Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie dość, że pierwszy i duży to jeszcze bez błędów - tak zakładam!:))

Recommended Posts

A gdzie będzie komin do kominka? Nie wchodzi do środka łazienki na piętrze? Komin będzie startować z parteru, czy będzie taka koza z kominem nad wkładem?

Ja cały czas widzę kolizję telewizora z kominkiem, ale jeśli na wizualizacjach jest ok., to pewnie tak jest :yes:

Kuchnia mi się podoba, lodówka na tej wizce koło piekarnika?

• Odpowiedzi 274
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Komin od kominka przylega do ściany łazienki na piętrze (ściany z drzwiami)

Komin chyba startuje z parteru, ale to za trudne dla mnie pytanie:lol2:

Mamik - jak tylko przyjdzie zwymiarowany projekt zabiorę się za wizki:) Mam pomysł na ten kominek, łącznie z tv - jeszcze trochę cierpliwości:)

Lodówka obok piekarnika/parownika/ekspresu - nie wiem jeszcze:) Będzie pierwsza a za nią jakieś sprzęty:)

Lodówkę przy tak dużej rodzinie i tak dużym domu (potencjalnie- dużo gości :-)) chyba dałabym większą

Sprawdziłabym dokładnie ten detal komin/kominek, bo teraz wyglada tak, jakby startował z piętra, czyli kominek typu koza :-)

no i piony - kanalizacja i woda, też gdzieś trzeba upchnąć

Architektoniczne dom piękny, pierwszy był słaby, ten jest ciekawy, harmonijny, rewelacyjny :yes::yes::yes:

Kominek albo taki

1cce05b76ade709822ec35c6253c15ad.jpg

albo taki

http://thebarn.co.uk/image.php/p_1_426140306120226.jpg?width=230&height=230&cropratio=1:1&image=/images/products/p_1_426140306120226.jpg

choć cenowo powalają!

czy to typ koza?

skłaniam się jednak w kierunku trójstronnego kominka na podeście - taką mam wizję:)

Podest będzie połączony z zabudową tv i wierzę, że nie przytłoczy wnętrza.

Z lodówką oczywiście pomyślę - te sbs nie podobają mi się we wnętrzach, choć są przestronne. Nie wiem, które to french, poczytam o nich. Nie moge mieć zbyt dużej lodówki, bo potem gromadzę w niej produkty i się zapycha:) Generalnie nie lubię kuchni, nie lubię gotować ani pichcić - muszę mieć minimalistyczą kuchnię, łatwą do sprzątania:)

french to lodówka która otwiera się jak szafa, masz w niej długie panoramiczne półki, dzieki czemu jest łatwiejszy dostęp do tego co z tyłu. bardzo pojemna, przydaje się przed dużymi imprezami.

moja jest taka - jeden zamrażalnik można zamienić na lodówkę, np przed imprezą

http://mdata.yandex.net/i?path=b0817163701_img_id9096197666759230911.jpg

w lodówkach sbs masz mniej miejsca niż w zwykłych lodówkach, taki tunel długi w którym trzeba nurkować żeby coś sięgnąć.

Ooo, dzięki Emi - już kojarzę te lodówki - rzeczywiście mają dużo miejsca w środku i chyba wygodne w obsłudze. Martwi mnie tylko, że są metalowe z zewnątrz i chyba głębsze niż 60:( Nie wiem, czy nie wolałabym dwóch lodówek w zabudowie.

Choć najlogiczniej będzie zrobić jedną w zabudowie i drugą lodówkę umieścić w moim pomieszczeniu gospodarczym:) właśnie taką imprezowo-wigilijną

Ana na razie są tylko wolnostojące, ale może za kilka lat będą też do zabudowy, kiedy będziesz urządzać kuchnie. Kiedy ja projektowałam moją kuchnię nie było takich w cale u nas :lol2: też miałam zaprojektowane 2 lodówki obok siebie, ale miałabym tak samo ciasno jak w zwykłej lodówce, tylko częściej musiałbym się schylać i kucać, żeby sięgnąć do warzyw w szufladach, tak samo w sbs.

mają normalnie 60 cm głębokości i są w różnych kolorach, czasem bardzo wypasionych :lol2:

masz jeszcze dużo czasu na przemyślenia :)

no właśnie kiedy zaczynacie budowę? na wiosnę już??

Hmm...trochę szkoda - nie podobają mi się te wystające lodówki w ciągu kuchennym - musiałabym kombinować dla niej jakieś osobne miejsce, a chyba nie mam na to miejsca:lol2:

Będę myśleć i kombinować:)

Nie wiem, kiedy dostanę projekt (pewnie za jakiś miesiąc) - już mnie korci, żeby zająć się tą kuchnią i kominkiem, już "widzieć" i wymyślać.