Arthizmoo 15.12.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Witam, potrzeba modernizacji instalacji c.o. zmusiła mnie do skucia nowej wylewki kładzionej w lecie. Serce bolało ale po uporządkowaniu podłogi nie wygląda to już tak strasznie. Wylewka to standardowy jastrych, w garażu mam wyciętą bruzdę na szerokość około 15cm, na górze w łazience ze względu na pętle podłogówki mam wykuty młotkiem nieregularny kanał który teraz muszę czymś zalać.Pytanie moje brzmi jak to zrobić aby w tych miejscach w przyszłości nie pękały płytki? Czy zalać to wylewką z worków, zrobić samemu wylewkę jak całość podłogi czy użyć innego specyfiku? Czy wykonywać jakieś zbrojenie? Wg. mnie na górze ze względu na nieregularnie wykute ścianki kanału podłoga sama się ,,zakleszczy'' jednakże przy pionowych ściankach bruzd w garażu może się okazać, że po zalaniu będę mieć pływający względem podłogi pas po zalaniu bruzdy. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 17.12.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Witam, potrzeba modernizacji instalacji c.o. zmusiła mnie do skucia nowej wylewki kładzionej w lecie. Serce bolało ale po uporządkowaniu podłogi nie wygląda to już tak strasznie. Wylewka to standardowy jastrych, w garażu mam wyciętą bruzdę na szerokość około 15cm, na górze w łazience ze względu na pętle podłogówki mam wykuty młotkiem nieregularny kanał który teraz muszę czymś zalać. Pytanie moje brzmi jak to zrobić aby w tych miejscach w przyszłości nie pękały płytki? Czy zalać to wylewką z worków, zrobić samemu wylewkę jak całość podłogi czy użyć innego specyfiku? Czy wykonywać jakieś zbrojenie? Wg. mnie na górze ze względu na nieregularnie wykute ścianki kanału podłoga sama się ,,zakleszczy'' jednakże przy pionowych ściankach bruzd w garażu może się okazać, że po zalaniu będę mieć pływający względem podłogi pas po zalaniu bruzdy. Z góry dzięki za podpowiedzi. ja bym to zalał jastrychem z worka, jezeli martwisz sie o pekanie to wywierc pare dziur z boku otworu i daj jakiejs prety albo chociaz kolki rozporowe z dluga sruba i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts