kalendarium 14.12.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Czy projekt domu, jeśli chcemy, żeby ten był drewniany, koniecznie musi przewidywać budowę w tej właśnie technologii?Zastanawiam się jak to jest w praktyce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 14.12.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Tak, chociaż niekiedy da się sensownie zrobić adaptację do technologii drewnianej - to opinia architekta, z którym niedawno rozmawiałem. Z tego co widzę w katalogach, często projekty "gotowe" są robione w wersjach dla różnych technologii, w tym drewnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenarrow 14.12.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Też właśnie widziałam już takie projekty, które mają dość uniwersalny charakter. Wydaje mi się, że to może być dobry pomysł, chociaż wiadomo, że dobrze byłoby, żeby zaopiniował to ktoś, kto się bardziej zna Z tego co wiem, na przykład mają część projektów właśnie tak wymyślonych, że można budować tradycyjnie albo z drewna. Podobno budowa takiego domu jest bardzo tania - to prawda? Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 14.12.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Nie, nie jest tania, a już na pewno nie jest bardzo tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blazej.kata 11.01.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Rysowałem indywidualny projekt dom ok 120 m2 użytkowej parterowy, z częściowym podpiwniczeniem (wykorzystałem spadek terenu). Zdecydowałem się na to bo chciałem, żeby był dokładnie narysowany w tej grubości bala z której będę budował mianowicie 24 cm bez docieplenia, ale ma to być bal klejony.Oczywiście projektant narysował docieplenie od środka (bo bez nie spełnia warunków cieplnych), ale to nie problem bo ściany zewnętrzne są dokładnie takie jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.01.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Rysowałem indywidualny projekt dom ok 120 m2 użytkowej parterowy, z częściowym podpiwniczeniem (wykorzystałem spadek terenu). Zdecydowałem się na to bo chciałem, żeby był dokładnie narysowany w tej grubości bala z której będę budował mianowicie 24 cm bez docieplenia, ale ma to być bal klejony. Oczywiście projektant narysował docieplenie od środka (bo bez nie spełnia warunków cieplnych), ale to nie problem bo ściany zewnętrzne są dokładnie takie jak chciałem. Z punktu widzenia mojej "działki", dobrze jak ściana na której ma się opierać kominek, jest z cegieł...Unikniesz sporo kłopotów i zaoszczędzisz kasy. Kasy pompowanej w adaptację ściany "drzewiannej" do tych celów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts