lukasziza 14.12.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Witam, Mam dylemat ponieważ zastanawiam się czy do naszego domu lepszy będzie piec jedno czy dwufunkcyjny? dom 100 m2 z poddaszem użytkowym, solbet 24 + 20 styro grafit, okna ciepłe U ok. 0,80. dach ocieplony 28cm 0,033. podłoga na gruncie 20 cm. Wentylacja mechaniczna + reku. W domu 1 łazienka na poddaszu + wc na parterze, pied ma być w kotłowni na parterze.... 100% podłogówka + drabinki w łazience i wc stąd moje pytanie czy wybrać immergas vitrix 12 kw + zasobnik czy jakiś dwufunkcyjny?Wiadamo że ten immergas ma modulację o 1,9kw.... Bedzę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 14.12.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Masz miejsce na zasobnik, to bierz jednofunkcyjny, największy komfort. Parametry Immergasa sugerują, że to może być dobry wybór. Sprawdź tylko jak z serwisem w okolicy, im bliżej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 15.12.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 ok dzięki, mamy miejsce ale zastanawiam sie czy nie ekonomiczniej dwufunkcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 16.12.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Oszczędności będą niemierzalne. Jakieś grosze nie warte zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasziza 26.12.2015 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Dzieki , to mnie przekonało że jednofunkcyjny. A jeszcze mam pytanie czy jak kupie jednofunkcyjny + zasobnik to czy nie ma problemu żeby dodać do tego kolektory jeśli chodzi o CWU? Czy to musi być jakiś specjany zasobnik czy jakiś który jest w zestawie z piecem? Jeśli nie immergas to co polecacie innego z sensowną modulacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 05.01.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Witam, Jako reprezentant marki Junkers postaram się pomóc Panu z doborem najkorzystniejszego rozwiązania. O wyborze kotła do budynku pod kątem zaopatrzenia w wodę powinien decydować komfort użytkowania instalacji w czasie wieloletniej eksploatacji budynku. Kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem zapewnia zdecydowanie wyższy komfort i umożliwia wybranie kotła o mniejszej mocy znamionowej. Wybierając kotły dwufunkcyjne, aby uzyskać komfort c.w.u. musimy zapewnić odpowiednią moc urządzenia, co przy obecnie budowanych budynkach powoduje, ze bardzo często urządzenia są przewymiarowane. Przy podejmowaniu decyzji polecam kotły kondensacyjne marki Junkers z serii CERAPUR SMART lub Cerapur Compact.W razie jakichkolwiek pytań, pozostaję do dyspozycji. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 02.02.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Decyzja oczywiście należy od inwestora, ale ja również zwrócę uwagę, że kotły kondensacyjne Viessmann są warte uwagi. Jedno, czy dwufunkcyjny?W kotłach 2-funkcyjnych woda użytkowa ogrzewana jest przez wymiennik płytowy wykonany ze stali szlachetnej. Wysoka wydajność ciepłej wody użytkowej odpowiada nawet najbardziej wyśrubowanym wymaganiom: do 15,2 l/min (kocioł o mocy do 35 kW). System elektronicznej regulacji temperatury dba aby do kranów trafiała zawsze woda o wymaganej i stabilnej temperaturze.Jeśli potrzebujemy więcej ciepłej wody, proponujemy kocioł jednofunkcyjny z ustawionym pod kotłem zbiornikiem ciepłej wody użytkowej, lub zajmujące mało miejsca kotły wiszące i stojące z zabudowanym zbiornikiem c.w.u. Spam Edytowane 10 Lutego 2016 przez panfotograf Spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts