Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zamaskować kable na suficie?

slav20

Recommended Posts

Witam

Potrzebuję zamaskować kable wystające z sufitu. Jest to wiązka przygotowana pod projektor – kable dvi, skrętka, zasilanie. Obecnie projektor nie został jeszcze kupiony a kable sterczą z sufitu i szpecą.

kable.jpg

Czy ma ktoś pomysł jak się do tego zabrać? Dodam że kłucie nie wchodzi w grę jako że pomieszczenie jest wykończone. Myślałem o przykryciu tego jakąś estetyczną białą puszką ale nie mogę nic takiego znaleźć.

Dzięki z góry za sugestie.

Może jakiś kaseton sufitowy, albo tymczasowo powiesić tam jakąś lampę (nawet gdyby miała nie świecić, tylko jako atrapa) ? Jak ma być mega tanio to można przykleić do sufitu jakąś zgrabną plastikową podstawkę do doniczki, pomalowaną farbą tą do sufitów (akrylowa powinna całkiem dobrze pokryć plastik). Wszystko zależy od konkretnego miejsca, może to wyglądać dobrze a może jak "guano" w lesie.

Mniej poważnie, w tym przedświątecznym okresie to można by tam dać .... jemiołę ;-)

slav20 u mnie taki kabel nawet z większą pętelką wisi już 6 lat:yes:i czeka na projektor (mąż twierdzi że już niedługo;)) na początku wszyscy się pytali czy to do wieszania się:D ale potem nawet i nam przestał sie już rzucać w oczy

niemniej jednak jak coś wymyślisz to chętnie odgapię, pomysł z podstawką od donniczki wydaje sie być całkiem fajny

• 4 weeks później...