Iscra 15.12.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 No i co ja na to poradzę, że podoba mi się ludwikowski stolik przy nowoczesnej sofie Powiem tak: albo będzie wyglądać ZARĄBIŚCIE albo wręcz przeciwnie Więc mocno, mocno trzymam kciuki, bo podejmujesz się bardzo trudnej rzeczy Dlatego też napisałam, że takie połączenie "nie wydaje się dobrym pomysłem", ale to wcale nie znaczy, że na pewno będzie źle. Z wyczuciem można sensownie połączyć nawet tak przeciwne sobie rzeczy, więc tego wyczucia Ci życzę i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 15.12.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 inaczej architekt nawet okiem na to nie rzuci (chociaż i tak nie każdy lubi czytać to co mu się przygotuje) No i gratulacje z okazji zakupu wymarzonej działki Witaj moniss:hug: Tęskniłam za Wami i za forum:D Ale jak architekt nie chce czytać?? To skąd ma wiedzieć co chcemy? jeja....nie no, mam nadzieję, że ten nasz przeczyta - to tylko punkty z opisem naszych potrzeb;) Już nie mogę się doczekać pierwszego spotkania...Boże...jak przed pierwszą randką....ciekawe, czy będzie chemia:lol2: Iscra - no to będzie się działo w tym naszym wnętrzu - wierzę, że wspólnie wymyślimy piękny kicz:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Już nie mogę się doczekać pierwszego spotkania...Boże...jak przed pierwszą randką....ciekawe, czy będzie chemia:lol2: Zaglądam tu z coraz większą ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 16.12.2015 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Pusia w oczekiwaniu na serial roku:lol: Zamiast w dziennikach, może mój wątek powinien być w dziale "po godzinach"? Przywołuje się do porządku i będę pisac o meritum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Przywołuje się do porządku i będę pisac o meritum... No co Ty, nie ma potrzeby, tak jest sympatyczniej Od samego budowania to można zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.12.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Ale jak architekt nie chce czytać?? To skąd ma wiedzieć co chcemy? Niektórzy myślą, że wystarczy im to co powiesz podczas spotkania i już nie muszą zaglądać w kartkę (tacy geniusze!). U mnie tak właśnie było, do czego uczciwie się przyznali, gdy zapytałam A jak wpadłam na to, że nie czytali albo nie potrafią czytać ze zrozumieniem? Na przedstawionych koncepcjach było to, czego nie chciałam i mówiłam o tym na spotkaniu (a co pojawia się w wielu projektach np. lukarny, kominy wentylacyjne), a nie było tego co zapisałam na kartce, że ma być (wentylacja mechaniczna, określony kąt dachu, brak lukarn...). Edytowane 16 Grudnia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 16.12.2015 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Zgadzam się Pusia - można zwariować w celu doedukowania czytam niektóre dzienniki, ale co zrobić, skoro na drugiej stronie jestem już tak zmęczona, że zarzucam pomysł....Głupio by było, jakbym własnym wątkiem miała się znudzić Ok zatem będzie trochę o budowaniu, więcej o urządzaniu i jeszcze więcej pitu-pitu, a co:lol: moniss - trochę to przerażające! Siedzę właśnie nad wnętrzami dziewczyny, która "projektuje" z arch. od pół roku i nie mogą się doprojektować I jak mówię jej o jakimś innym rozmieszczeniu, czy innym wymiarze wnęki, np pod lodówkę sbs, to ona mówi, że właśnie tak mówiła architektowi i nie wie, czemu tego w projekcie nie ma. I tak się buja - ona sobie, arch.sobie.. Już wiem, że nie ogarnę takiej współpracy - u mnie jest krótka piłka - powiem, nie ma/powiem drugi raz i jak się od ściany odbiję, to będę szukać nowego (obym nie musiała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ....Głupio by było, jakbym własnym wątkiem miała się znudzić Nie pozwolimy Tobie Czytam i słucham o tych architektach - i to chyba jakiś globalny problem jest. Nasz dostał do ręki wszystko na piśmie, między innymi likwidację komina - przychodzi projekt - oczywiście z kominem I tak po kolei każdą rzecz trzeba było wałkować, aż zadzwoniłam, opier... łam i dopiero przyszła wersja z naszymi poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.12.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 mój architekt był spoko, tylko trochę za dużo pił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.12.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 nikt nie jest doskonały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 16.12.