Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za taras???

mww

Recommended Posts

Szczęściarz. ja nie umiem sama. Gdyby miał robić mąż to taras byłby wycyzelowany i pretendował do miana "dzieło sztuki współczesnej". A materiałów by wyszło jeżeli nie dwa razy tyle to dwa razy droższe. Wole zapłacić i mieć taras zwykły, ale za to szybko. A mąż w tym czasie niech na niego i inne rzeczy zarobi.

Ależ wierzę!!! Tylko wszystko co robił do tej pory mimo, że w efekcie jest IDEALNE to 1) trwało b.długo 2) kosztowało b.drogo w sensie materialnym i nakładu jego pracy, a mojej cierpliwości, a wszystkie te wysiłki były nieadekwatne do rangi dzieła (np. półeczka itp).

TO ILE ZA TEN TARAS???

Ależ wierzę!!! Tylko wszystko co robił do tej pory mimo, że w efekcie jest IDEALNE to 1) trwało b.długo 2) kosztowało b.drogo w sensie materialnym i nakładu jego pracy, a mojej cierpliwości, a wszystkie te wysiłki były nieadekwatne do rangi dzieła (np. półeczka itp).

TO ILE ZA TEN TARAS???

• 11 months później...

Podciągam temat.

Nie mam jeszcze tarasu i planuję go zrobić w najbliższym czasie. Ma być około 5m x 3m, z ławą fundamentową zbrojoną, na to bloczki, w środku piach, na to beton. Fachowiec doradza kopać na taką głębokość jak fundamenty domu, a ponad terenem będzie to około 40 cm. Cena ma wynieść 1200.

Moje pytanko:

Ile to powinno kosztować Waszym zdaniem?

Pozdrawiam

mój taras 26m2 0,6m nad terenem-mur oporowy na fundamentach 90cm w środku złoże żwirowe do GWC - rury sam układałem, folia styropian, reszta zasypana i ubity piach , płyta wystająca po 10cm poza ściany więc szalowana ,z dwóch stron po 2 schodki wylane do tego 3 stopnie do góry już na szalunku i 3 m2 podest a pod nim scianki - bedzie schowek. To mnie kosztowało za robocizne 3000zł - troche drogo ale nie miałem konkurencyjnych wykonawców. Robili prawie 2 tygodnie we dwóch - Warszawa