Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dywan Ikea - lappljung ruta

IZA30

Recommended Posts

Zastanawiam się nad kupnem tego dywanu,a właściwie potrzebny mi jeden duży drugi mniejszy.Czy ktoś z was go posiada? Jak wygląda w realu,czy ta biała część się nie brudzi bardzo?Po zdjęciach oglądając,mam wrażenie trochę,że taka szmatka...ale wzór mnie strasznie urzekł :) Może ktoś wrzuci zdjęcie swojego salonu z tym dywanem.Będę wdzięczna :)

ikea dywan.JPG

Witam. Posiadam ten dywan. Dywan tkany jest na płasko - ma taką strukturę wykładziny. Bardzo łatwo się go czyści - wystarczy szmatka z wodą i płynem do mycia naczyń. Ostatnio dzieciaki obrysowały flamastrem wzór, myślałem że dywan idzie na śmieci a tu woda, płyn i wszystko pięknie zeszło nie ma śladu. Jeśli masz zwierzaka to sierść bardzo łatwo się odkurza z niego. Za tą cenę polecam - choć szczyt techniki dywanowej to to nie jest. Pozdrawiam

Dywany z IKEI świetnie sprawdzają się w domach, gdzie są dzieci, ponieważ dość łatwo się je czyści. Mają jednak taką wadę, ze przy ich produkcji używa się mnóstwo chemii. Każdy z dywanów, jakie kupowałam, leżakował najpierw ze dwa tygodnie w piwnicy, żeby pozbyć się charakterystycznego zapachu. Dopiero potem wędrował na pokoje. Znam jednak osoby, które mają w domu alergika i te dywany zupełnie się nie sprawdzają. Mimo, ze łatwo je czyścić również z kurzu. Chodzi o te parametry chemiczne.

• 2 months później...
Dywany z IKEI świetnie sprawdzają się w domach, gdzie są dzieci, ponieważ dość łatwo się je czyści. Mają jednak taką wadę, ze przy ich produkcji używa się mnóstwo chemii. Każdy z dywanów, jakie kupowałam, leżakował najpierw ze dwa tygodnie w piwnicy, żeby pozbyć się charakterystycznego zapachu. Dopiero potem wędrował na pokoje. Znam jednak osoby, które mają w domu alergika i te dywany zupełnie się nie sprawdzają. Mimo, ze łatwo je czyścić również z kurzu. Chodzi o te parametry chemiczne.

IKEA jest przereklamowana, mają mega mały wybór. Chyba lepiej nie kupować w sieciówce, tylko w specjalistycznym sklepie z dywanami, gdzie masz towar najlepszej jakości, np. ten z wełny. Może i drogi, ale będzie służył na wiele lat i szybko się nie zetrze.

[spam]

Edytowane przez Elfir