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 mój architekt był spoko, tylko trochę za dużo pił I może dlatego był spoko:lol2: Przerażacie mnie tymi opowieściami!! A arch. w naszej okolicy jak na lekarstwo:( E tam...w razie czego dam mu mój do przerysowania:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 mój architekt był spoko, tylko trochę za dużo pił E tam...w razie czego dam mu mój do przerysowania:lol: I jeszcze sprawdzisz, czy poprawnie przerysował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 16.12.2015 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 hahahahaa..Pusia, no masz rację! ps-mam nadzieję, że "mój" arch (wybrany i przyszły) nie czyta tego wątku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.12.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ps-mam nadzieję, że "mój" arch (wybrany i przyszły) nie czyta tego wątku:cool: o matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 16.12.2015 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ciiiiii.....nie mówcie, że ja to ja:o nie pokażę koncepcji to się nie domyśli:) opowiem wam w piątek...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.12.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 nie pokażę koncepcji to się nie domyśli:) opowiem wam w piątek...... I teraz wszyscy architekci mający spotkania z klientami na piątek są w stanie podwyższonej gotowości: czy to właśnie ich kopnął ten zaszczyt współpracy z Tobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.12.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) I teraz wszyscy architekci mający spotkania z klientami na piątek są w stanie podwyższonej gotowości: czy to właśnie ich kopnął ten zaszczyt współpracy z Tobą? Raczej nie, bo zazwyczaj nie czytają... Większości nawet nie chce się przejść raz w roku na targi budownictwa, które odbywają się w ich mieście. Później przychodzi inwestor, który chce wentylację mech. z reku, a oni robią wielkie oczy, bo nie wiedzą co to takiego ("ale bez kominów nie przyjmą projektu w urzędzie, bo przepisy kominów wentylacyjnych wymagają" - tego nie wymyśliłam, to autentyczne zdanie arch.) To co wyżej napisałam odnosi się do "zwykłego"/typowego architekta. Są oczywiście też "niezwykli", czyli tacy, którzy się interesują swoją dziedziną i obyś na takiego obytego trafiła Edytowane 17 Grudnia 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 18.12.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Wróciłam.... hmmm... no nie wiem, co napisać - serial nudny, miłości nie było, chemii nie było:( Omówiliśmy sobie wszystkie nasze wytyczne (wyszło dobrych 30 punktów), architekt wszystko notował, rysowaliśmy sobie po kartce, zobrazowałam na zdjęciu jedyną rzecz na której nam zależy przy bryle: mianowicie - dom od ulicy ma być niepozorny i "gubić" gdzieś te swoje 350m - to nie ma być okazała rezydencja, ot skromny domek z jakimiś zmyślnymi przeszkleniami, żeby wprowadzić południowe słońce. Natomiast od ogrodu ma być po prostu ciekawy, zaskakujący, niebanalny:)I teoretycznie wszytko wie,natomiast wyczuwam w nim dużą presję przemycania jego rozwiązań wnętrzarskich, które niekoniecznie nam się podobają - no zobaczymy co z tego wyjdzie.Zmartwił mnie przy rozmowie o moim wymarzonym siedzisku w kuchni w ciągu szafek - że nie będzie psuć bryły takim oknem i za to ma duży minus! I po spisaniu wytycznych stwierdził, że chyba nie da się ich wszystkich spełnić, bo jest ich za dużo, ale będzie się oczywiście starać....Nie wiem, może lepiej, że się tak asekuruje na wstępie (bo ja wiem, że wytyczne da się spełnić), ale trochę za mało entuzjazmu w nim słyszałam.... No nic - za 6 tygodni powinniśmy mieć pierwszą koncepcję - mojej nie pokazałam:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.12.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 No to po takim spotkaniu ja już bym mojemu mężowi żyć nie dała, oczywiście już bym "widziała" że nic z tego nie wyjdzie na szczęście mój mąż bardziej zrównoważony jest, pózniej raz wychodzi na moje, raz na jego, znaczy reguły nie ma nie wiem jak sześć tygodni wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.12.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 stwierdził, że chyba nie da się ich wszystkich spełnić, bo jest ich za dużo, Hmmm .... dziwne. Rozumiem, że nie można ich spełnić bo są wadliwe "technicznie", ale że jest ich za dużo??? Co to za motywacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts