krokwie (i pod nie gdzie sie bedzie dało) pianke OK okolo 16-14cm. czy taki "zabieg" ma sens - nie mowie o sensie ekonomicznym - wole pianke od wełny. pozdrawiam, Witam serdecznie. Bardzo chciałbym podzielić się z Panem swoją skromna znajomością poruszanych problemów fizyki budowli i nijakiego doświadczenia w ich rozwiązywaniu, ale nie bardzo mogę, albowiem mam poważne kłopoty z wyobrażeniem sobie jak wygląda Pana strop. Gdyby Pan był tak cierpliwy i opisał przekrój tej konstrukcji (najlepiej szkic przekroju) to z największą przyjemności spróbuję wyrazić swoją, o tym zestawie, opinię. Nie mogę bowiem zrozumieć Pańskiego skrótu myślowego w którym jest Pan łaskaw łączyć „skosy lane” i „+ pomiędzy krokwie”. Jak to wygląda. Gdzie łączy się beton i drewno? Czy się łączy? Przepraszam za brak wyobraźni w tym przypadku. Proszę nie czytać braku odpowiedzi, jako próbę jego odbicia. Proszę się odezwać, a z przyjemnością powiem co wiem. Pozdrawiam k. Milczarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 15.12.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Ja to rozumiem tak: Przy takim układzie będzie ok. Tylko ja bym najpierw nałożył piankę między krokwie i połączył ją z izolacją ściany. Potem zrobił dach i dopiero po jakimś czasie gdy lane skosy podeschną kleił od środka styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 04.04.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam serdecznie. Bardzo chciałbym podzielić się z Panem swoją skromna znajomością poruszanych problemów fizyki budowli i nijakiego doświadczenia w ich rozwiązywaniu, ale nie bardzo mogę, albowiem mam poważne kłopoty z wyobrażeniem sobie jak wygląda Pana strop. Gdyby Pan był tak cierpliwy i opisał przekrój tej konstrukcji (najlepiej szkic przekroju) to z największą przyjemności spróbuję wyrazić swoją, o tym zestawie, opinię. .... Pozdrawiam k. Milczarek Witam, mam podobny dylemat dla mojego poddasza użytkowego: budować skosy i sufit z żelbetonu, czy lekkie z wełny mineralnej (ew. pianki) i potem wykończyć regipsem? W mojej okolicy coraz częściej ludziska dają żelbet, jest mocniej i nic nie pęka. W przeciwnym wypadku dają po 2 płyty regipsowe na wykończenie. Do tego dylemat dachówka czy blachodachówka? B. proszę o opinie w tym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts