Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo proszę o pomoc

podczas remontu wymieniłam drzwi wejściowe, w zestawie był komplet czarnych kluczy + 2 klucze niebieskie.Ekipa remontowa powiedziała aby nie korzystać z czarnych kluczy ponieważ zerwę blokadę i oni nie wejdą do mieszkania na podstawie niebieskiego klucza który jest przeznaczony właśnie dla ekip remontowych. Remont dobiegł końca i okazuje się,że żaden z czarnych kluczy nie działa w zamku,podobno wystarczyło przekręcić czarnym kluczem i zdejmował blokadę,próbowałam z każdej strony i nic.Oczywiście dzwoniłam do firmy remontowej i nikt się nie pofatyguje nawet za opłatą.

Czy może ktoś wytłumaczyć jak aktywować podstawowe klucze? instrukcji obsługi nie mam bo wyrzucili wszystko podczas remontu.

https://forum.murator.pl/topic/206681-nowe-drzwi-jak-usun%C4%85%C4%87-blokad%C4%99-w-zamku-tzw-niebieskie-klucze/

Wystarczy włożyć czarny klucz i przekręcić. Tak powinno zadziałać . Ale nie wiem co tu jest grane. Jeżeli nie możesz włożyć nawet czarnego klucza to pewnie ktoś pomylił te klucze podczas sprzedaży drzwi. Ktoś zamieszał w zamkach. Teraz widocznie nie pozostaje nic innego jak kupić nowe wkładki zamków i je zmienić.