Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie rolety dobre na lato?

kalendarium

Recommended Posts

Chodzi mi o okna od południowej strony - cały dzień jest ciepło, a latem nie idzie wręcz wytrzymać.

Czy są jakieś rolety, które pozwalają choć trochę ułatwić życie lokatorom takiego mieszkania?

Witam,

Firma FAKRO z racji produkcji okien dachowych bardzo dokładnie badała ten problem. Okna dachowe ze względu na specyfikę miejsca montażu narażone są na bardzo ciężkie warunki oraz nasłonecznienie - praktycznie cały dzień. Z tego względu oferujemy różnorodne rozwiązania, które pozwalają uchronić się przed nagrzewaniem - zdobyte w tej materii doświadczenie wprowadzamy także w segmencie okien pionowych.

Oferujemy markizy zewnętrzne, które bardzo dobrze chronią przed nagrzewaniem a jednocześnie pozwalają na zachowanie kontaktu wzrokowego z otoczeniem. Szczegółowe informacje zapreznetowane są na stronie:

http://muratordom.pl/dzial-dedykowany/fakro-poddasze-pelne-pomyslow/markizy-do-okien-pionowych-rodzaje-i-sposob-obslugi,860_12124.html

W przypadku pytań jestem do dyspozycji

Pozdrawiam serdecznie

Konsultant FAKRO

• 9 months później...
Myślę, że w takim przypadku najlepiej sprawdzą sie rolety dzień noc. Ja zamontowałam u siebie własnie takie cacko http://www.oknowro.pl/wp-content/uploads/1970/01/Impresja-w-kasecie-4d.jpg i jestem bardziej niż zadowolona, mogę sobie ustawiać taką ilość przenikającego światła, jaką potrzebuję w danej chwili i to jest najlepsze w tych roletach. Edytowane przez Elfir